1 Haziran 2017 Perşembe

Alçıpan özellikleri

Direkt olarak binaların önemli bölgelerinden olan tavan, duvar gibi yapılar da alçı malzemenin kullanıldığı alanlardandır. Ustamgeliyor alçıpan ustaları ile evinizi çok daha güzel bir hale dönüştürülebilirsiniz. Her türlü ıslak hacimnemli ortamda kullanılır.


Alçıpan özellikleri

Alçıpanlar Neden Tercih Edilir? Metal iskeletin her iki yüzüne hafif bir malzeme olan Alçı Levhanın vidalanması ile oluşturulan, oda duvarları, tesisat duvarları, WC ve banyo bölmeleri elde. Normal tuğla duvarlara oranla kat daha hafif olan alçıpan bölme duvarlar bu özelliği sayesinde binaya daha az yük getireceğinden deprem dayanımına katkıda bulunur Montajı ve demontajı diğer duvar tiplerine göre kolaydır. Alçı levha ( alçıpan ) bölme duvar esnekliği sayesinde dinamik etkilere karşı dayanıklıdır.


Bölme alçı plaklar arasına isteğe göre izolasyon malzemeleri korunarak yüksek seviyede ses ve ısı yalıtımı sağlanır. Yapılarda alçı levha ( alçıpan ) bölme duvar kullanılması durumunda tuğla duvara oranla kat daha hafif olması nedeniyle deprem sırasında binanın daha esnek olmasını sağlar. B etopan, neme direnç özelliği ile dış cepheler için vazgeçilmez bir malzemedir. Ağaç, çimento ve sağlığa zararsız kimyasal katkı maddelerinin birleşimiyle oluşan betopan, ağaç ve çimentonun olumlu özelliklerini içeren bir inşaat.


Her bir çeşidinin farklı özellikler gösterdiği alçıpanların genel olarak özellikleri şu şekildedir: – Taşınması kolaydır. Akustik Ses Yalıtım Malzemeleri ve izolasyon süngerleri. Hafif, yangına dayanıklı, ses yalıtkanlığı iyi bir malzeme olan alçı levha, istenilen biçimi alabilirliği, kolay ve çabuk uygulanabilirliği gibi nedenler ile inşaat ve dekorasyon işlerinde yaygın olarak. Duvar alçıpanın montajı yapılırken zemin teraziye alınır. Yere, tavana ve yanlara alçıpan profili vidalanır.


Vidasız montaj özelliği sayesinde alçıpan duvarlarda pratik ve güvenli montaj imkanı sağlar. Beton Duvar Kasaları İhtiyacınıza göre betonpan tavan veya duvar uygulamalarında anahtar-priz tesisat ürünlerinin montajını sağlar. Akustik levhalar aynı alçıpan asma tavan uygulaması gibi yapılmaktadır. Bir çok mahallerde akustik duvar giydirme olarakta kullanılmaktadır. Asma Tavan Modelleri ve Özellikleri Asma tavan modelleri düşük maliyetli ve ekonomik olduğu için her bütçeye uygun olarak uygulanabilir.


Ayrıca, termal ve akustik yalıtım özellikleri , güvenli ve sessiz bir ortam oluşturmaya yardımcı olur. Cnc kontrol sayesinde aynı anda iki alçıpan tabakasını ister şekilli ister düz şekilde kesebilir. X , Y , Z tüm eksenler hassas lineer kızak hareket sistemlidir.


Yangına dayanıklılığı ve boyutsal dengesi yüksektir. Hafif olmasından dolayı taşıyıcı sisteme fazla yük aktarmaz. Bina hareketlerine uyumlu olması nedeniyle depreme karşı dayanıklıdır. Dijital ölçü kontrol özelliği sayesinde hassas kesim yapabilmektedir.


Plaka yüzeyine V kanal vb. Hızlı kesim ile dekorasyon zamanının az indirgenmesi. Genellikle beyaz renkli alçı levha kullanılır ekstra bir özelliği yoktur.


Yeşil renkli alçı levha ise suya ve neme karşı dayanıklılığı ile bilinir. Kırmızı renkli alçı levha yangına karşı dayanıklıdır. Profil kargas sisteminde ise iki çeşit vardır.


Alçıpan özellikleri

Duvar giydirme, asma tavan, duvar giydirme ve bölme duvar gibi uygulamalarda kullanılan alçıpan malzemesi, oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Kuru ve ıslak olarak şekillendirilebilme özelliği bulunmaktadır. Hızlı, pratik ve kuru uygulaması sayesinde tesisatın montajına yangın, ses ve ısı izolasyonuna uygun sistemiyle, tasarımda esneklik ve tasarruf sağlar. Asma tavan kullanımının da bir parçası olan etkili bina tasarımı, estetik, akustik, çevresel faktörler ve binanın altyapısıyla entegrasyon gibi birden fazla.


Tüm detayları ile asma tavan uygulaması alçıpan tavan yada alçıpan asma tavan yapımı hakkında detaylı bilgiler bulunur. Evinizde kullanabileceğiniz ve farklı dekorasyon fikirlerini hayata geçirebileceğiniz alçıpan özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz: Ph değeri ortalama bir değere sahip olduğu için. Alçı plaka sıva yerine var olan duvara direk yapıştırılarak da kullanılabilmektedir. Derz dolgu uygulanarak yüzeyin pürüzsüz olması sağlanır.


Böylece sıvıda var olan dalgalanmalar kaybolur. Uygulama ortamlarının değişik özelliklerine bağlı olarak hızlı bir biçimde uygulanabilmektedir. Matkap uçlu alçıpan vida hırdavat çeşitlerimiz arasında vidalar kategorisinde yer almaktadır.


Daha önceden kendi dişleri formunda açılmış deliklerden geçerek tek başına veya somun kullanılarak metal, ağaç, plastik parçaları birbirine tutturan düz yapıya sahip vidadır. Duvar ve tavan inşası yapılırken önemli yere sahip olan alçıpan estetik ve dekoratif yapıdadır. Alçının her yerde bulunabilir olması, hafifliği, ses ve yangına karşı dayanıklı olması ve çok yönlü olması belli başlı alçıpan özellikleri arasında sayılabilir. Güçlü motor, yüksek devir ve ergonomik tasarımlı elektrikli ve şarjlı alçıpan vidalama makineleri. Akülü versiyonlarımız olağanüstü performans ve kullanım süresi sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.


Alçıpan özellikleri

Bu noktada tamamen beton, tuğla ve sıvadan ibaret olan duvarlar yerine alçıpan denilen malzemeden yararlanılarak son hali verilen duvar sistemleri fayda sağlar. Köşe profilleri duvarların köşelerinde sıva içerisinde kullanılır. Düzgün, homojen ve sıva kalınlığı sağlar. Gizli led ışıklı alçıpan asma tavan bilgileri, ışık bantlı alçıpan tavan çeşitleri ve diğer alçıpan asma tavan modelleri yer almaktadır.


Alıçıpan günümüzde kuru yer döşemesi, asma tavan, niş, kuru sıva, duvar bölme ve TV ünitesi yapımında sıklıkla kullanılan yapı malzemesidir. Kullanıldığı bütün alanlara gösterişi, sağlamlığı ve kaliteyi getirir. En çok tercih edilen kullanım yeri ise TV ünitesi içindir.


ALÇIPAN PROFİL ÖZELLİKLERİ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar