13 Şubat 2018 Salı

Parke nedir

Lamine parke , genellikle iki ya da üç katman olarak üretilen parke çeşididir. Alt katmanlarda genellikle düşük değerdeki herhangi bir ağaç ya da kontrplak kullanılmaktadır. Bu tabakada en yaygın kullanılan ağaç türü İngilizce’de rubberwood olarak adlandırılan botanik ismi ise hevea brasiliensis olan ağaçtır.


Parke nedir

Doğal bir malzeme olması nedeni ile parke zemin kaplamaları yapı işlerinde yoğun olarak kullanılmaktadır. Ahşap rabıta parke , bir çok özelliği ve yararlı yönü ile bir çok kişi tarafından tercih edilmektedir ve sizlere her türlü alanda güzel bir görüntü imkanı sunabilmektedir. Bu yeni parke türü, Avrupa’daki diğer ülkelere de hızla yayılmıştır.


Masif parke , tamamı değerli ağaçtan oluşan, katmansız, homojen yapıda olan parke çeşididir. Yer döşeme malzemeleri arasında en çok tercih edilen parke çeşitlerinden biri olan masif parke , uzun ömürlü olmasının yanı sıra ısı ve ses izalosyonu sağlaması, sistre olabilmesinden nedeniyle yıllardır parke tercihlerimiz arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Her parke parçası diğer parçalara uyması için özel girinti ve çıkıntılara sahiptir. Bu yüzden lamine parkeler hızla döşenir, döşendikten sonra ayrıca cilalanmaları geremediğinden de hemen kullanılmaya başlanabilir.


Doğal ağaç malzeme yerine MDF (Orta Yoğunlukta Lif Malzeme, Medium Density Fiber) ve HDF (Yüksek Yoğunlukta Lif Malzeme, High Density Fiber) kullanılmaktadır. Bununla birlikte vernik gibi ek işlemler istememesi ve ucuz olması nedeniyle tercih sebebidir. Ahşapın kimyasal yapısına herhangi bir müdahalede bulunulmadan kendi doğal yapısı korunan ahşap yer kaplama malzemesidir.


Bu bağlamda masif parke binanın ömrü ile eş ömre sahiptir. Daha önce yazılarımızın birinde parke altı şiltesinin ne olduğundan kısaca bahsedip yararlarını sizler için maddelemiştik. Bu soruları sizler için toparlayarak yazı haline getirdik. Masif ahşap tabakalardan oluşan 1doğal bir üründür.


Tabakalar birbirlerine derece açıyla yapıştırılmıştır. Bu güne dek teknolojiyi, uygulama alanlarını ve günlük kullanılabilirliği sürekli geliştiriyor ve optimize ediyor. Parke Altı Şiltesi Nedir ? Ağaç parke , meşe, kayın gibi sert ve dayanıklı malzemeden yapılır.


Taş parkeler , için de tabii taşlar, granit, siyenit, gabro ve portir gibi taşlar kullanılmaktadır. Bu döşemede kullanılan, aynı boydaki küçük tahta parçası Ön tarafta parke , laminant gibi inşaat malzemeleri satan bir dükkân olmalıydı. Odun veya odun esaslı malzemelerden yapılmış yan ve baş yüzeylerde birbirleri ile birleştirilmesini sağlayacak lamba ve zıvana açılmış, değişik boyut ve biçimlerde olan döşeme malzemesi.


Evinizin görüntüsünü oranında değiştiren ve dekorasyonun temelini oluşturan parkeler , gelişen teknoloji ile birlikte ürün yelpazesini genişletiyor. Her geçen gün yeni bir modelin ürün kataloguna eklendiği ve bu ürünlerin müşteriler tarafından ilgi gördüğü gözlemleniyor. Logoclic laminatları ise yerli ağaçların ağaç işleme maddelerinden oluşmaktadır. Laminat ile parke arasındaki fark nedir ? Böylece her bir katmanda bulunan levhalar parkenin dayanıklı ve iyi görünmesini sağlar.


Yüzeyi cilalı veya yağlı bir şekilde döşemeye hazırdır. Sınıf Y… marka laminat parke için X markasından daha düşük bir fiyat söyleyerek sizi şaşırtıyor. Oysa laminat parke hakkında okuduğunuz makalelerde 32. Birbirine derece dik gelecek şekilde (suyuna ve sokrasına) preslenen tip yüzde 1ahşap katmanlarından oluşur. Laminede üstte mm cilalı ahşap, ortada mm ahşap, altta mm ahşap bulunur.


Parke nedir

Ağaç kullanılarak gerçekleştirilen çeşitli işlemlerin ardından kalan talaş ve benzeri artıklar, özel bir yöntem kullanılarak HDF malzemeye dönüştürülüyor. Bu malzeme yüksek dayanıklılık özelliğine sahip olan ve laminat parkelerin orta tabakası olan bölümdür. Yapay reçine çözeltisi emdirilmiş kağıtların üst üste konularak sıcak preslerde basınç altında sıkıştırılması ile elde edilen malzemeye laminat denir.


Türkiye’de son derece yaygınlaşmıştır. Derzli parke döşemesi nedir ? Hangisini tercih etmeliyim? Diğer parkelere göre oldukça şık bir havası vardır.


Eğer aşırı yoğun bir alana sahip değilseniz derzli parke kullanmanızı tavsiye ederiz. Yazdır e-Posta Üst yüzeyi sadece tek bir parçadan oluşur. Geniş ve özel mekanlara yerleştirildiğinde geçmişin büyüleyici atmosferini çağrıştırırken, görünüşüylede zerafet sunar. Mantar, Mantar meşe ağacının kabuklarının bir takım işlemlerden geçirilerek sıkıştırılmış formuna verilen addır. Mantar parke , doğal mantar ağacı kabuklarından kendine has dokularda ve çarpıcı renklerde üretilir.


Konu yaşanılan mekanlar olduğunda en önemli detay kuşkusuz sağlıktır. Alacağınız laminant parkenin sağlığa zararlı madde içeriğinin belirli sınır değerlerde olduğu kanıtlayan Ebelgesine sahip olması oldukça önemli bir ayrıntıdır. Bu nedenle laminat parke nedir ve nasıl kullanılır konusunu burada paylaşmaya karar verdik.


Elde edilen bu malzemeler dekor kağıdı ile kaplanır ve son derece güzel bir görünüme kavuşur. Kesinlikle TSE ve İSO belgeleri olmalıdır. O tarihlerden itibaren çok zaman geçmeden laminat parke Avrupa ülkelerinde hızla talep alır hale geldi.


Masif parke maliyet açısından lamine parke ve laminant parkeye göre daha yüksektir. Daha çok lüks mekânlar ve iş yerlerinde tercih edilir. Aslında parke olarak adlandırılması da tartışılır bir durumdur ve zemin kaplama malzemesi olarak adlandırılması daha uygun denilebilir.


Parke nedir

Kullanım Yerleri ve Genel Özellikler : Ev, Hotel, Avm, Restaurant ve iş yerlerinin zemin döşemelerinde kullanırlır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar