24 Temmuz 2017 Pazartesi

Laminat parke temizliği

Bu da evlerde daha sağlıklı ve konforlu ortamlar yaratmanızı sağlar. Sirke hem bakterileri öldürme özelliğine sahiptir hem de laminant parkeleri parlatmakta birebirdir. Dilerseniz laminant parkelerinizi sildikten sonra son durulama suyuna bir çay bardağı sirke ilave edebilirsiniz. Pek çok renk ve modelde üretilen parkeler , bulundukları mekana şık ve güzel bir görünüm kazandırıyor ve laminat parkeler , diğer parke türlerine göre daha ekonomiktir. Sıvı bulaşık deterjanı veya arap sabunu ve sirke karışımı da kullanılabilir.


Laminat parke temizliği

Mikro fiber bezler laminat parke temizleme için idealdir. Pvc zemin kaplamalarına göre daha çok temizlik ihtiyacı olan laminat parkeleri bazen dip köşe temizlemek gerekiyor. En iyi bilinen temizlik ürünü olarak “su“ ilk çağlardan bugüne kadar her derdimize devadır. Ayda bir uygulayamazsanız bile iki ayda bir yalnızca suyla temizlemenizi öneriyoruz.


Dikkatli kullanılıp, bakım yapılırsa çok uzun yıllar boyunca ilk günkü halini muhafaza edecektir. Misafirleriniz geldiği zaman onları ışıl ışıl parlayan tertemiz mis gibi laminant parkeler. Günlük kiri temizlemek için sert kimyasallara veya temizlik ürünlerine ihtiyacınız yok, kuru bir paspas ile de gayet güzel bir şekilde temizlik yapabilirsiniz. Bebek Şampuanı Kullanın Yüzey temizleyicileri yerine bebe şampuanı laminant parkeler için ideal bir temizlik maddesidir.


Genel Öneriler Bir parkenin dayanıklılığı ve direnci o parkeye yapılan doğru ve düzenli bir bakımla ilgilidir. Beton bir zeminde çocuğunu bıraktığınızda hasta olma ihtimali oldukça fazla olurken, lamine parkeyle döşenmiş bir zeminde bu ve benzeri riskler ortadan kalkmış olur. Periyodik laminat parke temizliğini yaparken çok dikkatli olunması gerekmektedir. Sprey cila parkeye püskürtülür.


Temiz bir bez yardımı ile yayılana kadar silinir. Bu sayede kolayca çizilmeyecektir ve temizliği kolaylaşacaktır. Günlük temizlik için sadece kuru paspas ya da elektrik süpürgesi kullanabilirsiniz. Detaylı temizlikte ise elektrik süpürgesi ardından hafif nemli bir bezle silebilirsiniz. Birbirinin içine tamamen geçen tablalar sayesinde daha düz ve aralıksız bir görünüm sağlanır.


Bu iş için paspas yerine bez kullanmanız daha uygun olur çünkü paspas parke üzerinde daha fazla su bırakabilir. Yıllardır evlerin zeminlerini kurtaran parkelerin temizliği ise bir çok kişi için hâlen bir muamma. Parkelerde kolay temizlik ve bakım. Genel olarak bilinen bazı önlemlerde anlatmaya başlayalım, yapısı dokusu sert temizlik ürünleriyle zemin kaplamalarınızı (pvc zemin sistemi, lamine parke , laminat parke ) sert hareketlerle silmemenizi tavsiye ediyoruz.


Yapısı daha yumuşak temizlik ürünleriyle mat parkelerinizi parlak parkelere çevirebilirsiniz. Genellikle suya dayanıklı değildirler, bu yüzden asla su ile ıslatılmamalıdır. Bunun yerine, nemli bir paspas ve özel olarak formüle edilmiş bir temizlik ürünü ile temizleyin. Parke döşendikten sonra ılık su konulmuş bir kovaya 4–kapak CleanPolish koyunuz ve parkeyi iyi sıkılmış bir bezle döşenme yönünde siliniz.


Sonrasında, Admonter yüzey bakım sütünü temiz yüzeye döşenme hizasında mümkün olduğunca dikkatli bir şekilde temiz bir bezle uygulayınız. Nem ve rutubet yalıtımını sağlar. Tutkallı laminat parke sistemlerinde tamir imkânı yoktur. Kilitli sistem laminat parke ürünlerinde hasarlı laminat parke paneli değiştirilebilir. Su laminat parke ek yerlerinde açılmalara, yukarıya doğru kabarmalara, laminat parke süpürgeliklerinin kâğıt yüzeylerinde şişmelere neden olacaktır.


Etiket: parke temizliği. Montajı temizliği ve bakımı son derece kolay olan laminat parkeler renk ve doku. Parke bakımının önemi, parke ömrünü uzatmak için yapılması gereken bakımlar ve temizlik işlemleri ile ilgili bilgiler. Ev dekorasyonuyla ilgili verdiğimiz hizmetten daha iyi faydalanmak için lütfen başka bir tarayıcıyı ücretsiz olarak indirin. Zemininiz doğal görünsün ve siz uzun süre bunun keyfini çıkarın.


Laminat parke temizliği

Seramik Yüzeylerin Temizliği. Ben daha öncede soru sordum fakat cevap alamamıştım tekrardan sorumu soruyorum cevaplarsanız sevinirim. Böylece kullanım ömrü uzatılabilir.


Bakım ve temizlik yapılırken mutlaka lisanslı ürünler kullanmaya dikkat etmek gerekmektedir. Tozları bünyesinde barındırmaz temizliği kolaydır. Bu şıklığın iki büyük düşmanı vardır. Bu düşmanların birincisi laminant parkenin yüzeyinde çeşitli nedenler ile oluşan çizikler ve yapı kaybı, ikincisi ise temizlik sonrası laminant parke üzerinde kalan su ve temizlik maddesidir.


Laminat parke temizliği

Doğal olmayan deterjan ve metal parçalı temizlik bezleri kullanmayın. Balmumu, cila ve ovucu maddelerle laminat parkenizi temizlemeyin. Temizlik yaparken mikro elyaflı bez kullanmayın. Fakat temizlik malzeme markası güvenilir olmalıdır.


Ekstra olarak parke temizliği için su kullanmak da hem ahşaba hem de cilaya zarar verir. Bu nedenden dolayı parke temizliğinde ahşap zeminler için özel olarak üretilen yüzey temizleyiciler en etkili ve en iyi seçim olacaktır. Bakım yapacağınız alan ne karda büyük olursa olsun hiçbir şekilde su takviyesi ile temizlik yapmamalısınız çünkü bu parkelerin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar