Hangi malzemeden yapılan evler kagir yapı sınıflandırmasına giriyor? Hisseli Tapu Nedir ve Nasıl Satılır? Gayrimenkul Danışmanı ile Emlakçı Arasındaki Fark.
Bursa’nın Kazandıran Konut Projeleri. Tekirdağ’ın En Karlı Konut Projeleri. En kısa ve net tanımı yığma,taştan yapılmış yapılardır. Tabi bu en sade şekilde tanımı kagir yapının. Bazı kaynaklarda kagir olma durumunun yapıyı değil de inşaat biçimini belirttiği yazar.
Dolayısıyla kagir yapıların yığma olma mecburiyeti olmayan yapılar olarak tanımlandığını görebiliriz. Taş ya da tuğladan yapılmış olan. Halk arasında kagir olarak kullanımı da yaygındır.
Malzeme türüne göre kagir yapılar tam kagir , yarı kagir , iskelet sistemine göre yığma kagir olarak çeşitli sınıflandırmalara sahiptir. Doğal ya da yapay taş ve blokların harç adi verilen bağlayıcı malzemelerle veya harçsız olarak örülmesiyle oluşturulan yapı. Taşıyıcı duvarları taş, tuğla, beton veya briket gibi malzemelerle yapılmış yapı türüne kagir yapı deniyor. Ahşap malzemeler kullanılarak yapılan yapılara yarım kagir , betonarme şeklinde yapılan yapılara ise tam kagir denilmektedir. Kargir yapı olarak ta anılabiliyor.
Doğru kullanımı kargir olsa da halk arasında sözcüğün kagir , kagır, kargır gibi kullanımları da mevcuttur. Bu terim, binaları kullanılan malzemeye göre sınıflamaktadır. Eğer bir binanın yapımında, taş - beton kullanılmışsa, tapu kaydında kagir olarak nitelendirilir.
Genel olarak yığma bina duvarları taşıyıcı duvar birimleri ile inşa edilen yapı olarak tanımlanabilir. Dış duvarları beton, taş, tuğla veya briket gibi yanmaz maddelerle örtülü olup taban ve tavanları ahşap binalar ile çatısı madeni olan sundurmalar. Yarım kagir yapı olarak tanımlanan binalar ise taşıyıcı kolonları olmayan, dış ve iç duvarları ayrıca taban ve tavanları beton, taş, tuğla, briket gibi yanmaz malzeme ile yapılan binalardır. Bu tip yapılarda duvarlar yalnızca taşıyıcı niteliktedir ve duvarın her bir elemanı (genellikle tuğla veya ağaç) üzerine düşen gravitasyonel yükü sırayla aşağıya aktarır.
Tuğla, taş veya beton bloklar gibi çeşitli doğal ve yapay malzemelerden oluşan birimlerle, genellikle harcın bağlayıcı malzeme olarak kullanılmasıyla yapılan inşaata kagir denir. Kâgir yapı nedir diye sorulduğunda da binanın yapımı sırasında taş ya da betonun kullanılan binadır denilmektedir. Yığma yapılara en iyi örnekler eski köy.
Genellikle kagir yapılar yığma taştan yapılmıştır ve günümüzde özellikle köylerde bu tür binalarla karşılaşılmaktadır. Ancak büyükşehirlerde kagir yapıların sayısı azalmıştır. Kalın bir kagir duvar, dolu ya da arası boşluklu yapılır. Kalın duvarların iki yüzünü oluşturan duvarlar aynı tip blokla yapılabildiği gibi her bir duvar ayrı tip blokla, karma, oluşturulabilir.
Duvarlar arası boş bırakılır ya da moloz taş ve harçla doldurulur. Dış yarı kagir ve iç duvarları ile tavan yığma kagir ve tabanlarının bir bölümü betonarme, bir bölümü ahşap,çelik, kerpiç vb. CAGR veya Bileşik Yıllık Büyüme oranı, yatırımlarımızın yıllık bazda büyüme hızını bize göstermektedir. Bir tonoz un uyguladığı itme kuvvetini dengelemeye yarayan kâgir kütle.
Duvar örmekte kullanılmak için kalıplara dökülüp güneşte kurutulmuş saman ve balçık karışımı ilkel tuğla. Dış tam kagir ve iç duvarları ile tavan eskiz ve tabanları beton,taş,tuğla,briket gibi malzeme kullanılarak inşa edilen yapılardır. Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Yüksek tahsiline devam ediyor.
Farsça k¥rg³r Taş veya tuğladan yapılan (yapı), kârgir: Kâgir. X-Sözlük forumu 'Kâgir Nedir ? Son Gezdiğiniz İlanları Görüntülemek İçin Tıklayınız. Son Gezilenler Favori İlanlarınızı Görüntülemek İçin Tıklayınız.
Favorilerim İlan Karşılaştırma Listesini Görüntülemek Tıklayınız. Karşılaştır Kayıtlı Aramalarım Listesini Görüntülemek Tıklayınız. Kâgir Hakkında Kısaca Bilgi. Kâgir Terimi Hakkında Bilgiler. Kagir Terimi Hakkında Bilgiler.
Bu yapılar taş ve harç vasıtası ile yapılmaktadır. Bu kagir yapı binaların tercih edilmesinin nedeni bu kullanımdan önce ağaç binaların tercih edilmesi ve bunların yüksek yangın riski taşımasından. Bulmaca Sözlüğü Yeni ve popüler bir bulmaca sözlüğü sitesi olan bulmacacozumleri. Binlerce bulmaca sorusu ve bulmaca cevapları sayesinde çözemeyeceğiniz bulmaca kalmayacak.
Gazetelerde ve dergilerde yer alan Kare Bulmaca, Çengel Bulmaca, Sarmal Bulmaca gibi tüm bulmaca cevapları.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.