16 Haziran 2015 Salı

Limon çekirdeğinden limon yetiştirmek

Limon çekirdeğinden limon yetiştirmek

AŞILAMA YÖNTEMİYLE ÜRETİLEN MEYVELERİ ÇEKİRDEĞİNDEN DİKERSENİZ ASLINA DÖNER. LİMON , MANDALİNA, PORTAKAL VB. Saksıda limon yetiştirmek için dikkat edilecek Püf Noktalar. Dibine çakıl taşları yerleştirdiğiniz cam bir kavanoza koyacağınız nemli pamuğu kat yaparak arasına limon çekirdeklerini dizin ve filizlenmelerini bekleyin.


Bu nedenle çekirdekleri çimlendirip bitkiyi elde ettikten sonra asla ihmal etmemeli, her gün gerekli güneşi almasını sağlamalı, saksının yerini değiştirmekten olabildiğince kaçınmalı, toprağının sürekli nemli olmasına özen göstermelisiniz. Birincisi dal çeliği alma metodudur. Bu metot, uygun şartlarda bir limon ağacından alınacak çeliği olan bir dalın özel şartlarda dikilip köklendirilmesiyle elde edilen fidanla yapılır. Ancak dal çeliğinden ağaç yetiştirmek çok da kolay değildir ve iyi sonuç almak için oldukça fazla bakım gerektirir.


Arkadaşlar, limon çimlendirmek arkadaşalara benden de bir tavsiye: sakın ama sakın limon çekirdeklerini sığ bir kaba ekmeyin onları daha derin bir kaba ekin çünkü tecrübe ile sabittir ki sığ,derin olmatan, kaba ekilen çekirdekler çıksa bile limon kazık kök yaptığından soup çürüyor. Evinizde limon yetiştirmek isterseniz dikkat etmeniz gerekenler ve yöntemlerle saksıda limon nasıl yetiştirilir inceleyin. Merak ettiğiniz her şeyin Nasıl Kolay yolu. Amerikalı abimiz evde saksıyla çok kolay bir yöntemle nasıl limon çekirdeğinden kendi tohumumuzu elde edip, kendi ağacımızı yetiştireceğimizi gösteriyor.


Bunun için limonunuzu 5-parçaya bölün ve içinden bıçak yardımı ile çekirdeklerini çıkarın. Ziraa atılan tohum hiç bir zaman aslına benzemeyecektir. Eğer ki aslına benzeseydi aşı diye bir kavram oluşmazda. Hem evinizin mis gibi limon yaprakları ile kokmasını sağlıyor hem de ilk ürününü verdiğinde büyük mutluluk veriyor. Sizin için hazırladığımız galeri görsellerine İLERİ butonuna basarak siz de minik bir limon çekirdeğinden kocaman bir limon ağacı yetiştirebilirsiniz, hem de evinizde!


Resimlerin altındaki haber detaylarına dikkat! Ne kadar sürede limon verir? Mevsime göre nasıl bakım yapmalıyız? Kışın soğuktan korumamız gerekir mi?


Aşılanmış fideler erkenden meyve verecektir. Kimi insanlar limon çekirdeğinden limon yetiştirmektedirler. Ve zaman gerektiren ve yine zamanı gelince aşılanması gerekecektir. Bunları uygun bir şekilde yerine getirmek gerekmektedir.


Hatırlarsınız, daha önce size saksıda kolayca domates yetiştirmenin yöntemini anlatmış, evde kendi çileğinizi kendiniz yapabilin diye çilek yetiştirmenin tüm püf noktalarını anlatmış, hatta patateste gül yetiştirebileceğinizden söz etmiştik. Limon yetiştireceğimiz toprak. Düşünsenize ne kadar keyifli bir tecrübe. Elinizdeki adet limon çekirdeğinden mis gibi kokan sapsarı limonlarıyla harika bir ağaç. Gözünüzün önünde filizlenecek büyüyecek.


Limon çekirdeğinden limon yetiştirmek

Ev içerisinde limon ağacı yetiştirmek için kaç litrelik bir saksı kullanmalıyız diyorsanız bu yazımızı okumalısınız. Evinizde sadece bir adet limon çekirdeğinden koskoca limon ağacı yetiştirmek ister miydiniz? Evde bitki yetiştiren pek çok kişi var. Gerek balkonda gerekse odalarda dilediğiniz bitkiyi yetiştirebilirsiniz. Son dönemlerde özellikle süs bitkileri dışında meyve ve sebze bitkilerini yetiştirmenin daha moda olduğunu söyleyebiliriz.


Güneşin vücuda faydaları nelerdir? Evde limon çekirdeğinden nasıl filizlendirilir? Ocak Diğer kategorisinde Papatyam (21puan) sordu.


Firma isimi vermek istemem bir market zinciri uygun fiyatlı Bonsai satışı yaptı. Evimde çeşitli çiçekler mevcut fakat Bonsaim yoktu sonunda oldu. Bugün forumda limon çekirdeğinden çimlendirmeyi okurken çimlenen limonu geç kalmadan derin saksıya almak gerektiğini okudum. Normal limonun çekirdeğinden büyük ağaç olmazmı saksıya olurmu o saksı için ayrı limon ağaçları satılıyor nokta araştır bakalım oluyorsa yetişdirmek isterim. Bu yazımıza da bakın: Evde Biberiye, Maydanoz ve Nane Yetiştirmek.


Hobi Bahçecilik - Teraryum Yapımı (Vazo İçinde Çiçek Yetiştirme). ZÜM ÇEKİRDEĞİNDEN ASMA YETİŞTİRME(EN KOLAY YÖNTEM). EVDE GÜNDE MANTAR YETİŞTİRMEK ? Mantar Yetiştirme Kiti Kutu Açılımı,İnceleme ve Çekiliş.


Limon çekirdeğinden limon yetiştirmek

Siz de evinizde saksıda limon yetiştirmek isterseniz şunlara dikkat etmelisiniz: Bunlar teorik bilgiler. Asıl tarif hemen aşağıda. Hem de evinizde :) Gün ve gün. Evde saksıda çekirdekten limon ağacı yetiştirilecekse en uygun cins mayer denen bodur cinsidir.


Masal Evleri Güzel Bahçeler Ev Ve Bahçe Orkideler Tohumlar Peyzaj Düzenlemesi Tejido Balkonlar. Birkaç basit adımla limon çekirdeğinden limon yetiştirebileceğinizi biliyor. Bahçede limon ağacı nasıl yetiştirilir, çekirdekten yetişen limon meyve. Evimizde dört adımda kolayca limon ağacı yetiştirmek için yapılması gerekenler.


Barış Çiçeği (Spatifilyum), Yelken Çiçeği Yetiştirmek ve Püf Noktaları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar