8 Kasım 2019 Cuma

Topuk taşı ne işe yarar

Temel olarak topukta ve ayak altında bulunan ölü deriyi temizleyen taş, ayak bakımının önemli bir parçasıdır. Bunun yanında evde pek çok işe yaradığı da bilinmektedir. Volkanik faaliyetler sonucu oluşan ponza taşı. Kullanılırken, sert hareketlerle değil masaj yapar gibi bastırmadan. Bazik ve asidik volkanik faaliyetler sonucunda oluştuğu için gözenekli bir yapıya sahiptir.


Tarım, fidan dikimi, süs bitkileri üretimi, inşaat ve tekstil alanlarında. Bitkiler için ne işe yarar ? Sonra tesadüfen bir ucuzcuda topuk taşı olarak buldum ve adet aldım. Sabun kalıbı büyüklüğünde. Hiçbir işlem görmeden doğal haliyle kullanılan ponzanın ki. Tenerife’den (Kanarya Adaları) ponza taşı örneği.


Türkçe’de pomza taşı , sünger taşı , köpüktaşı, topuk taşı , hışırtaşı, nasırtaşı, küvek gibi adlarla bilinir. Ponza volkanik bir kayaç türü. Bu ponza taşı volkanik faaliyetleri sonucu oluşmuştur. Suyu emmez ve hijyeniktir.


Topuk taşı ne işe yarar ? Yüksek ısıda oluştuğu için hiçbir sağlık tehlikesi oluşturacak element ya da molekül barındırmamaktadır. Genel olarak, ayak sağlığına önem verenlerin kullandığı bir bakım aracıdır. Adından anlaşılacağı üzere topuk taşı denmesinin nedeni, çoğunlukla ayak topuklarının ölü deri ve dokulardan arındırılması amacıyla kullanılmasıdır.


O nedenle ‘ponza taşı ne işe yarar ‘ sorusuna verilecek ilk yanıt ayak bakımıdır. Bütün bedenimizin yükünü gün. Sizlere vazelin ile yapılan bir çok uygulamadan bahsedeceğim.


Topuk taşı ne işe yarar

Böylece ponza taşı ile rahatlıkla nasır tedavi edilir. Rende değil de böyle üstü kumlu gibi törpüler iyi oluyor. Ayak bakımına da gitsen onunla. Lavların üzerinde oluşan ve hafif bir şekilde cam türü denilen volkanik kayaç olan ponza, Antik Yunan çağından günümüze kadar kullanılmıştır.


Latince de adı pumicite olan poza taşı , ülkemizde ise topuk taşı , nasır taşı , köpük taşı , süner taşı gibi adlarla isimlendirilir. Latince adı “pumicite” olanponza taşı , ülkemizde topuk taşı , sünger taşı , nasır taşı , köpük taşı gibi isimlerle de anılmaktadır. Halk arasında topuk taşı , nasır taşı , Halk arasında topuk taşı ,köpük ve sünger taşı gibi farklı adlarla anılan topuk çatlaklarına,kıl dönmelerine iyi gelen ponza taşı nasıl kullanılır?


Tuvalet temizliğinde de ponza taşı işe yarar. Deterjan, sabun, çamaşır suyu uyguladığınız bölgeyi ponza taşı ile iyice. Daha sonra tüm ayak tabanınıza gliserin sürün ve kendi halinde kurumasını bekleyin.


Kuruduktan sonra temiz bir çift çorap giyin. Vazelinin Muhteşem Kullanım Alanı Tıklayınız. Bu kalın, kremsi macunu topuk ve ayaklarınızın üzerine uygulayın. Shea yağı, cildi nemlendiren ve besleyen, iyi bilinen bir cilt nemlendiricisidir. Aynı zamanda iyileştirici özelliklere sahiptir.


Topuk taşı ne işe yarar

Nasır yumuşadığında topuk taşı ile ayak tabanını ve nasırı törpüleyin. Son olarak bütün ayaklarınıza gliserin sürün ve kuruması. Bekleme süresi sonrasında ayaklarınızı çıkartın ve ponza taşı ile hafifçe ovun. Ne Sıklıkta Yapmalısınız? Bunu haftada iki kez yapmanız yeterli olacaktır.


Vicks Krem Ne İşe Yarar , Vicks Nedir, Nasıl Kullanılır Neye İyi Gelir? Ayaklarınızı su ile yıkayın ve havlu ile kurutun. Sabah kalktığınızda ayaklarınızı yıkayın.


Hafif aşındırıcı özelliği ile metal yüzeyi temizleme ve parlatmada kullanılır. Tarihte ponzanın ilk kullanıldığı bölgelerden biri Van Gölü Havzasıdır. Oyun Arşivi ve Oyun Tanıtımları Forumunda Legend Online Şeytan Taşı Ne işe Yarar Konusunu Okuyorsunuz. Düven taşı ,değirmen taşı çakmak taşı. Nedir Şeytan Kimdir Şeytan Melekmidir?


Gaga taşı , kuş kumu, iyot ve enerji blok nedir, ne işe yarar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar