23 Mart 2015 Pazartesi

Arı güçlendirme

Zayıf arıyı güçlendirmenin diğer tarafı da güçlü arı nasıl zayıflatılır. Aslında herkesin yaptığı bu. Adamın bal yapacak bir kaç arısı var onları da diğerlerini güçlendirme uğruna harcıyor. ZAYIF KOLONİYİ GÜÇLENDİRMEK.


Bana çıta ful arı verin ana arısı olsun, ben bu arıyı bir ay içinde katlı konuma getireyim. Bir çıta arıyı nasıl güçlendiririz. Bu videonun devamı gelecek, yeni kabul edilmiş ana arının yumurtalı çıtası alınıp, sarabileceği bir kapalı yavru verdim.


Dışı paslı da olsa içi tertemiz olan bir boş tenekeye çıtalar çırpılacak, Çırpma işimiz bitince, Tenekeyi tepiklemek, Çünkü yavru olmayanların uçmasını sağlamamız lazım. Destek vereceğimiz zayıf arı. Bir tarafta bir çıta bahara çıkmış bir koloni, öbür tarafta 6-çıta arı varsa bu koloniden birçıta almak kuvvetli koloniye pek zarar vermez ama zayf koloniye ilaç gibi gelir.


Ana ve arı kıyımı riski için. Sizin güldüğünüz metodları da bu riskler olduğu için kullanma ihtiyacı hissediyorum. Sizin gibi yedekte ana arımız mevcut değil ne yazıkki.


Arı Sütü ve Propolis bağışıklık sistemi ve zayıf bünyeleri güçlendiren süreçleri hızla başlatıp tamamlayan normal üstü etkiler gösterir. Comp Immunol Microbiol Infect Dis. Jan;19(1):31-adresinden ulaşılan araştırmada Prof. Sver ve arkadaşları arı sütünün bağışıklığı etkileyen özelliklerini göstermişlerdir.


Arı güçlendirme

Koloni güçlendirme , bu işi bir kaç şekilde yapabiliriz. Sökülmeye başlamış yavrulu çıta genelde en geç 2-günde tamamen doğar, çünkü ana arı yumurta atarken bir çıtayı günde yumurta ile. Yada nasıl bu koloniye destek olmak lazım. Normal şartlarda kendi haline bırakmış olsak güçlenmesi yazın ortasını bulur. Bu işlemde ana arı kafese alınmalı, yeni gelen.


Bu genel olarak normaldir. Son olarak iki arı kovanında ana arı var ise bu ana arılardan yaşlı olanı öldürüp kovan içine atınız ve genç ana arıyı bırakın. Siz bu işlemi yapmazsanız muhtemelen güçlü ve genç ana arı diğer yaşlık ve bitkin ana arıyı öldürerek kovanın hakimiyetini alcaktır. ARIYI GÜÇLENDİRMEK önceki sonraki.


TÜ Arı Teknokent üretimi BEE’O UP Propolis- Arı Sütü-Ham Bal karışımı sağlıklı, doğal, lezzetli ve güvenilir bir seçenek sunuyor. Bu yıl bende suni oğulda bu iki yöntemide nasip olursa deneyeceğim. Ancak haziran ayı içerisinde arılarda kapalı yavru arı pupa miktarı 7-çıta olursa bu bölmelere koku vererek er. Bu yöntem ile zayıf koloniye ana arı kabul ettirildiğinde güçlendirme yapılır. Güçlü kolonilere ana arı kabulü zordur.


Biz İTÜ Arı Teknokent’teki Ar-Ge projemizle propolisin içerisindeki yararlı bileşenleri maksimum düzeyde koruyarak propolisi özütledik. Sözleşmeli arıcılık modeliyle kontrollü arı ürünleri üretimini başlattık. Arı ürünlerinde üretimin mutlaka sahada kontrol altına alınması gerekiyor. Arı gibi bir muhteşem canlıyla ilgileniyorum ne öğreniyorsam burada paşlaşmak istedim. Ben bu şekilde kovanları birleştirerek güçlendirme amacındayım.


Gerekli bütün açıklamaları ve şartları yazdık. Aynı ilgili videoları izleyerek detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. DEVAMI İÇİN ticm GÜÇLENDİRME ÜRÜNLERİ. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır: “Bütün gayretimizi bu ekosistemi güçlendirme yönünde sürdürüyoruz. Ben böyle bir durumda neler yapıyorum anlatayım.


Arı Sütü Satışımız Devam Ediyor… Kategoriler Haberler Etiketler arı sütü , bağışıklık sistemini güçlendirme , cilt bakım , cinsel istikrar , çocuklarda öğrenme , damar genişletici , fibromiyalji tedavisi , gastrit tedavi , hafıza kuvvetlendirici , hücre yenileyici , kan şekeri düşürücü , kolestrol düşürücü. Zayıf koloni dediğimiz kolonideki açık kapalı yavrulu çıtayı alıyoruz. Unutkanlığa karşı ve hafıza güçlendirmek için mutlaka kullanılmalıdır.


Arı güçlendirme

Arı sütünün faydaları nelerdir? Kişiye zindelik kazandırır. Hazmı kolaylaştırarak kabızlığı giderir. Bebeğin anne karnından gelişme çağı boyunca zihinsel gelişimi için etkin bir rol alır. Ana arı kovan içi ve kovan dışı şartlara ve kalitesine bağlı olarak günde ortalama 1. Ana arı salgıladığı feromonla işçi arıları etrafına çeker, kolonide birliği ve düzeni sağlar.


Feromon kokusunu algılayan işçi arılar kolonideki işleri düzenle yürütürler. Bacakları güçlendirmek ve inceltmek için bu egzersiz de etkili olacaktır. Dik durarak ayaklarınızı neredeyse omuz genişliğinde açın. Dizlerinizi bükün ve sandalyeye oturacakmış gibi çömelin.


Yere doğru eğilin ve nefes verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar