25 Mart 2015 Çarşamba

Eski parke

Videoda eski parke döşemenizin nasıl yepyeni görünmesini sağlayacağınızı anlatan bilgiler yer almaktadır. Başlamadan önce iyi bir sonuç almak için birkaç hazırlık yapmak gerekmektedir. Kontrplakların eski parke döşenmesi oldukça nadirdir, ancak eski parke ile levhaların çürümesi açısından sorun olmazsa, bu tür bir adım da uygun olacaktır. Ama bu durumda, klasik “ parke keki” şöyle görünür: eski parke - taşlama (temizlik, tesviye) - eski parke üzerinde kontrplak döşeme - yeni parke.


Eski parke

Böylelikle birbirlerine monte edilebilirler. Masif ahşabın yer döşemesi olarak kullanılması dekorasyon sektöründeki en eski alışkanlıklardan biridir. Basit döşeme tahtasından başlayıp günümüzde lazer tekniği ile işlenmiş parkeye kadar uzanan masif parkenin ömrü uygulandığı binanın ömrü ile eşdeğerlidir. Resim kamu alandadır, telif hakkına tabi değildir, hiçbir hakkı saklıdır, herhangi bir kullanım için ücretsizdir.


Resmi önceden yazılı izin olmaksızın herhangi bir kişisel ve ticari kullanım için ve ücret veya yükümlülük olmaksızın kullanabilirsiniz. Islak hacim harici mekanlarda sıklıkla tercih edilen parke , ahşap kökenli bir malzeme olduğundan dolayı her tarzda dekorasyon ile uyumluluk gösterir. Yumuşak bir malzeme olması ve üzerindeki cila ya da boya da zaman içinde bozulabileceği için, belirli aralıklarla parkeleri yeniden boyamak ya da cilalamak gerekmektedir. Ahşap parke uygulamasının en zahmetli işi olanzemin hazırlığı sistre. Eski masif parke üzerine döşeme yaptırmak riskli bir olaydır.


Zira alttaki malzemeye su veya rutubet geldiği takdirde kabaracak ve üzerindeki malzemeyi de (ne olursa olsun) bozacaktır. Ancak eski dediğinize göre, uzun zaman önce yapılmış bir malzemeden bahsediyoruz. Bu kategorimiz içerisinde bu ikiliyi görüyor olacaksınız. Eskitme laminant parke çeşitleri farklı modelleriyle sıradan parkelerden ayrılıp, kendi içerisinde ilgi gören bir parke haline gelmiştir. Eskitme beyaz parkeler ise son zamanlarda en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.


Laminat parkelerin temizlenmesi için arap sabunu kullanılması da en etkili ve en eski yöntemlerdendir. Laminat parke döşemesinde dikkat edilmesi gereken unsurlardan birisi de döşeme yapılmadan önce alt zemininin temizliğinin yapılmasıdır. Meşe parkenin rengi genellikle sarıdır. Parke Döşemesi Nasıl Yapılır? Meşe masif parke rutubet ve nemin bozucu etkilerine karşı en büyük dayanımı gösteren ağaçtır.


Yaklaşık yıl valilik yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, inceleme yaptığı parke çalışmalarında kendi elleriyle parke taşı döşedi. Ben ise evi aldığımda ahşap eski tip parke çok çürümüştü, üstüne laminant parke yaptırdım oturma odasına. Belki evimin altı bodrum ondada olabilir bilmiyorum. Sonradan ertesi yıl hol ve mutfağa daha güzel bir parke deseni gördüm ve ondan yaptırdım.


Aynı şekilde eğer zemininizdeki parke lamine parke ise burdaki gibi masif üstünde bir başka ahşap tabakası varsa üzerinde gördüğünüz. Meşe, yeryüzünde kullanılan belkide en eski ve en çok tercih edilen zemin kaplama malzemesidir. Muhteşem renk ve desen kombinasyonuyla üzerine konulan mobilyayı da kendisini de ortaya çıkaran dekoratif bir ağaçtır.


Eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçlerinden (FARC) teslim alındıktan sonra eritilen silahlar, savaşın bitmesini simgeleyen Fragmentos (Parçalar) isimli yapının tabanına parke taşı. Köyümüzde eski yol olarak bilinen köy içi yoluna baştan sonuna kadar parke taşı döşendi. Köy muhtarlığının çalışmaları hız kesmiyor.


Köyümüzün ara yollarından olan ve her zaman kullanılan yolu Eski Yol artık baştan sonuna kadar parke taşlarıyla kaplandı. En eski parke zeminler (19. yüzyılın ortalarından itibaren), dil ve oluk olarak adlandırılan birbirine kenetlenen kenarlar ile birbirine bağlanır, boşlukları en aza indiren ve döşeme tahtalarının yüzeylerini çukurdan tutan bir döşeme yöntemi. Ancak modern sanatçıların genellikle, çok eski esnaf ve sanatkarlar ile aynı el işi tekniklerini ve gereçlerini kullanmaları nedeniyle bu işlem hayli karmaşık bir hal almaktadır.


Eski parke

Döşemede kesinlikle içinde su ihtiva eden yapıştırıcı kullanılmamalıdır. Eski parkenin üzerine uygulama yapılacaksa, eski parkenin cilası kazındıktan sonra yapılmalıdır. SİSTRE CİLA İŞLEMİ: klasik parke ,çam tahta,rabıta ve lamine parkeler için uygulanan bir temizleme sistemidir. Mevcut olan Eskimiş yıpranmış masif,. Bunun dışında parke zeminin dayanıklılık ve ömrünü artıracak, dolgu macunu ürünleri bulmak da mümkün.


Merhaba Dila Tam bir uzman sorusu. Tahta döşeme sökülmeden herhangi bir işlem yapabilmeniz için çok büyük bir maliyeti göze almanız lazım ki bunu tartışmaya bile gerek duymadan geçiyorum. BU RENK PARKE ÜRETİMİ SONA ERMİŞTİR.


Eski parke

GÜNCEL RENKLER İÇİN DİĞER ÜRÜNLERE BAKINIZ. CLASSEN laminat parke ürünleri düşük emisyon değerlerine sahip olup düşük emisyon değerlerinin yer aldığı üretim sürecinde üretilmektedir. Blue Angel etiketini taşımaktadırlar. PARKE RENGİNE GÖRE DEKORASYON Evinizde harika bir uyum yakalamak istiyorsanız, renklerin doğru kombin edilmesine özen gösteriyor olmalısınız. Ancak dekorasyonda parke renklerini dikkate almayanların sayısı oldukça fazla.


Hangi malzeme parke döşemeyle hangi renk daha çok yakışır? Eski Mobilyalarınızı İlk Günkü Haline. Döşeme işlemi eski parkenin üzerine yapılıyorsa parkeleri eski parke ile aynı yönde yerleştirin.


Eski Boya ve Vernikler Ahşaplardan Nasıl Çıkartılır? Size özel kampanyalarımızı görmeden tercihinizi yapmayınız. Bir evin zeminini kazımak ve kaldırmak sıkıcı, yorucu ve oldukça bunaltıcı bir iştir.


Bu eylem bir anlamda evin temelini soymak ve sıfırdan başlamaya niyetlenmek demektir. Eski evlerin geleneksel görünümünden kurtulup daha modern ve şık görünmesi için pencere ve kapı tasarımının. Firmamız, kalite ve konfor.


Eski bir lastik bulabilirseniz her şey çok daha güzel olur. Proje parke projesi ama lastik falan okuyunca “NELER OLUYÖÖR BURADA” dedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar