25 Ekim 2018 Perşembe

Araçta film cam yasak mı

Araçlarda cam filmi yasak mı ? Cam filmi taktırmanın cezası ne? Cam Filmi Yasağı Bugün Resmen. Haberler Otomobile cam filmi takmak yasak mı ? Ayrıca cam filmi takılı araç sahipleri ciddi bir ceza yükünün de altına. Araç sahipleri ile trafik polislerini karşı karşıya getiren, yasal olup olmadığı sıklıkla tartışılan Siyah Renkli CAM filmi yasağı bugün yürürlülüğe giren yönetmelikle resmen kalkmış oldu.


Araçta film cam yasak mı

Sorusunun yanıtına çevrildi. Araç cam filmi tamamen yasaklandı mı ? Günümüzde milyonlarca araçta bulunan cam filminin yasak olup olmadığı konusu uzunca bir süredir konuşulan konular. Hepimizin merak ettiği muallakta olan sorulardan birisi Otomobile cam filmi taktırmak yasal mı ? Burada polis memurunun göz hassasiyetine kalıyoruz. Otomobillerinde cam filmi bulunan sürücüler bu soruların yanıtını merak ediyor.


Otomobil sahiplerinin son günlerde en çok merak ettiği konularda biriside cam filmi yasaklandı mı oldu? Nisan ayında gerekli süreç incelenerek araçlara film kaplamak serbest bırakılmıştır. Bu süre zarfında araç sürücülerinin büyük kısmı, gerek sağlık gerek güvenlik için araçlarını film ile kaplattılar.


Bu yazımızda araç cam filmi taktırmak serbest mi, yasak mı , cezası ne kadardır, kaç paradır, kaç TL’dir, ceza puanı nedir, cezası maddesi, neden yasak gibi konularda detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Camlara araç cam filmi uygulanabilecek, ancak ön cama herhangi bir film yapıştırmak, yürürlüğe giren düzenlemeye göre kesinlikle yasak.


Araç ön camına taktıranlar için cam filmi cezası 1TL olarak açıklandı ve araç sahipleri, bu cezaya itiraz edemeyecekler. Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) Genel Başkanı Serkan Bakırtaş, cam filmine yasak getirilmesine tepki göstererek bu. Son dönemin en etkili fenomenlerinden biri de kuşkusuz cam filmi. Yönetmeliğe göre diğer hallerde cam filmi takmanın herhangi bir cezası bulunmuyor.


Kararlar alındı sonra bu kararlar değişti ve ortada hala aynı sorular var. Belli bir seviyeye kadar olan cam filmi yasak mı , değil mi. Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiriyor. Bakanlıktan net bir karar verilene kadar araç muayene istasyonlarında cam filmi ister açık, ister koyu renk olsun bu sadece hafif kusur sayılacak. Söktürmek ise 1liradan.


Peki cam filmi taktırmak yasal mı ? Son günlerde araç filmi taktıranlar sanayilerin yolunu tutarak cam filmlerini söktürmeye çalışıyor. Hal böyle olunca vatandaşın cam filmi yasak mı diye sorması da makul karşılanabilir. Evet, doğru hatırlıyorsunuz. Hem de o dönemde yeni çıkmış yasalara güvenerek. Gerçekten akla ve mantığa uygun değil.


Bizim araçta açık cam filmi var. Muayene de hafif kusurlu olarak geçer. Belki hafif kusurlu olarak bile geçmez. Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az. Misafir Kullanıcı Cevap.


Yayınlanan bu yeni yürürlüğe göre araçlarda cam filmi kullanımına ilişkin hükümde değişiklik yapıldı. Bilgileriniz Hatırlansın mı ? Benim tanık olduğum bir davada araç bilirkişi incelemesinden geçiyor ve cam filminin ne kadar kısıtlama yaptığı değerlendiriliyor. Film cam olarak tabir edilen araçların arka ya da tüm camlarını çekilen filmler , İçişleri Bakanlığı genelgeleri ve Sanayi ve. Trafikte bir çok sürücü polislerin keyfi ceza uygulamaları ile yüzyüze geliyor.


Yönetmelikle, araçlarda cam filmi ve renkli cam kullanımına ilişkin hükümde değişiklik yapıldı. Trafik polisleri, cam takılmış araçları tespit ettiğinde filmleri söktürerek ceza kesme yetkisine de sahip. Bu yasağa uymayanları ise trafik cezaları bekliyor. Uygulamada bu yasağa uymayan herkese ve her araca ceza uygulanır mı bilinmez elbette.


Ancak cam filmi uygulaması bulunan araç sahiplerine nacizane olarak başlarının ağrımaması için cam filmlerini sökmelerini tavsiye ediyoruz. Son Gelişmeler ve Mahkeme Kararları Ne Diyor? Araç Ruhsatları Artık Tek Sayfa mı ? Yeni bir bilgi vereyim dün yetkili servis MEPA ya uğradım, onlara Eatyağ değisimini sordum. Servis danısmanı bana 1binde değiştiğini ve ücretinin 7tl olduğunu söyledi. Araç Camına film taktırmak yasak değildir.


Camdan şoför görünecek kadar şeffaf bir film taktırılmasında bir problem yoktur. Fakat arka cama veya en arkadaki camlara koyu film de takılabilir, yasak değildir. Birde aynalı filmler vardır.


Araç sahibi olan vatandaşlar, estetik amacıyla veya aracın görüntüsünün daha iyi görünmesi için otomobilinin camlarına cam filmi yapıştırıyor veya renkli cam tabakaları kullanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar