3 Haziran 2015 Çarşamba

Rutubet nasıl oluşur

Bu tip ürünlerden memnun kaldığını söyleyen çok sayıda kişi var. Ev içinde çok sayıda bitki bulundurmak ve çamaşır kurutmak da nemi arttırır. Su buharının olduğu her ortamda oluşur.


Duş alırken, yemek yaparken, çamaşır yıkarken, nefes alırken ve terlerken oluşabilir. Ortaya çıkan kötü görünüm ve rutubet kokusu rahatsızlık vericidir,-Malzemeler bünyelerinde su tuttuğunda, ısı yalıtım özelliklerinin düşmesine neden olmaktadır,-Malzemelerin içeriğindeki su, donma ve çözünme olayları sonucunda, kabarma, çatlama ve dökülme gibi yapısal bozukluklara neden olur. Boyalı duvarda boyalı tavanda ya da herhangi zeminde rutubet oluşumunun birçok nedeni vardır sıcak soğuk tan dolayı yoğuşmadan dolayı ve negatif su basıncı ve pozitif su basıncında oluşur.


Aksi durumda camlarınızda buğulanma meydana gelir, pencereleriniz küflenir ve evinizde de rutubet oluşur. Aynı şekilde yalıtımsız pencereler de nemin dışarıya atılmasına sebep olabileceğinden yine rutubet oluşabilir. Böyle bir durumda da gün içinde pencerelerinizi açarak evi havalandırmanız gerekir. Isı yalıtımı olmayan evlerde rutubet oluşur. Bu boyalar duvarda oluşan nemi ve mikrop oluşmasını engeller.


Evde acı bir koku oluşur. Duvarlardan anlayabilirsiniz. Rutubet önleyici boya kullanın. Yağmurlu havalarda duvarlar ıslanır. Eşyaların çürümesine ve romatizma ya da alerji gibi pek çok sağlık sorununa yol açabilir.


Pencere kenarları kararır, küflenir. Kullanılan kaliteli malzemelere rağmen evinizde rutubet olabilir. Dikkatli olmadığınız takdirde aşırı nem, havasız ortamda, bakteri ve küfün oluşmasına neden olur. Yeni bir ev alırken dikkat etmeniz gereken en temel şeylerden birisi evde rutubet olup olmadığıdır. Nem kelimesinin eş değeri manasına gelmektedir.


Nem havadaki su buharı idi. Spesifik nem ise bir gazda bulunan su buharının ağırlığının gaz ağırlığına olan oranıdır. Türkçede ise tam bir karşılığı yoktur, rutubet olarak adlandırılabilir. Ebac nem alma cihazları ile evlerde rutubet oluşumu nasıl engellenir? Evlerde rutubet nasıl oluşur ? Bu üç ana nedenle baş etmek için farklı çözümlere ihtiyaç duysanız da en önemli silahınız ısı ve su yalıtımı olacaktır.


Bu yazımızda sizlere rutubet sorununun çözümünde yol gösterecek fikirler ve uzmanlar tavsiye edeceğiz. Ev almadan önce dikkat etmeniz gerekenlere bunları da ekleyebilirsiniz. Nem de denilen rutubet insan, hayvan ya da bitkilerin terlemesi sebebiyle oluşabileceği gibi suyla yapılan günlük aktivitelerle de oluşabilir.


Rutubet nasıl oluşur

Ancak evde problem yaratacak kadar ciddi boyutta olan bir nem sorunu, genel olarak evin yalıtımının doğru yapılmaması sebebiyle ortaya çıkar. Ev ve iş yerlerinizdeki su kaçağını cihazla tespit ediyoruz. Küf kokusu nasıl gider anlamak için önce nasıl oluştuğuna bakmak faydalı olur. Bu aşamadan sonra ancak rutubet nasıl giderilir cevabına ulaşabiliriz.


Evinizde hapsolmuş nemin yüzeylerde yoğuşması sonucu oluşur. Havada bulunan su buharı diğer adıylada nem olarak anılan rutubet , canlıların devamlılığı için büyük öneme sahip meteorolojik olayların sonucunda ortaya çıkmaktadır. Nem olarak da adlandırabileceğimiz rutubet , hayvan, insan yada evdeki bitkilerin terlemesi sonucu meydana gelebileceği gibi, suyla yapılan günlük işler sonucu da meydana gelebilir.


Dışarıdaki soğuk hava ile içerideki sıcak havanın birleşmesiyle evde rutubet oluşur. Isıtmanın sobayla sağlandığı durumlarda odalar arasında ısı farkları rutubete neden olabilir. Küf duvarlarda ya da tavanda yalıtım eksikliğinden oluşur.


Ayrıca yüzeyde nemin ve suyun sürekli durması küfü oluşturur. Odadaki ısı soğuk duvarlarla birleşerek terleme yapar. Aynı zamanda bu durum sağlık açısından da oldukça tehlikelidir.


Uzun süre duvarda kalan su ve nem küf oluşumuna neden olur. Peki bu durum nasıl önlenir? Evinizi nemden arındırırken mutlaka ev ilaçlamada kesin çözüm için bizi arayın.


Kapalı bir meydanda, yiyecek buharı, banyo buharı, sıcaklık yalıtımı olmaması, binanın inşaat evresinde kurutulmaması, havalandırmanın eksik olması, birey ve evcil hayvanların soluğu vb. Bu oluşan rutubet duvar, ayna, fayans, pencere ve hatta giysi gibi pek çok yüzey üzerinde yoğunlaşır. Bu, çiğ noktasın sıcaklığında havanın (ya da ilgili gazın) suya doyduğu anlamına gelir, sıcaklığın biraz daha azalması durumunda yüzey. Yaşadığınız ortamda olması gereken nem ile arasında olmalıdır.


Rutubet nasıl oluşur

Ancak, nemin fazla olduğu kesimlerde rutubet oluşur. Oda içerisindeki havadan kaynaklanır. Ev içerisinde sağlıklı bir havalandırma yapılmadığında özellikle kış aylarında evin içinde çamaşır kurutma vs. Küf mantarlarının üremesiyle de küflenme meydana gelir. Bunun sonucunda tavanda ve baca etrafında rutubet oluşur.


Hasarlı baca eteğini su geçirmeyecek sıklıkta olan yenisiyle değiştirmelisiniz. Yüksek ve tehlikeli bir yerde olan bu problemi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar