4 Aralık 2014 Perşembe

Nem alerjisi

Kapalı mekanlarda küflerin yaydığı uçucu organik maddeler, herhangi bir maddeye alerjisi olan kişilerin sadece atak geçirmesine sebep olmuyor aynı zamanda hastalık bulgularını kötüleştiriyor. Bahar alerjisi tedavisi bu noktada önemlidir. Bulunduğumuz ortamın nemini ölçebiliriz. Bunun için çeşitli nem ölçme cihazlarından faydalanılır. Bu cihazları firmamızdan kolaylıkla temin edebilirsiniz.


Satışını yaptığımız nem ölçerler son derece basit ve rahat bir kullanıma sahiptirler. Ancak bu kanıtlanmış bir durum değil. Halen en sık nedenin hissedilir veya gözle görünen nemlilik,küf veya küf kokusu olduğu kabul ediliyor.


Bu reaksiyon, alerji belirtilerine yol açan reaksiyonlar zincirini ateşler. Evinizde rutubet ya da küf kokan bütün alanlarda rutubet gidericiler kullanın. Nem gidericiler kullanın. Sadriye Pulak, nemli bölgelerde sıvı kaybına bağlı kramplar,.


Nem alerjisi

Besin alerjisi neden olur? Alerji yapan besinler nelerdir? Bazı evlerde kalorifer nedeniyle hava çok kuru olabilir. O zaman bir nem ölçer yardımıyla nemin derecesini belirleyip kalorifer peteklerine su koyarak veya buhar aletleri kullanarak ev içi nem artırılabilir.


Yaşam alanlarımızdaki nem oranına bizim doğrudan etkimiz vardır. Ayrıca pencere ve kapıların düzenli olarak açılmadığı. Bunun üzerine ek bir nem alerjik çocuğu daha da rahatsız eder. Havalandırmanın da çok iyi olmasına dikkat etmek gerekmektedir.


Evin temizliği ve evin tozlardan arındırılması da özellikle ev tozu alerjisi olan çocuklar için oldukça önemlidir. Ev tozu akarlarına alerjisi olan çocuğun evinde çamaşır makinesinde yıkanabilecek ince örgü kilimler kullanılmalı. Küf mantarları genellikle üremek için güneş görmeyen, nemli ve karanlık ortamları tercih ederler.


Evinizi sık sık havalandırın (Kuru havada, özellikle nem oranı 50’nin altına indiğinde ev tozu akarlarının hiçbiri yaşayamaz). Buhar makinelerini kesinlikle kullanmayın. Evin herhangi bir yerinde sıvı kaçağı varsa tamir edin. KÜF MANTARLARI RUTUBET ALERJİSİ İLE İLGİLİ TÜM BİLGİLER. Oluşmaları için belirli bir nem ve ısı gerektiğinden havanın sıcak ve nemli olduğu zamanlarda (yazın sonu ve erken sonbahar) alerjik bulgulara neden olurlar.


Kuru ciltlerde nem oranını arttırarak temizleyici etkisi ile enfeksiyonları yok eder. Kasık mantarı ve ayak mantarı için yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Metal alerjisi , metalden yapılmış aksesuarlara ve takılara bağlı olarak gelişen.


Havadaki nem 45’in altına düştüğünde akarlar ölür. Aspirin alerjisi bulunan astımlı hastalarda, beraberinde burun polipleri de bulunabilir. Ev içi nem kontrol altına alınmalıdır. Gerekli durumlarda hastanın alerjisi olmayan bir ağrı kesici tercih edilir. Bunu söylemesi yapmasından da daha kolaydır ancak aşağıdaki tavsiyeler yardımcı olabilir:.


Burnun incelendiği nazal endoskopi, nazal smear ve deri testleri de özellikle alerjik rinit teşhisinde kullanılan etkili tanı yöntemlerindendir. Sağlıklı bir ev ortamında ideal nem oranı olarak kabullenilmiştir, bunun üzeri nem varsa o ev hijyen değildir. Küf alerjisi nadir vakalarda gıda alerjisi gibi görünebilir. Gıdanın kurutulması veya susuzlaştırılması (örneğin tütsüleme) bu sebepten ötürü önemli bir koruma biçimidir.


Risk, mantar öldürücü tedavi yokluğuna. Bu nem düzeyinin üzerinde ise nem giderici aletler, altında ise buhar verici aletler kullanılmalıdır. Ev tozu akarına alerjisi saptanan her çocuğun gerek o andaki alerjik hastalığının ilaçsız da kontrol altına girmesi gerekse ileride.


Nem alerjisi

Evde, duvarlarda ve özellikle banyoda akan, kabaran yerlerin olmamasına dikkat edin. GEREĞİNDEN FAZLA EŞYAYA YER VERMEYİN. Toz alerjisi , burun akıntısı, hapşırma, burun ve gözde kaşıntı, öksürük ve hırıltılı solunum, nefes darlığı gibi belirtiler gösterir. Astım, obez hastalarda (vücut kitle endeksi30) daha sık görülmekte ve kontrol altına alınması daha zor olmaktadır.


Astımlı obez hastaların, obez olmayan astımlılara göre akciğer fonksiyonlarının daha kötü olduğu bulunmuştur. Bu akarlar, insan derinsinden dökülen ölü hücrelerle beslenen, böylelikle yaşamlarının sürdüren göz ile görülmeyen canlılardır. Gerekirse nem azaltıcı radyatör cihazlar kullanın.


Evde duvarlarda küflenme varsa, toz alerjisinden kurtulmak mümkün olmayacaktır. Kısaca, maytlar kuru iklimlerde hayatta kalamazlar. Ek olarak güçlü ve fazla özen gösterilerek yapılan bir temizlik, toz alerjisi olan bir insanın daha kötü etkilenmesine neden olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar