23 Mart 2017 Perşembe

Çelik kumlama

Kumlama ve Boyama Alanları. Yağmur suyu ve deniz suyu ile bazı asitler bu oksitlenmeyi daha da hızlandırır. Biz buna basit olarak paslanma deriz. Pas çeliğin direncini kırarak çürümesine neden olmaktadır. Sadece martenzit yapıya sahip sertleştirilmiş Çelik bilye lerin kırılarak öğütülmesiyle elde edilen martenzitik çelik grit havalı kumlama sistemlerinde kullanılması daha uygundur.


Otomatik kumlama makinalarına sahip tesisimiz kumlama abrasivleri olan ( çelik bilya, çelik grit,paslanmaz bilya) ile Avrupa standartların da kaliteli kumlama yapmaktadır. Bu boya özel bir boya olduğundan maliyeti yüksektir. Bu nedenle çelik yüzeylerde ıslak kumlama tercih edilmez. Antika Oto, Çelik Malzemeler, Silindirler, Alüminyum, Oto Jantları vs. Tecrübeli Elemanlarımızla Yüzey Pürüzlendirme ve temizleme işlemi yapılmaktadır.


Aktiviteleri arasındaki fark ne kadar büyük olursa korozyon o kadar hızlı meydana gelir. SA : Çelik yüzeyin çok iyi pürüzlendirildiği, istenmeyen oluşumların tamamen temizlendiği, çeliğin kendine has gri renginin tamamen ortaya çıktığı bir kumlama derecesi olup, piyasada tercih edilmeyen bir kumlama derecesidir. Amerikan SSCP ölçülendirme skalasında. Genelde havalı kumlama sistemlerinde kullanılırlar.


Çelik kumlama

Mikroyapı: Düşük karbonlu çelik döküm çekim yüksek sertlik, uzun ömür ve dayanıklılık kombinasyonunu sağlayan beynitik yapıya sahiptir. Paslanmaz çelik kumlamada kullanılan kumlama abrasivine bağlı olarak çeşitli yüzey dokuları elde edilir. Boyama Çelik kumlandıktan sonra önce astar boyası (shop primer) atılmalı daha sonra asıl boya yapılmalıdır. Bu konuda çeliğin kullanıldığı alan çok önemlidir.


KUMLAMA NEDİR , NASIL YAPILIR ? Raspa kumları metalin teknik özelliklerine ve korozyon oranlarına göre çeşitli ölçülerde kullanılır. Amacımız tecrübeli ve bilinçli ekibimzle kumlama boya alanında türkiye ve dünya standartlarına uygun kaliteli işler yapmaktır. HİZMET VERDİĞİMİZ ALANLAR.


Atamızın Emaneti Vatanımıza Barış ve Huzur getirmesini , sonrasında ise Şirketimize ve Tüm Ülke. Genellikle üzerinde kesme veya kaynak işleri yapılmamış çelik malzeme ,profil,sac elemanlarının ya da belli ölçülerdeki kesme kaynak işleri yapılmış çelik malzemenin kumlanmasında,küçük ve çok sayıda metal parçaların kumlanmasında trübinli otomatik kumlama makineleri kullanılır. Bunların yaklaşık kadarı abratör, aşındırıcılar ve kadarı diğer temizleme ekipmanları şeklindedir. Firmamız Tosçelik Granül A. Sizin de sanayide veya işletmenizde ihtiyaç duyduğunuz kumlama anti pas boya çatı onarımı veya gemi işleriyle ilgili sorunlarınızda sitemiz ürerinden bizimle iletişime geçebilir ver hiç görmediğiniz bir kalite ile tanışabilirsiniz.


Bu tür kumlama tüm malzemelere uygulanabilir. Toplu olarak malzeme beslemesi yapılır ve işlem bitiminde makinadan alınır. Ancak seri üretime uygun değildir. Toz çıkışı fazla olduğundan sulu ve susuz çalışan tipleri. Aslında çelik yüzeylerde de, sulu kumlama yapmak mümkündür ama, kumlamanın hemen sonrasında yüzeye uygulanması gereken özel boya oldukça maliyet getirdiğinden, çelik yüzeylerde, sulu kumlama tercih edilmez.


Çelik kumlama

Argem Çelik Konstrüksiyon San. Krom Paslanmaz Çelik Bilya Krom-nikel Paslanmaz Çelik Bilya Krom paslanmaz çelik bilya yuvarlak şekli ve yüksek sertliğiyle efektif kumlama için tercih edilen bir üründür. Yüzey parlaklığı ve korozyon konusunda çok hassas olmayan yüzey uygulamaları için tercih edilen bu ürün,STELUX CN ürüne göre daha ekonomik bir.


Bu çarpma esnasında kum metal yüzeyi mikron seviyesinde aşındırırken aynı zamanda yüzeydeki yağ,kir gibi her türlü istenmeyen maddeyi de temizler 4- Çelik bilyaların yüzeylere fırlatılması tribünler ile sağlanır. Yapısal alanda kullanılan çelik kumlama işinde malzeme, yüzeyindeki yağ ve pastan arındırılarak güvenli hale getirilmek istenir. Anaz Metal olarak yaptığımız bütün işleri referans gösterebilmenin onuru ve sorumluluğu ile sektörümüze yön vermeye devam ediyoruz.


Kaliteli işler yaparak güvenirlik, dürüstlük prensiplerimizden ödün vermeden,toplam Kalite felsefesini esas alarak, takım ruhu içerisinde şirket ve birim hedeflerine ulaşılması, Profesyonel Deneyim. Antik Raspa olarak yepyeni ve alanında çok. Yüzey kumlama , basınca dayanıklı kumlama kazanı , makinası ( makinesi) içine doldurulmuş çelik granürlerin , çelik gritlerin , cam kürelerin , kumlama kumunun vb. Alüminyum ve diğer malzemelerin imalat, Montaj, Raspa – Boya – İzolasyon - Kaplama sektöründe hammadde ve makine – makine ekipmanları temininde faaliyet göstermektedir. Seramik küre, silisyum karbür, tane bilye, yuvarlatılmış kesme tel, kesme garnet, paslanmaz çelik granül, paslanmaz çelik grit, alüminyum oksit, çelik grit ve çelik granül kumlama sarf malzemeleri kategorisi içerisinde yer almaktadır.


Boyama, Çelik kumlandıktan sonra önce astar boyası (shop primer) atılmalı daha sonra asıl boya yapılmalıdır. DEBİMETRE-DEBİ ÖLÇER-ROTAMETRE-AKIŞ ÖLÇER. Türbinli kumlama işleminde Paslanmaz, Alüminyum, Bakır, Sarı, Magnezyum ve. PASLANMAZ ÇELİK BİLYE) ile kumlanılır. Metal yüzeylerin boyama öncesi hazırlanması amacıyla gerçekleştirilen kumlama işlemleri, yüksek kapasiteli özel kumlama odalarımızda gerçekleştirilmektedir.


Küçük, orta boy, büyük, karmaşık geometrik yapılarda ve hassas parçaların metaller bünyemizde kumlanabilmektedir. Yüksek basınçta sıkıştırılmış hava, sertleşmiş beynit yapılı çelik bilyeleri püskürtme yoluyla malzeme yüzeyinden kalıntı partikülleri kaldırır. Solunum bağlantılarının filtreli olmasından dolayı operatörün temiz bir hava almasını sağlamaktadır. Demir çelik sektöründe yıllık ticari geçmişe sahip GÜNDOĞDU DEMİR ÇELİK ulusal ve uluslararası olarak faaliyet gösteren dinamik ve köklü bir firmadır.


Sürekli değişen ve küreselleşen dünyanın, teknolojik ve kültürel gelişimine bağlı olarak, sektördeki faaliyetlerine hız kesmeden devam etmektedir. Hafif çelik ev fiyatları 4. Mikser şase olarak grit ile kumlanarak (Grit sac yüzeyinde küçük dişler açarak, boyanın yüzeye yüksek toleransla tutunmasını sağlar.) bütün yüzeyler temizlenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar