16 Şubat 2015 Pazartesi

Poliüretan kullanım alanları

Poliüretan kullanım alanları

Oturduğumuz sandalyeler, uyuduğumuz yataklar, yaşadığımız evler, sürdüğümüz arabalar ve diğer kullandığımız sayısız öğeler poliüretan içerir. Polivinilalkol lifleri, boyuna görünümleri düz ve pürüzsüzdür. Enine kesiti yassı fasulye şeklindedir.


Dolgu ve Yapıştırma Malzemesidir. Günlük yaşamda sıkça kullanılan terliklerde de kullanılmaktadır. Mobilya sektörü de bu ilginç malzemenin kullanım alanları arasında sayılmaktadır. Yüksek mekanik özellikleri ile son yıllarda tüketimi giderek artan TPU malzemesi ile son yıllarda çalışmalarını arttıran Derkim Kimya, tekstil kaplama, yapıştırıcı, ayakkabı sektörü ve enjeksiyon üretimi için shore A dan shore A ya kadar TPU tedarik etmektedir. Uygulama detaylarının yalıtım gereksinimine karşılık.


Kullanım Alanları Dekoratif Ev Mobilyaları. Perhidrol ile renk açma işlemi yapılmış işlerde normal poliüretan vernik kullanmak sakıncalıdır. Bu sebeple perhidrol kullanılmış işlerde bu maddeden etkilenmeyen poliüretan verniklerin kullanılması gerekir. Kısa sürede kürlenir ve toksik madde içermez. Nemli, rutubetli beton, iyi havalandırması olmayan ortamlar, asfalt ve asfalt membranlar, beton, çelik veya diğer malzemelerden yapılmış su depoları.


Her ne kadar “üretan” ve “ poliüretan ” terimleri çoğu zaman birbirinin yerine kullanılırsa da, bunlar birbirinden farklı iki bileşiktir. Kloropren ve poliüretan ürünler bunlara örnektir. Poliüretan esaslı ürünler için geliştirilmiştir. AMBALAJLAMA KORUMA VE BAZI ÜRÜNLER : Bugün ürünlerin korunması ve taşınmasında kullanılan ambalajlama kendi başına bir alan olmuştur.


Bunu en basit şekliyle bir süpermarkete girerseniz açıkça görebilirsiniz. Epoksi, genel olarak, beton yüzeylerin partiküler bir kaplama düzlemi oluşturulmak sureti ile korunması, tamiri ve dekoratif bir görünüm verilmesi amacıyla kullanılan bir ürün grubudur. Normal bir baskının üzerine uygulanan şeffaf poliüretan kaplama ile damla etiket elde ediliyor.


Poliüretan kullanım alanları

Bu kaplama sayesinde baskının ömrü daha uzun hale gelirken aynı zamanda tasarım daha parlak bir hal alıyor. Damla etiket ile baskılar daha uzun bir kullanım ömrüne sahip oluyor. Bunun için pul türü (levhamsı) ve grafit tozu en uygunu olup, en az grafitik karbon içermesi gereklidir.


Polly Boot Galaxy, hafif, esnek ve kullanım rahatlığının yanı sıra, hava transferi sağlayan yapısı, koruyucu yastıkları, topuk desteği ve şok emici topuğu, kendisini temizleyen tabanı, koruyucu çelik burnu, kesici veya delici nesnelerin ayağınıza ulaşmasını engelleyen çelik ara tabanı ve üstün kaliteli poliüretan. Dünyanın sayılı üreticilerinden. Yalıtımda kullanılan poliüretan köpükler uygulama alanına göre uygun poliol ile izosiyanat’ın yardımcı kimyasallar ile belli bir oranda karıştırılması sonucuyla elde edilir. POLİÜRETAN ZEMİN KAPLAMA Zemin kaplama ürünleri arasında ağır yük dayanımı en fazla olan zemin sistemleri içerisinde poliüretan zemin kaplama ilk sıralardadır. Yapı (son aldığı hal) ve uygu.


Poliüretan kullanım alanları

Aşınma direnci yüksek, esnek ve düzgün kalıp özelliği taşıyan termoplastik poliüretan (TPU) her türlü şekle uygun özellik göstermesi sebebiyle çok farklı sektörlerde kullanım alanı bulur. Dekoratif ve fonksiyonel kullanım özelliklerine sahip poliüretan ,epoksi ve poliürea zemin kaplamaları. Levhaları yapıların beton, plaster, tuğla, tahta, çimento, PVC, bitümlü membran, sert poliüretan köpük gibi birçok inşaat malzemesine çok iyi yapışmasını sağlar. Endüstriyel mantolama, ambalaj malzemelerinde de sıklıklar kullanılır.


Plastik olması nedeniyle gürültüyü minimum seviyeye indirir. Sprey poliüretan köpük kullanım alanları Pencere ve kapı kasalarının montajı amacıyla ve sabitlenmesi işleminde, elektrik alanındaki izolasyon ve sıcak ve soğuk su borularının izolasyonu için gereken uygulamalarda, büyük çatlaklık içeren delik ve boşlukların dolumu için kullanımından faydalanılmaktadır. Kimya sanayinde boya, parfüm, sabun, poliüretan üretiminden diş macunu yapımına kadar geniş bir alanda tüketilir. Bunların yanında, matbaacılıkta, mutfak malzemeleri ve cam endüstrisinde de kullanılmaktadır.


Renk ve parlaklık seçeneklerinin çeşitliliği ve ekonomik bir çözüm olması nedeniyle polyester boyaların kullanım alanları oldukça geniştir. MasterSeal kullanım alanları. Epoksi Esaslı, İki Bileşenli, Yüzey Hazırlayıcı Astar. Lütfen size yardımcı olabilmemiz için bu alanları doldurunuz.


Tek bir sonuç gösteriliyor İndirim! Yapıştırıcılar ( Kalekim, Tutkal, Mastik, Hibrit ve Slikon yapıştırıcı polimerlere örnektir. ). Ayakkabı bağcıkları da yine Polimerlerden elde edilmektedir. Ayakkabılara dair ne varsa tamamen Polimerlerden elde. BETON ASTARI Fayans Yapıştırıcısı izolasyon izolasyon ürünleri kalekim nedir kimyasal kimyasal yapı polimer polimer kullanım alanları polimer kullanım.


Birçok sektöre hitap eden, yüksek kalite ve mükemmel yüzeye sahip poliüretan kaplama ve üretim yelpazemizi buradan inceleyebilirsiniz… DETAYLI BİLGİ. Mobilya üreticilerinin vaz geçilmez ürünlerinden olan bu ürün ahşap üzerinde uzun saatler süren oyma ve işleme çalışmalarını sona getirmiştir. Kolaylıkla istediğiniz şekli alan sıvı poliüretan malzeme sayesinde daha hızlı üretim sağlanmaktadır. Estetik, hijyenik, kaymaz, çabuk temizlenebilen niteliği taşıdığından spor (squash salonlar,basketbol,hentbol, vb.) alanları.


Poliol ve İzosiyanatın birbirlerine istenen oranda karışımından, poliüretan köpüğün oluşumuna kadar geçen süre üç aşamaya ayrılır. Sprey poliüretan köpük uygulaması yeni veya eski yapılarda temelden çatıya kadar her noktada kullanıldığı gibi daha farklı alanların yalıtımında da rahatlıkla uygulanır. Polyurea Özellikleri ve kullanım alanları.


PU-Elekler uzun süreli ve verimli çalışma özellikleri ile kendilerini ispatlamıştır. Direnci: test yöntemi : Belli kalınlıkta kesilmiş bir sünger örneğini iki ucundan çekerek koparmak için uygulanan kuvvettir (kPa). Kanal ve gölet gibi sualtı uygulamalarında kullanılabilir. Nadir toprak elementlerinin kullanım alanları.


Lantanitler atom numaraları den 71’e kadar olan ve kimyasal olarak benzer elementlerin oluşturduğu bir gruptur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar