24 Ocak 2018 Çarşamba

Epoksi kaplama nedir

Epoksi kaplama nedir

Epoksi nerelerde kullanılır? Kullanımı teknelerle sınırlı değil ve genel ahşap işlerinde, hatta ev içi onarımlarda bile kullanılabiliyor, tabii biraz tuzlu olan fiyatını sineye çekmek kaydıyla. Kimyada termosetler grubunda bulunur ve bağlar arasındaki çekim gücünü artırma özelliği vardır, böylece iyi bir yapıştırıcı denilebilir.


Son zamanların en yaygın kullanılan zemin kaplama. Endüstrisi için geliştirilen ancak gıda, otomotiv ve diğer sanayi işletmelerinde çok yüksek aşınma mukavemeti ve çizilmeme özelliği ile geniş uygulama alanları bulan yarı mat bir epoksi kaplama sistemidir. Bu sebeple hangi rengi istiyorsanız kolaylıkla boyatabilirsiniz.


Teknolojik yapı malzemeleri arasında yer alan bu uygulama maksimum yapışma. Kullanım amacı (Boya, zemin kaplama , tamirat vs. farklı amaçlarda farklı kalınlık ve uygulama biçimleri vardır) Örneğin üzerine ağır bir yük binecek ise, ince epoksi uygulanmamalıdır. EPOKSI ZEMIN KAPLAMA NEDIR ? Termosetler ailesinden kimyasal bir reçinedir. Sistem doğru kurgulanır ve doğru işçilik, doğru uygulama yapıldığında çok uzun ömürlüdür.


Peki, epoksi duvar kaplama nedir ? Bu soruya cevap verebilmek için öncelikli olarak epoksinin ne olduğunu bilmek gerekiyor. Uygulamada sertleştirici ile birlikte kullanılır. Ana kullanım amacı yapıştırıcı vazifesi görmek ve yalıtımdır.


Ancak yapılacak olan işlemlerden önce epoksi boya nedir ve neden kullanılır sorusunun cevabının uygun bir şekilde verilmesi gereklidir. Ayrıca ısı, su ve ses izolasyonu, teras çatı izolasyonu, havuz yalıtımı ve otopark zemin epoksi kaplama yapmaktayız. Yapıların çevresel etkilere karşı dayanıklı hale getirilmesi her zaman yapı sektörünün en önemli tartışma ve araştırma konularından biri olmuştur.


Epoksi kaplama nedir

Alanında profesyonel ekiplerimiz ve ekipmanlarımız ile ihtiyaç duyduğunuz her alanda sizin yanınızdayız. Kaplama kalınlığı 80-mm. Taş, beton, seramik gibi yerlerde kullanılabilir. Zemin kaplama çeşitleri içerisinde farklı bir yere sahip olan epoksi zemin kaplama uygulamaları bir çok çeşidi ile karşımıza çıkmaktadır. Bu içeriğimizde sizlere epoksi nedir sorusunun cevabını detaylı bir şekilde açıklamaya çalışacağız.


Mimay Yapı, epoksi kaplama ve self levelling şap ile zemin düzeltme konusunda yıllık deneyime sahiptir. Suya, asite ve alkaliye karşı direnci çok iyidir. Beton, şap, mozaik, seramik zeminler üzerine epoksi kaplama yapılabilir. Bu noktada önemli olan kaplama yapılacak zeminin sağlamlığı ve yüzey pürüzsüzlüğünün sağlanmış olmasıdır.


Eğer zemin yeteri derecede sağlam değilse, zemin güçlendirilmelidir. Tekstil sektöründe kullanılan bu epoksi kaplamanın kimyasal mukavemeti yüksek ve uzun ömürlüdür. Zamanla özelliklerini kaybetmez. Mekanik odalar: Üzerinde fazla araç trafiğin olmadığı bölgelerde kolay temizlenebilir özelliği ile dikkat çeken, epoksi zemin kaplama üzerinde toz, bakteri gibi maddeler bulundurmayan epoksi zemin kaplama sistemidir.


Dünya savaşı zamanlarında gelişen savaş ekonomisi ve bilgisi ile çok hızlı gelişen kimya sektörünün yeni malzemeler ve bağlayıcılar keşfetmesi sonucu, inşaat sektörü de çok hızlı bir gelişime tanık olmuştur. Bu madda epoksi enjeksiyon sistemleri zemin kaplama işleminde kullanılan sıvı bir maddedir. Pek çok kimyevi bileşeni bulunur. Bu reçine sertleştirici özelliğiyle de pek çok alanda kullanılabiliyor. Dekoratif epoksi kaplama farklı, değişik veya özel bir zemin talep edenler için alternatifsiz bir kaplama türüdür.


Dekoratif zemin kaplama tasarladığınız her türlü çizimi,resimi, kareografiyi veya nesneyi zemine yansıtan kaplama çeşididir. Yalıtım sistemleri ve izolasyon uygulamaları içinde yer alan epoksi enjeksiyon ve zemin kaplama yöntemleri günümüzde oldukça fazla tercih edilmektedir. Günümüzde karşımıza çıkan soruların başında epoksi enjeksiyon uygulaması nedir ve nasıl yapılır gibi başlıklar gelmektedir. Genel olarak bakıldığı vakit inşa.


Not: Videoda kullanılan epoksi ürünleri. Her geçen gün kullanım alanları artmaktadır. Bu yazımızda sizler ile epoksi boya nedir sorusuna cevap vermeye ve epoksi zemin kaplama örnekleri ile fikir vermeye çalıştık. Aklınızdaki soruları ve epoksi zemin kaplama fiyatları hakkında daha detaylı bir bilgi almak için bizlere ulaşabilir ve uzman ekibimiz ile görüşebilirsiniz. Sizlere milimetre kalınlıkta uygulama yapacağının sözünü verip milimetre kaplama yapıp sizden milimetre epoksi kaplama uygulaması fiyatını talep edebilir.


Yapıştırma, koruyucu kaplama ve taşıyıcı malzeme olarak kullanılan her türlü ticari polimer. Nerede ve Nasıl Uygulanır? Gerekli durumlarda üst üste uygulama yapılabilir. Sıvı halde yüzeye uygulaması yapılır.


Kuruduktan sonra direnci artar. Kimyasallara karşı direnci yüksektir. Reçine ile ona katalizör etkisi yapan bir poyepoksit maddenin reaksiyonu sonucu sertleşmesi ile meydana gelir.


Evden eve nakliyat Nakliye Şefi Ankara, İzmir, İstanbul ve civarinda nakliye firmaları için hemen arayın. Karbamat -N-(C=O)-O- fonksiyonel grubuna sahip olan tüm organik bileşiklere verilen genel isimdir. Bu sistem epoksi ürünü ile zemin kaplama işlemi gerçekleştirilmiş olan zeminlerde oluşan çatlak, kırık, aşınma gibi olumsuzlukların tamir edilme işleminde kullanılan sistemin adıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar