24 Aralık 2014 Çarşamba

Buhar dengeleyici örtü

Buhar dengeleyici örtü

Buhar dengeleyici veya nem dengeleyici denen bu örtüler , çok sıklıkla buhar kesici örtüler ile karıştırılır. Buhar kesici örtüler suyu ve buharı iki yönlü olarak keserler. TrioTex Reflektif Buhar Kesici Örtüler. Polietilen folyo, polipropilen taşıyıcı örgü ve alüminize polietilen katmanlardan oluşur.


Nefes alabilen örtülerdir. Dışarıdan ise, ısı yalıtımını kar ve yağmurdan korur , yoğuşmadan oluşabilecek su buharını tahliye eder. Türkiyede buhar dengeleyici örtü uygulamalarında taş yünü üzerinde kullanılmaktadır bazı uygulamalarda ise taş yünü nün üzerine tül uygulanarak bir katta buhar dengeleyici kullanılmaktadır. Firmalar (4) Panele Ekle.


Dörken Sistem Metal Çatı ve Cepheler için Buhar Geçirgen, Ayırma Tabakalı Su Yalıtım Örtüsü. Başat nem bariyeri, buhar dengeleyici örtü çatınızda ve cephenizde yoğun yağmur, soğuk ve oluşabilecek nemi engelleyerek buhar geçişine izin veren yapısı ile binanızdaki yapı elemanlarını korur ve bu özelliği ile oluşabilecek korozyonu önlemektedir. Nem bariyeri ve buhar dengeleyici örtü çatıya ya da binanın cephesine konulduğu takdirde nefes alan su yalıtım örtüsü elde edilmiş olur ve bu şekilde yağmur ya da soğuk nedeni ile meydana gelebilecek olan nem engellenebilir. Bu şekilde hem binanın hem de bina içerisindeki insanların ciddi ölçüde korunması mümkün hale. Dış cephede örnek veriyorum Kaplama arkasında kullanılan su buharı geçişine açık su yalıtım örtüsü yerine buhar dengeleyici malzeme kullanmak fiyat açısından daha pahalıya denk düşer.


Onun yerine çatımızda en iyi buhar dengeleyici malzeme kullanmak ileriye dönük sıkıntı çıkarmaz. TAHTA-OSB YERİNE ,TRAPEZ SAC UYGULANAN ÇATILARDA , TRAPEZ SAC ÜZERİNE ALÜMİNYUM FOLYOLU BUHAR DENGELEYİCİ UYGULANIR. Sd değerleri m ile m arasındadır.


Kaliteli ürün ekonomik fiyat. Kullanım Alanları: Terasarda 1. Bir çok yaygın çok katmanlı üründen altı ila sekiz kat daha kalın olan fazlasıyla dayanıklı fonksiyonel bir katmana sahiptir. Yapılarda sanılanın aksine buhar dengeleyici örtünün gramajı yerine fonksiyonel çalışma katmanı önemlidir. Triotex, buhar kesici, buhar dengeleyici ,nem bariyeri hakkında geniş açıklamarın bulunduğu sayfa.


Hava ve buhar kesici örtüler. DELTA-Temel duvarının korunması, drenaj ve yalıtım sistemleri. Eğimli çatılarda, çatı örtüsü altına, su buharı geçişine açık su yalıtım örtüsü ile su yalıtımı yapılması.


Buhar Kesici ve Dengeleyici Örtüler DELTA-REFLEX PLUS kendinden yapışkanlı kenarlara sahip son derece esnek ve yırtılmayan, kafes takviyeli, alüminyum kaplamalı, katlı polyester folyodan üretilmiş enerji tasarruflu bir hava ve buhar bariyeridir. Online sipariş verilebilir. Basat Reflektif Buhar Kesici Örtü BASAT NEM BARİYERİ BUHAR DENGELYİCİ ÖRTÜ.


Dupont Tyvek yalı baskı uygulamalarında ısı yalıtımı ile kaplama yüzeyi arasında nefes alan su yalıtım örtüsü olarak kullanılır. Alüminyum folyo, polietilen folyo, polipropilen taşıyıcı örgü ve alüminize polietilen katmanlardan oluşur. Son olarak da Boyalı RAL, boyalı galvanizden 60-mm kalınlıkta 5mm genişlikte kenet tavaları gizli klipslerle monte edilir ve el aleti yardımı ile birbirine kenetlenerek çatı montajı sonlandırılır.


Yapı inşası sırasında ısı yalıtım malzemesinin (taş yünü v.b) kuru kalmasına yardımcı olur. Konut projeleri,inşaat firmaları ve yapı ürünlerinin yer aldığı,güncel emlak fiyatlarını ve yorumlarını görüntüleyebileceğiniz Türkiye’nin inşaat merkezi. TYVEK SOLİtyvek,nem bariyeri , buhar kesici, buhar dengeleyici hakkında geniş açıklamarın bulunduğu sayfa. Güçlü yansıma önleyicili, buhar geçişine açık tek katmanlı nefes alan su yalıtım örtüsü.


Nem Bariyeri- Buhar Kesici. Buhar geçirmez özellikli bir yalıtım tabakası olarak kullanılır. Tavan araları, duvarlar, zemin ve çatıların yapımında su buharı seviyesini düzenler. Isıl işlem görmüş katmandan oluşur, Polypropilen, buhar dengeleyici yapısı sayesinde su buharı örtüsü olarak kullanılır.


Nem bariyeri, buhar dengeleyici örtü çatınızda ve cephenizde yoğun yağmur, soğuk ve oluşabilecek nemi engelleyerek buhar geçişine izin veren yapısı ile binanızdaki yapı elemanlarını korur ve bu özelliği ile oluşabilecek korozyonu önlemektedir. Merteklerin üzerinde sırasıyla: Kaplama tahtası, buhar dengeleyici örtü , ısı yalıtım malzemesi, su buharı geçirimli su yalıtım malzemesi, çift yönde döşenmiş latalar ile oluşturulan hava tabakası ve çatı kaplama malzemesi yer almaktadır. OSB üzerine Dörken Delta Vent nefes alan su yalıtım özellikli buhar dengeleyici örtü serilecektir.


Bütün bu alt katmanların üzerine son kat yüzey kaplaması olarak 0. RAL renginde boyalı galvanizli sac levhadan üretilen mm kenet yüksekliği olan 3mm net kaplama enine sahip kenet kaplama yapılacaktır. Mesafe ayarlayıcı profiller ile trapezler arasındaki ısı köprüleri izolasyon bantları ile engellenmelidir. Yüz Membranlı Sistemler : Alt yüz trapez olan bu sistemde üst yüz sentetik veya bitümlü örtü olabilir.


Malzemenin yüzeyinde suya karşı koruma sağlayacak bir kaplama yüzeyi yoksa ve ısı yalıtım malzemesi su teması ile olumsuz etkilenecekse üzerine buhar dngeleyici örtü tatbik edilir. Yapışkanlı çivi ve ankrajların buhar dengeleyici malzemeyi deldiği kısımlarda suya dayanıklı bantlar ile bu bölgeler su geçişine karşı. Yapı-Dekorasyon terimi olarak Buhar Dengeleyici Örtüler : Buharı kontrollü miktarda geçiren örtülerdir.


Buhar dengeleyici örtü

Metal iki plaka arasına çeşitli yalıtım malzemeleri yerleştirilmişçatı örtü elemanlarıdır. Aradaki yalıtım malzemesine göre farklıüretim şekilleri vardır. Poliüretan Esaslı çift Kat Çatı.


Taş yünü Esaslı Sandviç Panellerle çatı sistemleri. Polistren Esaslı Çatı uygulama. Office: Küçükbakkalköy mah Dudullu cad. Isı yalıtımının üzerine buhar dengeleyici örtü serilir. Eğer gerekli görülüyorsa (özellikle çok güneşli bölgelerde) ILDIZFOILserilir ve kadronajlama başlar.


Kadronajlama da kullanılacak ahşabın kesitinin 5×olması tavsiye edilir. Kuşakların üzerine boyalı galvaniz trapez sac döşenmesi, buhar kesici naylon serilmesi, galvaniz Z profiller kullanılarak kuşak sisteminin oluşturulması, arasına istenilen ısı izolasyon malzemesi yerleştirilmesi (camyünü veya taşyünü) , izolasyonun üzerine buhar dengeleyici örtü serilmesi ve tekrar BGS trapez malzeme.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar