10 Nisan 2015 Cuma

Evin duvarları terleme yapıyor

Buna da halk arasında terleme denir. Odanın camları ve duvarları aşırı terleme yapıyor ne yapabilirim bana yardımcı olun Murat. Yusuf bey evinizin terleme tarafında olan duvarların hepsi mi yoksa sadece Banyo WC gibi ıslak bölgelere bitişik olan duvarlar mı terleme yapıyor bunu belirlemek gerekiyor.


Ev mükemmel bir terleme yapıyordu , tavan ve duvarlar yemyeşil oluyordu. Mantolama yapamıyoruz lojman çünki. Yemin ediyorum evin havası değişti. Yazın sürekli kapı, pencere açıldığından bu su buharı evin içine hapsolmaz. Eğer pencerede terleme olmaması için tüm önlemler alındıysa, yoğuşma soğuk duvarlarda gözlemlenebilir ve küfe.


Genelde evlerde terleme havasız evlerde yaygındır öncelikle bulunduğumuz evin havalandırma sistemi olmalıdır. Evdeki şu tesisatini iyi izole ettirmek lazımdır. Soğuktan sıcaktan duvarlar nem alır buda duvar terlemesi rutubet nem ve kufe neden olur. Pencereler terleme yapar mı ? Duvarlarda rutubet , küf.


Bu eve temmuz ayında taşındım. Tertemiz ve yeni boyanmış. Hiçbir işlem yapmadan yerleştik, Allah razı olsun boya masrafından kurtulduk dedim. Havalar soğuyunca kombiyi çalıştırdım. Odadaki ısı soğuk duvarlarla birleşerek terleme yapar.


Uzun süre duvarda kalan su ve nem küf oluşumuna neden olur. Eğer evinizde rutubet sorunu varsa ve pencere ya da çatı akması gibi özel bir sebepten kaynaklanmıyorsa en iyi çözüm evin dış cephesine izolasyon çalışması yapılmasıdır. Maddenin gaz halinden sıvı hale geçişine ise yoğuşma yada terleme denir. Kış aylarında oda sıcaklığı dışarıya göre fazla olur. Dolayısıyla duvar ve pencereler evin en soğuk yerleridir.


Merhaba evimi boyatmak istiyorum. Oluşan bu boşluk farklı yöntemlerle kapatılabilir. Mesela, silikon kullanarak bu boşluğu doldurmak oldukça akıllı olur. Yemek yapmak ya da kimyasal temizlik ürünlerini mutfakta kullanmak bu kirleticilerin başındadır. Bu yüzden evin özellikle.


Arkadaşlar evimin özellikle odasının pvc pencereleri adeta su ile yıkanmış gibi içeriden terleme yapıyor. Mutfağı bir nebze anlayacağım ancak kullanılmayan bir odada bu denli terleme neden oluyor ve bununla birlikte diğer odalarda bu tür bir terleme neden yok anlayamadım. Binamızın dış cebesi mantolama yapıldı. Mutfak duvarının dış cephe kısmındaki fayanslardan resmen su akıyor.


Bu engellemek için kırma dökme yapmadan nasıl çözüm bulurum. Terleme , İstemimiz dışında ve tamamen metabolizmaya bağlı olarak oluşan doğal bir fonksiyondur. Terleme vücudun ter bezlerinden dışarıya tuzlu bir sıvının salınmasıdır. Beynin hipotalamus bölgesi vücudun soğuk sıcak dengesini koruma görevi yapar. Havanın sıcaklığı düştüğünde yani soğuduğunda beyne sinyal.


Bu süreç izleyiciye uygulamalı olarak gösterilmektedir. Bir diğer neden ise ekonomik olması sebebiyle tercih edilen PVC kapı ve pencerelerdir. Rutubet Kokusu nasıl giderilir? Mobilya zemin ve kapılarınızın fotoğraflarını çekiniz. Bu şekilde ziyaret ettiğiniz duvar kağıdı mağazalarından daha iyi detek almanız mümkündür.


Genelde soğuk su borularında yaşanan terlemenin sebebi su buharı parçacıklarının yoğunlaşmasından kaynaklanmaktadır. Arkasındaki duvar nemden dolayı kabarma yapar. Tuvalete dökülen su çok soğuk olduğu için evin içerisinden geçen kanalizasyon borusu sıcak ise terleme yapmaya başlar. Evim tek duvar yalıtım ve izolasyon yok dış cephe duvarlarımın hepsi terleme ve küf yapıyor bu anlatılan problemlere çözüm olacak bir ürün mü bu? Yılın soğuk aylarında evin rutubetli duvarları ve pencereleri ile karşılaşmak yaygındır.


Isı yalıtımını içerden yapmak istiyorum. Evin dış cephesi sıvalı değildir. Esaslı bir tadilattan geçirilerek, pencereleri yalıtılmış binalarda, içerdeki ve dışardaki hava arasrnda gerçekleşmesi gereken doğal dolaşım azaltılmış oluyor. Yalnız dairenin arka tarafı yani güneşin ulaşamadığı antre, banyo ve koridorda rutubet var.


Zemin kat evin duvarı dökülüyor, sebebi nedir ve nasıl giderilir? Terleme gibi kısacası suya bağlı boya atması suyun gelişini bulunması laizm odayı havalandırmayı unutmayın usta gelene kadar. GZT Hayat Kategorisi’nde Editör olarak görev yapıyor.


Bacanızda ya yağmur şapkası yok veya bacanız izolesiz olduğu için terleme yapıyor kontrol etirmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar