9 Nisan 2015 Perşembe

Poliüretan malzeme nedir

Poliüretan malzeme nedir

Yoğunluğu çok düşük cam, vernik, kauçuk veya köpük görünüşündeki lastiğe benzeyen Madde. Esnek poliüretan köpükler, poliüretan süngerler olarak da bilinirler ve yataklarda, mobilyalarda konfor malzemesi olarak vazgeçilmezdirler. Esnemeyen köpükler ise daha çok ısı ve ses izolasyonunda kullanılırlar. Termoplastik poliüretan malzeme , ısıtıldığında yumuşayan, soğutulduğunda sertleşebilen ve bu özellikleri ile ekstrüzyon, enjeksiyon gibi ısıl-işlem proseslerinde rahatça işlenebilen bir özelliğe sahiptir.


Esnek ve esnemeyen köpükler, dayanıklı elastomerler ve yüksek performanslı yapıştırıcılar, sentetik fiberler, contalar, prezervatifler, halıların alt. Poliüretan ürünlere çoğu zaman üretanlar da denir. PU Poly Urethane kelimelerinin kısaltmasıdır. Yapı kimyasalları, otomotiv ve tekstil en fazla poliüretan hammaddelerinin kullanıldığı sektörlerdir. Sıvı halde püskürtülen malzeme yüzeye 1yapışır.


Yapıştırmak için herhangi ek bir yapıştırıcıya gerek duyulmaz. Yalıtım uygulamamız alev almaz,uzun ömürlüdür,bakteri böcek barındırmaz ,sorunsuz uygulanır , saniye gibi kısa bir sürede hemen kurur. B sınıfları ise poliüretan plakalar için uygun sınıftır.


Yanmazlık sınıfında A kategorisi “Alev Almaz” olarak değerlendirilmektedir. Alev almaz malzemeler ateş kaynağı uzaklaştırılmasa dahi hiçbir şekilde alevi üzerinde yürütmemektedir. Malzeme hala yanmaya devam ediyorsa.


Bu nedenle dsınıfında yer alır. Sert köpük ateş kaynağından destek almadığı durumlarda, içten içe yanmaya devam etmez. Bir diizosiyanatın, diol, diamin veya dikarboksilli asit gibi en az iki aktif hidrojen bulunduran bir bileşikle meydana getirdiği polimer madde.


Ayrıca Paslanmaz Çelik malzemeler de poliüretan ile kaplanabilir. Döküm üzerine kaplama uygulanabilir. Kopma uzaması yüksek, kalıcı deformasyonu.


Araba direksiyonunun kaplamasında da sert olan poliüretan kullanılır. Ne işe yarar diyenler için bir ısı yalıtım şeklidir de diyebiliriz. Birçok alanda yer alan bu kaplama izolasyon malzemesi olarak da kullanılır. Ayrıca, bu tip poliüretan malzemeler , sürtünmeye ve aşınmaya karşı dirençli, uzama kapasiteleri yüksek, sıcaklığa belirli ölçüde dayanabilen ve darbe emici yapıya sahiptirler.


Poliüretan malzeme nedir

Bu malzemeler , sahip oldukları bu üstün özelliklerden dolayı otomotiv, zemin kaplama ve ayakkabı gibi farklı endüstrilerde kullanılabilmektedir. Püskürtme poliüretan köpük uygulaması hızlı ve zahmetsizdir. Mesafe tutucu takoz olarak yine aynı poliüretan malzeme kullanılır. Alüminyum kaplama ile tank arasına yerinde, püskürtme veya döküm olarak poliüretan köpük tatbik edilir.


Bir yalıtım ürünü olarak poliüretan ürünü kullanımı ve dahası için tıklayın ve öğrenin. Kullanım alanları nelerdir? Nasıl bir reaksiyon gerçekleşir?


Püskürtülen malzeme bulunduğu zeminine yapışarak yekparelik sağlar. Yüksek basınçla püskürtüldüğünden dolayı en ufak gözenekleri dahi doldurur. Diş Estetiği ile Etkileyici Gülüşe Sahip Olabilirsiniz. Bileşen (Component A) : Poliol SistemII. PU, tekstil, metal ,ağaç ve diğer polimerler gibi malzemeler ile birlikte kullanılmaya başlanıldığından beri, herzaman son üründe gözle görmek mümkün değildir.


Binlerce soru burada cevap buluyor. Yapı malzemesi , Boyacılık, Mobilya, Endüstriyel üretim, Otomotiv sektörü, Dayanıklı plastik üretimi, Esneyebilen ve esnemeyen köpük. Isı, ses, su ve nem yalıtımına aynı anda sahip bilinen tek yalıtım malzemesi olup 60‘a varan tasarruf sağlar. Tamir edilebilirlik özelliği. Daha sonraları, diollerin yerini daha büyük molekül ağırlıklı polioller almıştır.


Poliüretan malzeme nedir

HALK ARASINDAKİ SPREY POLİÜRETAN ÇİN MALI – ALMAN MALI KIYASLAMA KONUSU NEDİR ? Yırtılma ve kopma mukavemetleri çok iyidir. Sprey poliüretan hammadesi global dünyada, tüm dünya ülke ve kıtalarında üretilmektedir. Birleşimine göre sertlik yumuşaklık ayarı yapılabilen bir maddedir. Kolaylıkla istediğiniz şekli alan sıvı poliüretan malzeme sayesinde daha hızlı üretim sağlanmaktadır. Bu malzeme sağlam, aşınma ve çözücü dirençli ve aynı zamanda esnektir.


Bu tip elastomerler yüzlerce farklı uygulamada kullanılır fakat genel olarak tekerlekler, döndürücüler, kemerler, endüstriyel bileşenler gibi ürünlerde kullanılır. Davut Panel tarafından üretilen sandviç panel nedir sorusunun yanıtı veriyoruz. Sandviç panel’de yalıtım malzemesi öncelikli poliüretan.


Gelişen teknoloji ve sanayileşmeden kaynaklanan malzeme ihtiyacı, kompozit malzemelerin keşfedilip, geliştirilmesini sağlamıştır. Kompozit malzemeler geleceğin kimyası olarak adlandırılıp üzerinde çalışmalar yapılan çok kıymetli bir malzeme grubudur. Mimari süsleme ve yalıtım malzemesi olarak kullanılan rijit başta olmak üzere tüm poliüretan ürünleri için çelik, alüminyum ve polyester kalıplar hazırlanarak istenilen density (yoğunluk) de döküm yapılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar