8 Temmuz 2016 Cuma

Ofset baskı nedir

Günümüzde kitap, dergi, gazete, broşür ve kartvizit gibi ürünlerin basımında en çok tercih edilen baskı sistemidir. Ofset baskı isminde geçen ofset kavramı, dilimize İngilizce’den geçmiştir. Aslı “OFF-SET” kelimesi olan kavram, mürekkebin belli bir sıra gözeterek, dolaylı yoldan kauçuk aracılığı ile kağıda geçmesi durumunu nitelemektedir. Dijital baskı , ofset baskıya göre daha pratiktir ve hızlı baskı imkânı verir, daha az atık bırakır. Kullanım Alanları ve Çalışma Prensipleri Nelerdir?


Ofset baskı nedir

Birçok baskı tekniği bulunmakla beraber en yeni olanın ofset baskısı olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla hakkında bilgi sahibi olunan yeni nesil bir baskı modelidir. Skip to main navigation Kampanyalar Blog İletişim. Bu teknoloji kalıplama teknolojisidir. Matbaa Aşamaları - Nasıl Çalışılır.


Yüksek baskı (Tipografi), Düz baskı ( Ofset ), Çukur baskı (Tifdruk) ve Elek baskı (Serigrafi) dir. Bugün gazete, kitap ve dergi basımında yoğunlukla bu teknik kullanılmaktadır. Rubel tarafından bulunmuş, genellikle kağıt yüzeyine baskıda kullanılan baskı tekniğidir. Türkçesi, offset ofset nnd). Günümüzde kitapların, gazetelerin, dergilerin, broşürlerin, faturaların, kartvizitlerin ve karton ambalajların basımında kullanılır.


OFF-SET kelimesinden türkçeyen geçen kağıt ve kağıt benzeri yüzeylerde kullanılan baskı tekniği. Hangisi daha avantajlıdır? Neye dayanarak ikisi arasında bir seçim yapılmalıdır?


Alışverişe Devam Tüm Ürünler. Ofset noktalarının tüm alanı aynı koyuluktadır. Nokta kenarları biraz zayıf ve hafif tırtıllıdır.


Ofset baskı nedir

Işık baskı (jelatin baskı ) Işık baskı , ofset gibi bir düz baskı sistemi olmakla birlikte tram noktalarının olmaması yüzünden hem ofset ve hem de diğer baskı sistemlerinden ayrılır. Kartvizitten dev reklam panosu broşürlerine kadar belirli gramajdaki ve boyuttaki birçok kâğıda veya benzeri materyale uygulanabilir. Litografi tekniği, su ile yağın birbirleriyle karışmaması ilkesine dayanır. Bobin kağıda baskı yapabilen ofset baskı makine çeşididir.


Hilset ve rotasyon adları ile de anılır. Web ofset , makine parkuruna göre, bir ya da birden fazla bobine, önlü arkalı baskı yapabilen, kendine özel katlama, kesme, yapıştırma, aparatlarıyla çok yüksek süratlerde bitmiş iş çıkarabilen baskı makineleridir. Yüzeyde herhangi bir yüksekli veya çukurluk yoktur. Kalıp çinko plakalardan oluşur.


Suyun yağı itmesi prensibine göre çalışır. Bu baskı sisteminin en önemli özelliği diğer baskı sistemlerine. Bunlar tabaka ofset baskı ve web ofset baskıdır.


Adından da anlaşılacağı gibi baskı materyali olarak tabaka kâğıtların kullanıldığı ofset baskı çeşididir. Su olmayan yerler boyayı tutar ve kauçuğu boyar, kauçuk ise kağıdı boyayarak işlem gerçekleşir. Genelde masaüstü reklamcılık dediğimiz kağıt üzerine baskı işlerinde kullanılır. Xerox dijital ofset baskı makine kesiti. Dilimize İngilizce OFF-SET kelimesinden geçmiştir.


UV baskı sistemi bir çok malzemeye UV kurutma sistemi sayesinde istenilen oranda renkle rahatlıkla ve sorunsuz baskı yapılabilir. Teneke baskı makinesi, tabaka ofset makinesine benzer prensipte çalışır. Tenekeler tabaka olarak makineye verilir.


Asıl baskıdan önce çoğunlukla beyaz boya ile “astar baskısı” yapılır. Kullanılan boyanın ısıya ve ışığa dayanıklı olması, kolay kuruması, suya, yağlara dayanıklı ve örtücü nitelikte olması gerekir. Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir. Ofset mürekkepleri yaş bazlı mürekkeplerdir ve suyun yaşı itme prensibi ile baskı gerçekleşir.


Ofset baskı nedir

Belirli gramaja kadar kağıt ve kağıt benzeri materyal üzerine baskı yapılmasını sağlar. Düz bir baskı tekniği olan ofset baskıda elle hazırlanan ya da fabrikasyon kalıplar kullanılır. Dijital daha geleneksel baskı yöntemlerine ( Ofset , Serigrafi) kıyasla sayfa başına daha fazla mal olabilir eğer baskı adedi çok ise, küçük hacimli baskı için en doğru seçenek dijital baskıdır.


Ve baskısı yapılacak ürünün çeşitli liğide dijital baskıyı daha ekonomik yapmaktadır. Baskı dilinde “ forma ” nedir ? Firmamız ofset baskı , u. En yeni baskı tekniklerinden biri olan ofset , su ve yağlı mürekkebin karışmadan klişe, yani aktarılmak istenen nesneye şekil verilerek uygulanması sistemidir. TANIM Basılarak çoğaltılmak üzere matbaaya gelen bir orijinalin (kitap, broşür, fatura, amblem, duvar kağıdı vb.) ofset baskı ( düz baskı tekniği) tekniğinden yararlanarak basılmasını sağlayan kişidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar