27 Eylül 2019 Cuma

Yeni binada rutubet neden olur

Genelde bu durumlar binanın kuzey yönü ile alakalı olur güneş almayan yerler. Nem olarak da adlandırabileceğimiz rutubet , hayvan, insan yada evdeki bitkilerin terlemesi sonucu meydana gelebileceği gibi, suyla yapılan günlük işler sonucu da meydana gelebilir. Ancak, evinizde sebebini bilmediğiniz yoğun bir rutubet kokusu var. Peki, yeni bir binada neden rutubet kokusu olabilir? Genel olarak hepimiz eski binalarda rutubet kokusunun olduğunu düşünürüz.


Fakat, evinizde sebebini bilmediğiniz yoğun bir rutubet kokusu var. Isıtma kaynağına bağlı olarakta ısıtmadan dolayı yaşanacak farklılıklarda rutubete sebep olur. Ev sahibi veya var ise yönetici ile konuşularak binada izolasyon olup olmadığı sorulmalıdır. Bunun olması çok daha kötü olabilir. Bu da terlemenin günümüzde daha çok görülmesine sebep olur.


Bilhassa soğuk havalarda az havalandırılmış olan bir çatı katı ya da tavan arasında meydana gelen nem binada yapısal hasarlara neden olur. Böyle bir halde, her şeyden önce binaların inşaatları esnasında oluşabilecek aksaklıkları kontrol etmekte yarar vardır. Az yapılmasının problem olması kadar gereğinden çok fazla mantolama yapılması da yoğuşma dediğimiz olaya neden olabilir.


Bulunduğunuz ilde ısı yalıtımı ile ugraşan bir makine mühendisine olayı gösterirseniz size yardımcı olacaktır. Eğer yeni bir duvar boyama işine başlayacaksanız akla ilk gelmesi gereken şey duvardaki eski boyanın hangi tür boya olduğudur. Yeni Binada Terleme Sorunu.


Bu da duvardaki boyayı etkileyerek kabarmalara ve küfe neden olur. Isı farlılıkları ortadan kaldırılırsa rutubet oluşumu da engellenmiş olur. Aksi halde özellikle evlerde oluşan rutubet ev halkının üzerinde büyük çapta sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına neden olur. Gerekirse diğer komşulardan bilgi.


Eski ve yeni binalarda hatalı inşaadan dolayı oluşan ve içerdeki ısının kolayca dışarı kaçmasına neden olan belirli bölgelerde de su buharı yoğunlaşması görülür. Binanrn inşaatı sırasındaki ihmallerden ileri gelen hata ve eksikliklerin yanısıra, binada oturanların da iç mekanlardaki rutubet artışına katkıları. Duvarlarında terleme yada rutubet olan bir yapıda ne kadar kabaran duvarları boyatırsanız boyatın 1-ay içerisinde tekrar duvarların kabarıp rutubetlendiğini görebilirsiniz. Dairenizde terleme sorunu olduğunu düşünüyor ya da Dairede terleme neden olur ? Daha çok bodrum katlarında, rutubetli alanların sürekli rutubet halinde kalması bir dönem sonra beton içindeki demiri paslandırır. KOROZYON VAR İSE, BİNADA SORUN VARDIR.


Demirde de hacim genişlemesi olur. Beton çatlayınca mevcut olan rutubetle birlikte demir daha fazla paslanır. Hele bu küflenme mutfakta ise daha can sıkıcı olur.


Banyo, mutfak, tavan arası ve bodrumlarda bulunan nem, buraları mantar gelişimi için. Buhar, kokunun artmasına sebep olur. Etiketler: evdeki rutubet , nem,. Duvarlarınızda oluşan çatlaklar yoğunlaşmanın en çok etki gösterdiği alanlardır.


Lavabo tıkanıklığı sorunu koku oluşumuna neden olur ve sonrasında gider tıkanır. Alafranga yada alaturka tuvaletlerin ikisinde de koku problemi oluşabilir ama neden oluşuyor hep beraber inceleyerek sorunu anlamaya çalışalım. Tuvaletin altındaki pimaş borularına S verilmemiş ise koku yapar. Yapı Sektörleri Seri İlanlar. Olası koku sebeplerini sizinle paylaşacağım.


Binanızın ana rögarının içi çok pisse eğer ve çok pislik birikmişse kokuya neden olabilir. Bazı binalarda rögarın içine esen rüzgarın binaya koku olarak geri dönmesine neden olur. Peki, depreme dayanıklı bina nasıl olur ? Depreme dayanıklı bina nasıl yapılır? Mevcut ve güçlendirilen çelik binaların hesabı ve değerlendirilmesi Bölüm ve Bölüm 4’de yeni yapılacak yapılar için tanımlanan esaslar çerçevesinde yapılacaktır.


Binada hasara neden olan bir deprem sonrasında hasarlı binanın. Yalıtmı iyi yapılmış bir binada ısınma için kullanılan yakıt miktarı azalır. Böylece aile ekonomize katkı sağlamış olursunuz. Bazen şu sorularda gelmektedir. Laminant Parke Terlemesi, Evin Yerleri Terliyor.


Bu işin bizi ilgilendiren kısmı ise evdeki tuvalet kokuları neden olur ve nasıl kurtulabiliriz? Nedeni daha fazla konut inşaatı mı, yoksa. O nedenle betonlama işi devam ederken bitirilen bölümlerde koruma önlemlerinin alınması gerekebilir.


Mastarlanılan bölgelere naylon örtülerek, nemli örtü örtülerek, kür maddesi sürülerek bu önlemler peyderpey alınmış olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar