27 Haziran 2017 Salı

Yün halı nasıl temizlenir

Yün halıyı yıkamak için soğuk su ve yün deterjanı kullanabilir veya daha kolay bir çözüm olarak, halı yıkama fabrikasında yıkatabilirsiniz. Ancak halınız her kirlendiğinde ve üzerine bir şey döküldüğünde yıkamak mümkün olmayabilir. Peki yün halıları temizlerken nelere dikkat edilmelidir?


Yün dokusuna sahip ürünler nazik bir yapıya sahiptir. Yün halı evlerimizde en çok tercih ettiğimiz halılardandır. Ancak temizliği diğerlerine göre biraz daha zahmetlidir ve ihtimam gerektirir.


Bu yüzden halı almak istediğiniz zaman özellikle pamuk ya da yün halılar almayı tercih edebilirsiniz. Temizlik işlemi soğuk su ve yün deterjanı ile yapılmalıdır. Karbonat ya da halı temizleme tozunu aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz: Tozu halının üzerine eşit miktarda serpin. El dokuma halılar veya antika halılar söz konusuysa hassas yapılarından dolayı profesyonel bir halı yıkama hizmetini tercih edebilirsiniz. Halılar Nasıl Temizlenir ? Bu halı şampuanları yün kiliminiz için uygun değildir.


Yün halı nasıl temizlenir

Uygun halı şampuanınızı veya temizleyicinizi bulduğunuzda. Toz ve yün bırakmayan bezlerin kullanımı da aynı şekilde etkili temizlik için önemlidir. Bu özelliklere dikkat ederek halılarınızı. Elde halı nasıl yıkanır biliyor olabilirsiniz, ancak bazı halılar için bu doğru bir çözüm değildir.


Beyaz halı nasıl temizlenir ? Yün ve el yapımı gibi özel. El dokuma halıları nasıl temizlenir kolay ve pratik olarak el dokuma yün halı nasıl yıkanır sorularını verdiğimiz yün halı yıkama talimatlarını uygulayarak el dokuma halı evde nasıl temizlenir öğrenebilirsiniz. Sizin de kafanızda halı nasıl yıkanır, halı nasıl temizlenir , halı neyle silinir, evde halı temizliği nasıl yapılır gibi sorular varsa bu yazımız tam da aradığınız sorulara cevap olacak nitelikte. Ne şekilde olursa olsun gündelik kullanım esnasında halılarda çeşitli lekelerin oluşması doğaldır.


Genel Konular, Pratik Bilgiler. En çok bilinen ve kullanılan hassas halı türleri ise yün halılar , el dokuması halılardır. Bu halılar iplik özelliklerinden dolayı doğru bakım ve temizliğin yapılmadığı durumlarda güvelenir.


Güvelenmiş halıların temizliği normal halı temizliğine. Ertesi gün ise elektrik süpürgesi ile halı iyice temizlenir. Ancak elektrik süpürgesinin başlığını çıkartıp sadece yuvarlak kısımla halıların temizlenmesi daha iyi vakumlama sağlayacaktır.


Yün halı nasıl temizlenir

Yün halılarımı temizlemeye verdim,şimdi kokusundan seremiyorum. Aksi takdirde halıya büyük dönüşü olmayan zararla verilebilir. Düşük Göz Kapağı Doğal Nasıl Tedavi Edilir? Gerçek yün olan halılar üzerine dökülen çay ve kahve lekelerinde, çayın halı tarafından hemen emilmesini engellemek için lekenin üzerine hemen bir bez ile müdahale etmek gerekir. Bunun için elektrik süpürgesini kullanın ve halıyı olabildiğince nazik hareketlerle süpürün.


Ardından tüyleri oldukları yöne doğru bir bezle silmeniz gerekir. Bu işlem için de özel malzemelerden kullanmalısınız. Bu tür halılar alınırken ve kullanılırken bu özellik dikkate alınmalıdır. Açık zeminli halılar daha kolay kir gösterir ve daha zor temizlenir.


Tüylerinin uzun olması shaggy halı temizliğinin zor olmasına ve kullanım sırasında büyük titizlik sergilenmesine neden olmaktadır. Bu sebeple shaggy halı temizliğinde en doğru temizlik yöntemlerinin bilinmesi ve uygulanması, gönül rahatlığı ile kullanım keyfi sunacaktır. Saray Hali tarafından yazılan gönderiler. Diğer halılara göre çok daha fazla dikkate edilmesi gereken ise el dokuma halı nasıl yıkanır, asla normal halılar gibi yıkanmamaktadır.


Oldukça özel olan bu halılar , işi bilmeyenler tarafınca temizlenir ise sonucu muhtemel ki halıyı eskisinden çok başka şekle sokmaktadır. Tahıl güvesi, elbise güvesi ve un güvesine ek olarak halı güveleri de istilacı güve çeşitleri arasında yer alırlar. Güveler isimlerini, beslendikleri şeylerden alırlar. Artı, iyi bir halı sıcaklık katıyor ve odanızın ruh halini ve ambiyansını belirlemenize yardımcı oluyor.


Yine de bu çözümü yün veya yün karışımlı halılara uygulamayın. Mürekkep lekeleri , süt ve mısır nişastası macunu ile temizlenebilir. Günlük kilim temizliği için, tek ihtiyacınız olan şey kaliteli bir elektrikli süpürgesi ve orta sertlikte bir fırça. Kilim sırtını vakumla temizleyin. El dokuması halılar piyasada ki diğer makine halılarına oranla çok daha ücretlidirler.


Sonuçta el emeği göz nuru özel halılardır. Akrilik halılar uygun fiyatlı ve pratiktir. Güve denilince ilk olarak akla gelip dolaplarımızdaki yün. Yünün Yıkanması Nasıl Olur?


Yün lifleri çok yüksek miktarlarda yabancı madde içerdiklerinden, yün ipliklerinde de az veya çok miktarda harman yağları bulunduğundan, yünlü mamullerin üretimleri sırasında en az iki veya üç kere yıkanmaları gerekmektedir. Bu yöntemde su kullanılmadığı için kuru halı temizleme adını almıştır. Kuru temizleme yönteminde halı deterjan, çözücü ve çok az miktarda su içeren emici bir toz kullanılarak yıkanır. Emici toz, halının üzerine serpilir ve makineler yardımıyla yayılır. Yıkama sonrası kontrollerinizde, beğenmezseniz tekrar yıkama garantimiz mevcuttur.


Kullanımı durumunda hem yeterli temizlik sağlanmaz hem kimyasalı halıdan uzaklaştırmak mümkün olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar