27 Kasım 2020 Cuma

Yıldırım koruma sistemleri

Yıldırım ve Aşırı Gerilimden Korunma. Sistemin devrede olup koruma yaptığını kanıtlayan raporlama sistemi oluşabilecek sorunların önüne geçmektedir. Aktif başlıklı sistemlerin , koruma açısından hiçbir anlamı olmayan uygulamalarından örnekler verilerek, yıldırım açısından riskli yapılarda koruma iletkenli sistemlerin kullanılması önerilmektedir. D Sınıfı aşırı gerilim koruyucuları cihaz koruma elemanları hassas koruma.


Tehdidin doğrudan yıldırım çakması ve tam yıldırım manyetik alanından oluştuğu bölge. Bu koruma sistemlerinde ,. Güvenlik kamera sistemlerini yıldırım çarpmalarının yıkıcı etkilerine karşı koruma kılavuzu. Video takip sistemleri yüksek voltajlara karşı çok hassastırlar ve bundan dolayı bir yıldırım çarpması yalnızca dış mekanlarda ki cihazlarda değil, ayrıca transmisyon ekipmanında da onarımı mümkün olmayan hasarlar açar. Yangın tehlikesi olabilecek yerlerde meydana gelebilecek yıldırım çarpmaları için de topraklama sistemi olarak kullanılabilen koaksiyonel koruma hizmetleri, iç yıldırımlık sistemlerinin içerisinde yer alan bir korunma biçimi olarak tercih edilebilir.


Koaksiyonel koruma seçeneğinde daha büyük kayıpların önüne geçebilmek. Bu tip koruma sistemleri çoğunlukla açık arazilerde korunması gerekli mimari yapılar ya da riskli depolama alanları olmadığında kullanılır. Fakat pratikte negatif iyon yüklü yıldırımlar diğerlerine göre çok daha yoğun gözlenmektedir (Buluttan yeryüzüne düşen yıldırımlar arasında oranında). Paratonerler, yapıya doğrudan yıldırım düşmesine karşı, bilhassa can güvenliğinin sağlanması için gereklidir.


Bunun dışında havai hatlardan ve kablolardan gelecek darbelere karşı özel önlemlerin alınması gerekmektedir. YILDIRIM KORUMA ve PARATONER SİSTEMLERİ. Tesislerde ve konutlarda olası yıldırım kazalarından korunmak adına kurulan sistemlerin bütününe yıldırımdan korunma sistemleri denmektedir. Yük dağıtım sistemi ile yıldırımdan korunma. Spark Gap ürünleri, katodik koruma ve topraklama sisteminin bir arada çalışabilmesi için zorunludur.


Bir ucu katodik koruma sistemine diğer ucu ise topraklama sistemine bağlanan spark gapler normal durumda sistem-leri izole eder. Tarih boyunca yıldırımdan anlaşıldığı kadarıyla, yıldırımdan korunma sistemleri de o oranda gelişmiştir. Bir tesiste koruma , işletme ve yıldırım topraklamaları bulunabilir. Hayatı Güneş Enerji Sistemleri.


Yıldırım koruma sistemleri

Erken haber alın KORUNUN ! Faraday tasarımı güneş sant-ralleri için en doğru korunma yöntemidir. Aşırı gerilimlere ve yıldırım akımının etkilerine karşı korunmada başarının sırrı uygun dış yıldırımlık tesisinin kurulmasıdır. Ayrıca topraklamalar yönetmeliğine uygun tasarlanmış topraklama ve doğru tasarlanarak tesis edilmiş bir eş potansiyel sistemine sahip yapının veya işletmenin yine yerleşim yerleri, tipleri, deşarj kapasiteleri, koruma seviyesi. Bir yıldırım koruma sistemi aşırı gerilim koruması sağlar mı?


Ayrıca panolarımızda yer alan sigorta ve röleler, yıldırım karakteristiğine sahip gerilim darbelerinde işlev yapmamaktadır. Söz konusu bu deşarj sadece bulutla yer arasında olmayabilir. Gerekli şartlar sağlanmış ise iki bulut arasında da olur ki, biz buna şimşek diyoruz. Gök gürültüsü arestörü yıldırım koruma sistemi paslanmaz çelik paratoner paratoner. Zhejiang THOR Electric Co.


Uydu ve TV hatta modemlerimiz yıldırım ve ani aşırı gerilimlerden sıklıkla etkilenmekte ve yanmaktadır. Oldukça hassas olan bu sistemler kademeli koruma sistemine göre ana panolardan başlayarak koruma altına alınmalıdır. Böylelikle, yıldırım ve de şebeke kaynaklı aşırı gerilimlerin kademeli olarak etkisini yitirmesi ve sistemlerin büyük ölçüde koruma altına alınması sağlanmış olunur. Toprak elektrotları, etkili bir kişisel koruma. Bakım, yıldırım ve aşırı gerilim koruma maliyetleri azalmış ve denizlerde kurulan rüzgar alanlarındaki güçlü türbinlerin artışı kabul edilebilir hale gelmiştir.


Birkaç yıl önce üreticiler küçük. Asıl soru bu noktada devreye giriyor: planlama kademesinde binanın harici yıldırım koruma sistemi var mıdır? Siparişlerinize özen gösterilir ve söylenilen zamanda teslimi gerçekleşir. DARBE GERİLİM KORUMA SİSTEMLERİ : DARBE GERİLİM KORUMA SİSTEMLERİ.


Yıldırım koruma sistemleri

Paratoner yüksek binaları, endüstriyel tesisleri yıldırımdan koruyan ve oluşan elektrik akımını en kısa yoldan toprağa akmasını sağlayan bir çeşit sistem aracıdır. Bu aletler toprağa bağlanmış birer demir çubuktur. Topraklama sayesinde demir iletkene gelen yıldırım etkisini kaybeder. Bu sistem korunmak istenen alana belli mesafelerde kurulmaktadır.


Ancak kurulum maliyeti yüksektir. Yine de çok etkin bir koruma sağladığı için, günümüzde Faraday Kafesi de kullanılmaktadır. Bu hat üzerinde de koruyucu devrelerin bulundurulması koruma sağlayacaktır.


Evet çeker ve güvenli bir şekilde toprağa akmasını sağlar. Yapıdaki metal bölümler, metal tesisatlar, iç sistemler ile dış iletken bölümler ve yapıya bağlanmış hatları yıldırımdan korunma sistemlerine bağlayarak elde edilen eş potansiyellemede, yıldırım eş potansiyel kuşaklamasının yapılma biçimi de önem taşıyor. Genellikle bilgi işlem sorumluların koruma yapmamalarının bahanesi olarak UPS ten sistemimiz besleniyor yanıtı alınmaktadır.


S koruma mesafesi ise aşağıda formülle hesaplanabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar