21 Ocak 2021 Perşembe

Yeşil çatı uygulaması

ONDUGREEN’in intensif yeşil çatı sistemini, hem İTÜ Taşkışla Kampüsü içinde yer alan Mühendishane’nin bahçesinde, hem de Beykoz Anadolu Hisarı’ndaki evimde uygulama fırsatı buldum. Drenaj, su ve nem tutucu ve bitki köklerine karşı koruma işlevlerini bir arada tutan yeşil çatılar , nefes alan, dayanıklı ve hesaplı bir çözümdür. Tasarım ve estetik zenginliği olarak sunduğu yeni açılımlara ek olarak, yeşil ile bütünleşmiş. Uygulama ve Kullanım Alanları.


Yeşil çatı uygulaması

Ayrıca toplam inşaat alanı bin metrekareden fazla olan binalarda teras çatı yapılmak istenmesi durumunda yeşil çatı sistemleri uygulaması yapılması şart koşulacak. Binaya hizmet eden ortak alan olarak düzenlenecek yeşil çatı uygulamalarında, çim, bitki, çiçek ve küçük ağaç türlerinin yetiştirileceği en az 0. Babilliler tarafından, milattan önce 7. Böylelikle yeşil çatı , ısıtma ve soğutma giderlerini aşağıya çekerek, genel gider maliyetlerini düşürmektedir. Estetiğiyle insan psikolojisine iyi gelen bir etkisi de var.


Bir karma projede ise ilk kez gündeme geliyor. Как же я раньше без них обходился - Duration: 6:05. Yeşil çatı , kentleşme için doğaya dönüş çabası gibi. Yeşil Çatı , inşaat, çatı , bahçe, çim, Anasayfa. ONDULINE AVRASYA İNŞAAT MALZEMELERİ SAN.


Yeşil çatı uygulaması

NET YAPI MALZEMELERİ İNŞ. Her iki çatı tipi içinde farklı uygulama detayları ve dikkat edilmesi gereken önemli noktaları bulunmaktadır. Ekstensif yeşil çatılar yeşil çatılarda en çok kullanılan uygulama çeşittir. Bir Ekstensif çatı tipik olarak mm ila 2mm derinliğinde sığ bir toprak katmanı ve susuzluğa dayanıklı, dirençli bitkilerden oluşur. Aslında bunu bir de doğayla iç içe yaşayan bir bireye sorun.


Alacağınız cevap yeşilin doğadaki oluşumlarını. Kırmızı, Yeşil , Arduaz, Beyaz) tipleri çatılarınızda değişik amaçlı teknik ve estetik. Hem uygulaması hem bakımı daha kolay olan yüzeysel (ekstansif) yeşil çatılar , özellikle geniş alanlar için tercih edilen düşük maliyetli bir çözümdür. Bitkiler, kuru veya fazla ıslak şartlara dayanıklı, yüzeysel köklü, az bakım gerektiren ve yatay gelişen türlerden seçilir. BTM Bitümer astar üzerine 1. SBS katkılı elastomerik bitüm modifiye Elastobit PE 2. Dünyası Dergisi - Yeni tasarım ve içeriğiyle okurlarıyla buluşan Türkiye’nin en köklü inşaat dergisi olan İnşaat Dünyası dergisi, Türkiye’nin lokomotif sektörü olan inşaat ve yapı sektörünün uluslararası gelişimini ana misyonu olarak görür ve yıllardır ödün vermediği yayıncılık çizgisini sürekli geliştirerek bu misyonu gerçekleştirmeyi hedefler.


Perforasyonlu HDPE kabarcıklı levha (Nanodrain) Kabarcık. Yeşillendirilmiş çatılar , yağış suyu miktarının ve kalitesinin yönetimi için mümkün olduğunca kaynağa yakın uygulamalardır. Yeşil bir dünya için enerjinizi güneşten alın! Daha fazla yerli, yenilenebilir yeşil enerji.


En alt katmanı çatı konstrüksiyonu olarak kabul edersek, diğer katmanlar sırasıyla su yalıtımı, kök tutucu tabaka, nem tutucu tabaka,. Yalova’da şehrin gürültü ve stresinden uzak, doğayla iç içe, sakin bir yaşam sunan Apec Çelik firmasının Sakura Park evleri, sosyal tesis alanları üzeri ve havuz çevresinde yeşil alan çözümlerinde BTM Optigreen seyrek yeşillendirme sistemini tercih etti. Yapıların çatı kısmında yeşil alanlar oluşturmak için, su yalıtımı, drenaj ve kök koruma sistemleri kullanılarak yapılan sistemlerdir.


Yeşil Bina, ERKE Sürdürülebilir Bina Tasarım ve Danışmanlık, profesyonel proje ve uygulama tecrübesine sahip, tamamı akredite yeşil bina uzmanlarından oluşan disiplinlerarası ekibi ile Sürdürülebilir Bina Danışmanlık hizmetleri vermektedir. Günümüzde Intensivie ve Extensive olmak üzere iki tür yeşil çatı uygulaması yapılmaktadır. Intensive uygulaması , üzerinde ağaç çeşitlerine kadar farklı bitki uygulamaları gerçekleştirildiği için profesyonel çalışma gerektirmektedir. Ahşap Çatı Taşıyıcı Sistemi Oluşturan Elemanlar.


Arkası havalandırılan cepheler. Borulara Ses Yutucu Kılıf Geçirilmesi. BOYADA OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLER VE BOZULMALAR. Yine bazı binalarda özel yeşil çatı uygulaması yapılmıştır. Mesela Basel şehrinde nehir kenarında yapılmış olan binada kullanılan çatı malzemesi tamamen nehir kenarı toprağını ve çakıl taşlarını taklit etmiştir.


Yönetmeliği ile yeşil çatı zorunlu oldu Yeni İstanbul İmar Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Yönetmelikte binalara renk ve estetik ayarı, otopark, yeşil çatı uygulaması gibi birçok konu yer alıyor. Böylece çatı yüzeyi ve yalıtımı üzerinde su birikmesi önlenir.


Dolayısıyla, yalıtımlı çatı yüzeyi ile üste gelecek kaplamalar arasında geniş yüzeyli koruma ve alan drenajı planlaması gerekiyor. Aksi takdirde, biriken sular yürüme ve araç yollarında çökmelere ve yeşil örtünün çürümesine yol açıyor. Yapıların toprakla kaplanarak ısı yalıtımı, yangın korunumu ve kamuflaj gibi amaçlarla yeşil çatı uygulamaları bina yapımı kadar eski zamanlara dayanmaktadır. Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Görevlisi Sinem Yıldırım, kurak iklim özelliğine sahip olan ülkemizde yeşil çatı uygulamaları üzerine danışmanı Doç. Fuller ile birlikte bilimsel bir araştırma yürüttü.


Ayrıca yeşil çatı uygulaması sayesinde yağmur sularının biriktirilip kullanılması, doğal ışıktan faydalanılması, enerji tasarrufu sağlaması, izolasyon sistemleriyle ısıtma-soğutma maliyetlerini düşürmeleri, binanın değerini artırmaları, kullanıcılara daha verimli ve sağlıklı bir ortam sunmaları ve kentsel. Bitkilendirilmiş çatı uygulamaları , çatı yüzeyine düşen yağmur suyunun cadde ve kanalizasyona tahliyesini bir saate kadar geciktirebiliyor. Bu da şehir sellerini önemli ölçüde azaltır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar