12 Aralık 2019 Perşembe

Taşyünü ısı yalıtım değerleri

Isı yalıtımı , ses yalıtımı ve akustik düzenleme ile birlikte yangın güvenliğide sağlamaktadır. Su buharı difüzyon direnç faktörü µ=1’dir. Binalarda ısı , ses ve yangın yalıtımı için kullanılan yanmaz, kaplamasız, uzun ömürlü taşyünü levhalardır. Kullanım Alanları: Kat aralarında, açık geçit üzeri döşemelerde ve binaların zemin döşemelerinde kullanılır. Söz konusu üç malzeme de ısı yalıtım malzemesi olmasına rağmen sahip oldukları yoğunluk, ısıl iletim katsayısı, yanmazlık sınıfı, boyut stabilitesi, buhar difüzyonu, ses yalıtım değerleri gibi temel teknik özellikleri ile farklılık göstermektedirler.


EPS ısı yalıtım levhaları esnek yapısı ile duvara uyumu yüksektir,uygulama sonrası yüzey gerilimi azdır,dolayısı ile zamanla yüzeyde çatlama ve yırtılma oluşmaz. Mükemmel ısı yalıtım değerleri ve zamana karşı dayanım avantajları ile en ziyade kullanılan, ısı yalıtım levhasıdır. Hele birde aynı kalınlıkta. Doğru : Kullanılacak ısı yalıtım levhası kalınlığı,.


Mineral yünler ( camyünü ve taşyünü ) su emer yalıtım yapamazlar. EPS nin yalıtım değerleri kullanılan hammaddeye ve üretim proseslerine göre değişiklik gösterir. Insulawool Mantolama Levhası yapıların dış duvarlarının sıva altı yalıtım uygulamalarında altında ısı ve ses yalıtımı amaçlı kullanılır. PE film kullanılarak paketlenir ve paletlere dizilir. Yapıların dış cephelerinde sıvalı mantolama sistemlerinde uygulanmak amacıyla yüksek yoğunlukta üretilmiş taşyünü.


Yaşanan mahallerde ses yalıtımı ile ilgili önlem alınması gereken diğer bölümler ise kat döşemeleridir. Duvar giydirme sistemleri aynı zamanda ısı yalıtımına da katkı sağlar. Yapılarımızın ısı yalıtımı , ses yalıtımı ve yangın güvenliği için vazgeçilmezi olan taşyünü , uygulama alanlarına göre plaka (levha) taşyünü , şilte taşyünü , dökme taş yünü , prefabrik boru ve asma tavan olarak farklı ebat ve biçimlerde üretilmektedir. Her sınıfın rakkamsal değerleri tablonun altında açıklanmıştır.


Taş yünü duvar levhası bir yüzü alçı plaka kaplı levhalardan oluşur. Taşyünü ve kayayünü levha Fiyatları için bizi arayın. Arasında alüminyum folyo bulunur. Dış duvarların iç yüzeyinde, iç bölme ve komşu duvarlarda ısı ve ses yalıtımı sağlanması için kullanmaktadır. Isı yalıtım performansının ısıl direnç (R) değeri ile de ilişkili olduğu için, aşağıdaki formül kullanılarak yalıtım malzemesinin kalınlık (d) ve ısıl iletkenlik hesap değerinin (λ) birbirine oranlanması ile hesaplanır.


Taşyünü ısı yalıtım değerleri

U değerinin olabildiğince azaltılmasıdır. Yapılarda ve tesisatlarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması için yapılan isleme “ ısı yalıtımı ” denir. Teknik olarak, ısı yalıtımı , farklı sıcaklıktaki iki ortam arasında ısı geçisini azaltmak için uygulanır. Binaların zeminlerinde ve katlar arasındaki ısı ve ses yalıtımı ile titreşimli çalışan cihazların kaideleri altında darbe sesi yalıtımında kullanılan çıplak kayayünü levhalardır.


Strafor ses değil, ısı yalıtım malzemesidir. Tabi köpük olduğu için sesi de bir miktar keser ancak tek başına hiçbir işe yaramaz. Duvarlara yada lük strafor, tavana lik strafor uygun olur. Sağlıklı ve konforlu binalar için XPS Isı Yalıtım Levhalarını içeren paket sistemlerle ısı yalıtımı yaptırın.


Taşyünü ısı yalıtım değerleri

Bir ısı yalıtım malzemesi yük altında iken basma dayanımı ne. Rijit ısı yalıtım levhaları ile yapılmı ş kompozit panel kullanılıyorsa, buhar kesici tabaka ısı yalıtımı altında olabilir. Gerek XPS, EPS gerekse mineral yünler (camyünü, taşyünü ) gibi ısı yalıtım malzemeleri sistem standartlarına uygun olarak üretildikleri takdirde kullanılmalarında hiçbir sakınca yoktur.


Doğru: Hem gri hem beyaz EPS levhaların yalıtım değerleri kullanılan hammaddeye ve üretim prosesine göre değişiklik gösterir. Sanayi tesisleri, proses ekipmanları ve boruların ısı ve yangın yalıtımında kullanılır. C’ye kadar yanmazlık özelliğiyle yüksek sıcaklıkta ki yerlerin yalıtımında en çok kullanılan üründür. Yüksek sıcaklıkta ki yüzeylerde yapılan yalıtım uygulamalarında malzemelerin ısı iletkenlik değerleri. Farklı yapı malzemelerine ait ısı iletkenlik değerleri aşağıdaki tabloda görülmektedir.


Taşyünü ısı yalıtım değerleri

Düşük ısı iletkenlik değeri yüksek ısı yalıtım performansı demektir ki, beklenen yalıtım performansı Mekpan Panel markalı poliüretan dolgulu sandviç panellerde daha düşük yalıtım kalınlığı ile rahatlıkla. TS825’e göre ısı yalıtım malzemeleri. Malzemenin yalıtım değerini sorunuz. Yerinde imal edilmiş köpük malzemeler 3. Sentetik köpük malzemeler 4. Fenol reçinesinden sert köpük (PF) levhalar 5. Mineral ve bitkisel lifli ısı yalıtım malzemeleri (cam yünü, taş yünü vb.) 6. Ahşap lifli ısı yalıtım levhaları 8. Panelin Yapısal Değerleri : İç ve Dış Yüz Metal Tipleri: a) Galvaniz Sac: 0. Yapının ve ısı köprülerinin yalıtılması amacıyla kullanılmaktadır. Ses yalıtımı , taş yünü ,. Metal tespit elemanları ve levha kenarları paslanabilir.


Yo ğuşma suyu tespit noktalarından veya derzlerden damlama yapabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar