16 Kasım 2020 Pazartesi

Yesil cati

Yesil cati

Yoğun yeşil çatılar (yoğun) ve ekstensif yeşil çatılarda (seyrek) kullanılır. Eğimli çatılarda, otopark üstlerinde, teras çatılarda, teras bahçelerde, yeşil teras uygulamalarında ve trafik yollarında yeşillendirme başlıklarında farklı kullanım alanlarına sahiptir. Ekstensif yeşil çatılar, sığ (tipik olarak 7-cm) toprağa sahiptir. Sedum, yosun, ot, çim ve az bakım gerektiren veya hiç bakım gerektirmeyen diğer bitkiler yetiştirilebilir. Atıl olarak duran çatılar ekonomiye kazandırılır.


Beton ormanlarına dönüşen şehirlerde yeni yaşam alanları yaratır. Bitkilendirmeden sonra yeşil çatılar kuşlara ve diğer canlılara mesken olur. Polistiren köpüğü ile takviye edilmiş bazı yeşil çatı tipleriyle, çatının ısı yalıtım kapasitesinde 50’ye varan artışlar sağlamak bile mümkündür. Daha iyi ısı yalıtımı ise ısıtma ve soğutma enerjilerinden tasarruf demektir. Yeşil çatılar ısı yalıtırlar.


YEŞİL ÇATI NASIL YAPILIR Çatı Eğimi : Beşik çatılarda eğim dereceyi, teras çatılarda ise eğim 2-3’ü geçmemelidir. Bu tür yeşillendirmeler sürekli bakım ister. Bunlar ekstensif yeşil çatı ve intensif yeşil çatıdır.


Yesil cati

Genellikle iki uygulama arasında toprak kalınlığı ayırt edici özelliğidir. Toprak kalınlığının önemi ise bitki seçimlerinde seçenekleri kısıtlayabilmesidir. Drenaj, su ve nem tutucu ve bitki köklerine karşı koruma işlevlerini bir arada tutan yeşil çatılar, nefes alan, dayanıklı ve hesaplı bir çözümdür. Doğru uygulanmış yeşil çatı sistemlerinin ömürleri en yıl olmaktadır.


Her geçen gün sayıca artan yeşil çatılar şehirleri yaşanabilir kılmanın başat yöntemlerinden biri. Binaların çatılarını yaşanabilir kılmak ve çevresel faktörler açısından sürdürülebilirliği sağlamak için yeşil çatılar ideal çözümlerdir. Daha çok üzerinde sürekli yeşil kalan bitkiler yetişen ve farklı bir kullanımı olan yarı intensif özellikli bir yeşil çatı sistemidir. Bu sistemin kalınlığı 4mm’ye kadar ulaşabilmektedir.


Projelendirmeye göre sistem içeriği ve detayı değişebilir. Kentleşmenin ortaya çıkardığı problemler için en ideal çözümün yapının kendisinin yeşil alan ile kombine edilmesi olduğunu söyleyen Knauf Insulation Genel Müdürü Emre Gürcan. Sadece çimlendirmenin yapıldığı basit bir ekstensif sistemden, terasınızı onlarca bitki ve ağaçla süsleyebileceğiniz intensif detaylara kullanım amacınıza göre çok. En alt katmanı çatı konstrüksiyonu olarak kabul edersek, diğer katmanlar sırasıyla su yalıtımı, kök tutucu tabaka, nem tutucu tabaka, filtre ve drenaj tabakası, bitki taşıyıcı tabaka ve bitkilerden oluşur. Mevcut betonarme döşeme üzerine uygun dayanımda ve kalınlıkta eğim şapı dökülür.


ACO yeşil çatılarda sunduğu kolay çözüm ile projelerde yeşil çatı kullanımını kolaylaştırmaktadır. Her bir yeşil çatı sistemi, yeni bir yaşam alanı anlamına gelmektedir. Binaya hizmet eden ortak alan olarak düzenlenecek yeşil çatı uygulamalarında, çim, bitki, çiçek ve küçük ağaç türlerinin yetiştirileceği en az 0. Bina taşıyıcı sistemi toprak yükü de hesaplanarak çözülüp, çatıda su ve ısı yalıtımı sağlanacak. Araç trafiğine açık yüzeyler için de yeşil çatı sistemleri ile trafiğe açık alanlar kombine edilebilmektedir, fakat bu alanlar için daha ayrıntılı hesaplamalar yapılarak ürün seçiminde dikkatli davranılması gerekmektedir.


The Largest Green Roofs. Montaj için bir tarafı perfore olan panellerin üst tarafında su tutmak için delikler vardır. Bu katmanlar, drenaj katmanı, koruma katmanı, dikim ortamı ve bitki katmanı şeklindedir.


Asya’da ise yeşil çatıları en çok görebileceğiniz ülke Japonya. Başkent Tokyo’da yeni inşa edilen binaların yüzde 20’sinin yeşil çatı olması zorunlu hale getirilmiş. Türkiye’de ise pazar yeni yeni oluşuyor. GeoGreen, yağmur suyunu kullanarak yeşil örtüye dönüştürdüğünden drenaj yoğunluğunu azaltmaktadır.


Yesil cati

Böylelikle de atık su şebeke yükünün azaltılmasını sağlayan GeoGreen büyük ölçüde su tasarrufu elde edilmesine olanak tanır. Planlamalar doğrultusunda – yıllık örnekleri bulunmaktadır. Bir intensif yeşil çatının, geleneksel bir bahçe ile aynı seviyede bakım ve ilgiye ihtiyacı vardır.


NanoGreen yeşil çatı sisteminin en alt katmanını oluşturan ve mevcut su yalıtımı üzerine serilen Nanodrain Antiroot Kök Koruyucu sayesinde çatı strüktürü ve zeminindeki su yalıtımını bitki köklerinden korur. Yağmur suyunun ciddi bir miktarını bünyesinde tutabilen yeşil çatı ve cephe sistemleri, suyun arınmasına da katkı sağlamaktadır. Boru Biçimindeki Kaplamasız (Çıplak) Mineral Yünlerle Yapılan Uygulamalar. Borulara Ses Yutucu Kılıf Geçirilmesi. Böylelikle, yaşam alanları kalitesi özellikle kentsel alanlardaki kullanılmayan alanların yeşil alanlara dönüştürülmesiyle artmaktadır.


Binanın gelişimi ve organizasyonu için çevresel bilinçli görünümlerin projelendirilmesinde kamu ilişkileri de göz önünde bulundurulur. Genellikle bina çatıları, otopark çatıları ve pergola çatıları bu yöntemle bitkilendirilmektedirler. MÇatı Kaplama Şingıl 9TL ve ücretsiz kargo ile n11.


Nanogreen, güvenilir bir yeşil çatı sistemi olarak çatınızda estetik, doğal, yaşanabilir ve sıradışı yeşil alanlar oluşturmanızı sağlar. Kaliteli ürün ve uygulama sistemleriyle birlikte, düz veya eğimli çatıların yeşillendirilmesi için mükemmel çözümler önermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar