20 Nisan 2015 Pazartesi

Beton hesabı

BETON KARI ŞIM HESABI TASARIM ĐLKELER Đ Taze beton kütlesi i şlenebilir olmal ıdır. Betonun k ıvam ı yeterli olmal ıdır. Beton kütlesi sertle şince, istenen dayan ımı sa ğlamal ıdır.


Beton hesabı

Bu hesaplama vibratör kullanımı , kalınlık değişikliği , kalıplardaki açmalar gibi faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Beton karışım hesabı günümüzde excel dokümanları ya da bazı yazılım programları ile yapılmaktadır. Her üreticinin ya da ilgili kişilerin mevcut durumda kullandığı programların çoğu güncel durumda değildir.


Profesyonel olmasa da hazır beton maliyet hesabı ile ilgili basit, ama tatminkar bir excel dokümanı paylaşmak istiyorum. Elbette üretici çok daha detaylı maliyet analizi yapmaktadır, ancak bu detay belki de maliyette kuruşlara tekabül ediyor. Metreküp bazında bir hesaplama yapacaksanız öncelikle bilmeniz gereken nokta, beton miktarının betonun kapladığı alanın hacmidir. Birimi (metre x metre x metre) = metreküp şeklinde hesap edilebilir.


Daha kaliteli soru ve cevaplar için : 1) Soru ve cevapların yanında bulunan yukarı ( )ve aşağı( ) okları kullanarak, soru ve cevapları artı ya da eksi puan ile değerlendirebilirsiniz. Peki beton mmiktarı nasıl hesaplanır? Aslında bu sorunun cevabı çok basittir. Yapmanız gereken tek şey temel geometri bilgisi ile hacim hesabı bulmak. Projeden metraj çıkarılması esas olmak üzere yaklaşık pratik kabuller.


Beton yapımı için çimento, kum ve çakıl hesabı. Ancak, hesaplama hala beton istenilen miktarda hazırlanması için inşaat malzemeleri için tahmini maliyeti bilmek yardımcı olur. Olan Beton : m Hemen sipariş ver.


Alçı Panel Bölme Duvar Hesabı. Verilen eğim açısı (D) ve kazı derinliği (H) değerleri kullanılarak üst yüzey alanı bulunur. Yine bu yazımızda mbeton kaç malan kaplar, bir beton mikseri kaç mbeton hacmine sahiptir, mbetonun ağırlığı kaç tondur, beton mhesabı nasıl yapılır gibi sorularınıza da yanıt aranmaya çalışılmaktadır.


Yapıda kullanılacak betonun önceden karışım hesapları yapılmış ve bu değerlere göre üretilmiştir. Ancak bazen santrallerde üretilen betonun kalitesi elde edilmek istenen betonunun kalitesinden farklı olabilmektedir. Pratik Beton Miktarı Hesabı : Beton miktarı, betonun kapladığı hacimdir. Binanın toplam metrekaresi belli ise, Toplam bina metrekaresi x = metreküp cinsinden beton miktarıdır. Donma-çözülme etkisini azaltmak için hava sürükleyici katkı kullanılmalıdır.


Yukarıdaki genel bilgilerden sonra beton karışım hesabının esaslarına geçilebilir. Tepe Noktasına Göre Taşıma Gücü Hesabı İkinci tepe noktasında beton parçalanmış olduğundan mukavemete katkısı yoktur, buna karşılık fret tam kapasite ile çalışır. O halde taşıma gücü beton göbek alanı (A ck) boyuna donatı ve fret donatısı mukavemetlerinin toplamı olacaktır.


Yaklaık ve kaba hesaplar için ankastre mesnet kabulü yapılabilir. Bu durumda mesnet momentlerinin en büyük deeri bulunacaktır, nihai moment ankastrelik momentinden farklı olacaından bu yaklaımın hatalı olduu ve kesin hesaplarda kullanılmaması gerektii hatırda tutulmalıdır. Beton Karışım Oranları Hesaplarının Yapılması Beton karışım oranları hesabı birbirine bağlı iki ana aşamadan oluşur. Bu arada statik hesap bürosu ile de irtibat kurarsanız proje sonuç dosyası olarak ne kadar demir, beton , gideceğini hazırca alma imkanınız da var. Yalnız fire miktarlarını eklemeyi unutmayın.


Sıcaklık ve rüzgar, betonun hızla su kaybetmesine neden olmakta, ve sonucunda betonda çatlaklar oluşarak dayanımı ve hizmet ömrünü azalmaktadır. Mühendisleri Odası’nın teknik doküman sayfalarında yer alan kabullere göre bir yapıda yaklaşık olarak kaç mbeton döküldüğü, kaç ton demir kullanıldığı, sıva, boya gibi malzemelerin kullanım miktarlarını yaklaşık olarak hesaplayabilir ve yapı yaklaşık maliyeti hesabını yapabilirsiniz. MO’nun Yapı yaklaşık maliyeti hesabı tablosu: Pratik. Yapı Yaklaşık Maliyeti Hesabı Pratik hesaplamaya esas olmak üzere yığma ve karkas yapılar için yapı birim alanına isabet eden Yaklaşık metraj birim ölçüleri aşağıdadır. Cinsi Yığma Betonarme Karkas 1. Sabit yük: Döşeme betonarme betonu , tesviye betonu , kaplama ve sıva ağırlıklarının toplamından oluşur.


Varsa, asma tavan ağırlığı ve benzeri ağırlıklar da hesaba katılır. Beton çelik birleşimlerinde dübel hesabı için yazılım desteğine ihtiyaç duyulmaktadır. Beton fiyatlarına etki eden diğer etkenler ise şu şekilde sıralayabiliriz: 1- Bulunduğunuz bölgedeki arz ve talep dengesi. Hammaddelerin alış fiyatlarındaki farklılıklar. Bölgesel anlamda rekabet durum.


Beton hesabı

Gibi pek çok etken betonun fiyatını etkilemektedir. Düşey plağın mesnet kesit, ve taban plağının düşey plakla birleşme kesitleri olmak üzere en az üç kesitte donatı hesaplanması gereklidir. Eğilme donatıları tek doğrultuda çalışan döşeme donatılarına benzer şekilde hesap edilir ve seçilir. Aşırı Düşük Sorgulaması için Sınır Değeri Hesabı.


TÜİK Tabloları ve Hesaplamalar. Maliyet Bul ut YM Yaklaşık Maliyet Hesabı için Web Uygulaması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar