16 Eylül 2016 Cuma

Metrekare boya hesabı

Metrekare boya hesabı

Boya yüzeyi hesabı için ‘Hızlı ve Pratik Hesaplayıcı’ sonuçları: Boyanacak duvar alanı. Boya alanı ve boya kilo hesabı başlıklı makalemizde hesaplama yöntemini sizlere tarif ettik, formüllerini verdik buradan hesaplayabilirsiniz. Merhaba normalde Litrelik bir boya ile metrekare bir alanı rahatlıkla boyar. Eğer odanın kapı ve pencerelerini toplam m² düştükten sonra veya m² bir alan kalıyorsa.


Bu kullanışlı ipuçları ile doğru boya miktarının nasıl hesaplanacağını öğrenin. Metrekare nasıl hesaplanır ? Net metrekareyi şu şekilde ölçebilirsiniz: Evin tüm odalarının (mutfak, tuvalet, banyo vs. dahil) metrekaresin tek tek hesaplayıp, bulduğunuz değerleri birbiriyle. Litre Boya Kaç metrekare boya yapar, 1m2ye kaç lt boya gider, kutu boya ile kaç mduvar boyanır, ne kadar boya gider hesaplama.


Son dakika haberi bulunmamaktadır. Gerekli Olan Boya Hesabı. Lt boya ile yaklaşık olarak 45malan boya yapabilirsiniz. Bu rakamı pratik petek boyu hesabı yaparken ortalama 10m² alan için metre petek olarak alabiliriz.


Panel radyatör kaç kalori ısı verir? Kalorifer peteklerinin verdiği ısı modellerine göre değişebilir. Aşağıdakiler gibi teknik ve geometrik hesaplamalar için Jotun Hesap Makinesini kullanabilirsiniz: - Film kalınlığı - Yayılma oranı - Boya tüketimi - Alan - Hacim Jotun Hesap Makinesi ile standart hesaplamaları da yapabilirsiniz. Aşağıdaki alan hesaplama aracında alanını hesaplamak istediğiniz şekli seçip, taban uzunluğu ve bu tabana ait yüksekliği girdikten sonra hesapla butonuna basınız. Yine de kaç kg boya harcanacağı ve ne kadar gideceği hakkında az çok bir.


Pratik hesaplamaya esas olmak üzere yığma ve karkas yapılar için yapı birim alanına isabet eden. Duvar boyama, tavan boyama gibi işlemlere giriş yaptığımıza göre sıra şimdi evin metrekare hesabı yapılmasına geldi. Evin metreküpünü hesaplamak oldukça basit bir işlem. Ev için boya hesaplama yapabilmenin belli kuralları vardır. Bunlardan ilki ev metrekare hesaplama, oda metrekare hesaplama işlemini doğru biçimde yapabilmekten geçer.


Metrekare boya hesabı

Bu yıl evinizi şöyle baştan uca boyatmak istiyorsanız bir maliyet hesabı yapmanız gerekecek. Ev boyama fiyatları nasıl hesaplanır? Zemin kaç metrekare ise duvar boyama alanı bunun yaklaşık üç katıdır. Yani zemin metrekare ise boyama alanınız yaklaşık metrekaredir.


Tek tek duvarları hesaplasanız da buna yakın bir sonuç bulacaksınız. Bunlardan ilki oda metrekare hesabı yaparken pencerelerin ve kapıların boya badana işlemi için hesaplanmaması gerektiğidir. Malzeme sarfiyat bilgileri standart olup uygulama yapılacak bina özelliklerine göre ( cephe yapı malzemesi, iklim şartları vb.) değişkenlik gösterebilir. Aşağıdaki tabloya toplam metrekare bilgisini yazıp hesapla butonuna tıklayarak sarfiyat bilgilerine ulaşabilirsiniz. Anahtar teslim asma tavan işçilik ve malzemeli metrekare birim fiyatları.


Aşağıda belirtmiş olduğumuz maliyetler, alçıpan uygulaması yapıldıktan sonra alçı sıva ve boya badanasının da tam ve eksiksiz yapılmış haliyle teslim fiyatlardır. Verilen belirli ağırlıktaki toz boya ile ne kadar alan metal kaplanabileceğini gösterir. Bilmemiz gerekenler: – Kullanım (ne kadar verimli uygulandı, ne kadar toz boya harcandı – geri dönüşen- harcanan karşılaştırması). Ahşap Çatı, kiremit örtü (Toplam İnşaat Alanı Üzerinden) Tek kat İki kat Üç kat Dört kat Beş kat 1. Ardından çıkan tüm sonuçlarını basit toplama işlemi ile toplayarak kaç metrekare boyanacak alanınız olduğunu hesaplayın.


Ofis boya badana fiyatları. Boya badana fiyatları - Daire boyama fiyatları. Güncel boya işçilik ve malzeme fiyat listeleri. Fakat yine de siz değerli müşterilerimizin aklında ortalama bir maliyet hesabı oluşması açısından yaklaşık boya. BOYA SARFİYAT ORANI - LİTRE BOYA İLE NE KADAR ALAN BOYANIR.


Ancak siz bulduğunuz litre sonucu 4’e bölerek galon cinsinden değeri bulabilirsiniz. Boya Maliyet Hesabı Boya satın alınacağı zaman dikkat edilmesi gereken en önemli husus uygulayacağınız yüzey malzemesidir. Burada seçeceğiniz boya tipi ve bileşenleri yüzeyle uyumlu olmalıdır ki, kendisinden beklenen görevi tamamen yerine getirebilsin. Odanızın büyüklüğü ile orantılı bir şekilde hesap yaparak elde edebileceğiniz rakamı boya alımı esnasında kullanmalısınız.


Misal oda boyutunuz metrekare ise boyama alanınızın ortalama metrekaredir. Seramik,fayans,karo,kalebodur yapılacak mekan enine ve boyuna hesaplanır. Eni ile boyunun çarpımı size kaç Mseramik gideceğini bildirir. Banyomuzun tavan ile taban arası yüksekliğini hesaplayalım.


Sonra tüm duvarları boydan boya ölçün. Tabi kaba inşaatın haricinde boya , döşeme, tesisat ve aydınlatma gibi ince işçilikleri de eklediğimiz de, inşaat. Ahşap çatı, kiremit örtü (Toplam inş.


Alanı Üzerinden) Tek kat. Türkiye’nin ilk metrekare bazlı boya hesabı yapan modülü ile siz de eviniz için kaç litre boya gerekli rahatlıkla görebileceksiniz. Kaba inşaatın haricinde boya , döşeme tesisat,aydınlatma,iç dekorasyon vb.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar