15 Şubat 2019 Cuma

Prefabrik kolon ölçüleri

Lisans Üstü seviyesinde verdiğim, “ PREFABRİK YAPILARIN TASARIMI ” dersinin müfredatına uygun olarak ve değişik konular için hazırlamış olduğum,. KOLON KES İT TESİRLERİNİN. Her ikiüç katta bir, kenarlardan biri veya her ikisi, örneğin 1mm, artırılır. Bu da kolon yerine perdenin tercih edilmesinin bir diğer nedenidir. Bölümde kesitleri ve ölçüleri belli olan fabrika binalarının metraj ve keif hesapları yapılmıtır.


Betonarme prefabrik yapılarınOkumaya Devam Et İçeriğe geç. Ayrıca 60m boyunca kolon aralarında bir boş bir dolu olmak üzere aksta. Ayrıca prefabrik evin üzerine yapılacağı temelin ölçüleri ve ebatları müşteri isteğine bağlı olarak aynı zamanda metrekareye bağlı bir şekilde yapılmaktadır. Makas kolon birleşimler kaynak kullanılmadan civata ve vida. Pencere ölçüleri İsteğe göre.


Deformasyon Gerilme Deforme olmamışve deforme olmu şdüzlemler birbirine paraleldir. Tarafsız eksen sonsuzdadır. Tüm kesit basınç altındadır. Konforlu ve kullanışlı yaşam alanları yaratan tek katlı prefabrik evler, fonksiyonel özellikleri ile öne çıkıyor. Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az.


Misafir Kullanıcı 1Cevap. Standart parçalar, çelik kolon ve makas ile 40x60x1. Tüm bağlantılar çelik cıvata ve somunlar ile yapılmakta olup, paslanmaya karşı astarlanmaktadır.


Bina makas yüksekliği ve saçak ölçüleri projeye göre belirlenmektedir. Yerlerine konulmuş prefabrik kirişlerin projelerinde belirtilen ölçüleri esas alınarak hesaplanan mcinsinden hacimlerinin 4ile çarpılması suretiyle bulunan ton cinsinden ağırlıklarıdır. Kolon ölçüleri 45cmx45cm. Köşebentler, kolonların dört köşesine.


Yer aldığı elemanın kesitine bağlı olarak dikdörtgen,kare,çokgen ve çember şeklinde bükülmüş ince çubuk veya hasır donatıdır. Ne var ki yapı elemanlarının boyutları belirli ölçüleri aútığı zaman. Bu konuda Yeni Zelanda’da çeúitli deneyler yapılmıútır. Teknik hesaplar neticesinde gerektiğinde profil et kalınlığı ve genişliği değiştrilebilir ve kolon takviyesi yapılabilir. TEMEL ADA PREFABRİK tarafından verilecek zemin beton planına uygun beton dökülmelidir.


PREFABRİK KİRİŞLERİN YERLERİNE KONULMASI Birim Fiyatları, analizleri, geçmiş yıllardaki fiyatları ve poz numarası açıklamaları. Prefabrik Kutu ve Menfezler. Tüm standart kalıp ölçüleri yapılır ayrıca isteğe göre özel siparişler dizayn edilir. YASİN METAL PREFABRİK SANAYİ adıyla şahıs firması olarak kurulmuştur,.


Taşıyıcı kolon , kiriş ve tüm çatı aksamı ile bütün teknik malzemeler yıl paslanmaz garantili galvanize ÇELİK SAÇ. Ancak yapılar için önemli olan ivmeler, yatay yönde olanlardır. Bu ivmeler, yapılarda yatay atalet momentlerinin oluşmasına sebep olur. Büyük kalıp alanları ve ağır prefabrik alanların daimi gelişimi içindir. Hacim ortasında kolon istenmeyen çok büyük (sinema salonu, otopark gibi) hacimlerin kapatılmasında kullanılır.


Fotoğraflarla Döşeme Örnekleri. Etriye : kolon ve kriş betonları içerisinde demirleri enine saran demirlere denilmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Planlama Müdürlüğünce ihale edilen, Samandıra ve Sarıgazi bölgelerini TEM e bağlayan altgeçit İnşaatında 1Adet L=20.


Bu nedenle prefabrik yapıların inşaat sektöründe kullanım alanlarının artması için yeni nesil kolon -kiriş bileşim detayları oldukça gelişmiş teknolojiler kullanılarak tasarlanmıştır. Di şli dö şemeler gibi in şa edilir. PREFABRİK EV,KONTEYNER,HAFİF ÇELİK YAPİ SİSTEMLERİ ,ŞANTİYE OFİS,YEMEKHANE,YATAKHANE,WC DUŞ ÜNİTELERİİ. Statik hesaplamalar neticesinde gerektiğinde profil et kalınlığı ve genişliği değiştirilecek veya kolon takviyesi yapılarak sistem rijit duruma getirilecektir. Ayrıca isteğe göre özel siparişler dizayn edilebilir ve üretebilir.


Tekiz poliüretan ve mineral yün yalıtımlı sandviç panel, trapez levha konusunda , çağdaş teknolojiyi ve yenilikleri takip ederek, kaliteli üretimler yaparak sektörüne liderlik etmeye devam etmektedir. Hafif çelik binalar, depolar, hangarlar ve hayvan barınakları gibi endüstriyel olmayan çelik yapılarda taşıyıcı kolon , kiriş ve çatı makası olarak kullanılmaktadır. Katlar arasında boyut değişimi olan kolonların boy demir açılımı detayı mutlaka verilecektir.


Prefabrik kolon ölçüleri

Bu paneller, kolon aralarına ya da kolon iç ve dış yüzeylerine monte edilerek uygulanabilir. Bu duvarin ölçüleri radye temel sinirlarina göre tespit edilir. Perdelerin kotunun grobeton kotundan asagida olmasi durumunda kolon filizlerinin arasinda grobeton girmesi ve ilave bir katman olusturmasi statik açidan tehlikelidir. Ray ve altındaki taşıyıcı kirişlerin mesnetlendiği kolon konsollarının sayısı açılır listeden seçilir.


Tek doğrultuda mesnet adedi belirlenir. Açılır listeden konsol kiriş profilinin ebadı seçilir. Fırat PEN marka ölçüleri planlarda verilen doğramalar. Elektrik ve Sıhhi tesisat, Vitrifiyeler, bataryalar, Prizler ve kullanılan bütün materyaller TSE.


Uğur prefabrik yapı inşaat. Tüm boşluk ölçüleri toleranslar dahilinde imal edilir ve kapı, pencere vbelemanların şantiyede.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar