9 Temmuz 2019 Salı

Subasman yüksekliği

Benim subasman yüksekliği ile ilgili kafama takılan bir şey var. Haritacının hazırladığı kotları belediyeye götürdüm subasman kotu almak için, parselin cephe aldığı yol kotu 28. Temel üst kotu ile subasman seviyesi (kotu) arasında imal edilen perde türüne subasman perdesi denilmektedir.


Subasman yüksekliği

Temel inşaası ardından temel üst düzeyinden başlayarak daha evvelce tespit edilen yüksekliklerde subasman perdesi çıkılır. Yapıda suyun basmayacağı ilk kat yüksekliği olarak basit bir tanımı yapılırken açıklaması şu şekilde yapılır: Yapının zemine inşa edilerek, yağan yağmur sularından zarar görmemesi için yapılan yükseltiye su basman denir. Türk Dil Kurumu tarafından ise su basman terimi oturmalık olarak kayıtlara geçmiştir. Gerek toprak altı dış duvarlarda, gerekse de subasmanında kullanılan ısı yalıtım levhalarının tespitinde, su yalıtım örtüsünü delmemek için dübel kullanılmamalıdır.


Mesela yapının temelinin üst kotunun rakımı 10metre olsun. Yanından geçen yolun rakımı 1metre olsun. Bu cmlik yükseklik üst tsviye iplerinin ve klavuzlarının kullanımı içindir. Kalıp ahşap olabileceği gibi, çelik veya plywood da olabilir. Amacı isminde de belli olduğu gibi aslında teorik olarak su basmayı ölemek için yapılan bir yükseltidir.


Subasman yüksekliği

Ne kadar olduğuna gelince, aslında bunun bi standartı yok. Kat yüksekliği ve bina yüksekliği ile alakalı bi durum. Bu proje sadece subasman perdelerini anlatmak için yapılmıştır.


Su Basman Kotu Nasıl Belirlenir? Artik kirisin altinda subasman perdesi bulunuyor. Yani doseme kirise baglanacagi yerde artik direkt olarak subasman perdesine baglaniyor. Bitişik nizam bir binanın belirlenmiş saçak kotu, yol meyli sebebiyle verilen yüksekliği (0) m. Bodrumun tarafı tamamen rijit bodrum perdeleri ile çevrili değil benim merak etiğim deprem alt yüksekliğini ne olarak girmeliyiz. Su basman seviyesi, yapılarda suyun basmayacağı ilk kat yüksekliği olarak karşımıza çıkıyor.


Subasman Perdesi Nasıl Yapılır? Bina dışmerdiven yüksekliğini hesaplayınız. Bahsettiğiniz su basman perdelerini kat yüksekliği ile oynamadan kolon yüksekliklerine - kot vererek yerleştirmenin daha doğru olacağını düşünüyorum.


Merdiven rıht yüksekliği en fazla cm. Sağlık Ocağına bitişik, Akçay yoluna cepheli 18. Metre ölçülerinde, kolonlu, toplamda 338. Malana sahip inşaatın su basman yüksekliği de cm.


Maalesef sitemizdeki diğer terkedilmiş su basmanlar da olduğu gibi bu subasmanda güneşin yakıcı etkisinden betonu, nem ve tuzdan demiri etkilenerek günden güne. Bina yüksekliği hesabında, arkasında kullanılan hacim oluşturulmamış istinat duvarları yükseklik hesabına dahil edilmiyor. Peki, İmar Yönetmeliğinde yer al. Konut kiralarında üst sınır artık TÜFE!


Oysa aşagıya metrelik subasman perdesi koyduğumuzda artık kolonumuzun yüksekliği metre değil metreye inecekti. Bu alanda yapılacak yapıların emsali (05) i, yüksekliği (50) m. Yeni yapılacak binalarda uygulama imar planında veya planda olmaması halinde bu. Ahşap kazıkların çakılma mesafesi Kazıkların dış-üst kenarlarından yatay vaziyette lataları (Telöre) çakılır. Isınma tesisatı Asansör tesisatı Su tesisatı Elektrik tesisatı ve daha pek çok alanda matematik kullanılır.


Bununla birlikte kolon alt sıklaştırma uzunluğu su basman perdesi yüksekliğinden farklı yükseklikte düzenlenmek istenirse, kolon alt sıklaştırma uzunluğu değeri kolon. Bodrum kat hariç görünen kat adeti kat (kat dahil) olan binalarda yan bahçe mesafeleri en az üç metredir. Sağlam bir taban oluşturmak için temel ile birlikte belli bir yüksekliğe ulaşmış yapının oturduğu bölüm. Blokaj yüksekliği su terazisi yardımı ile diğer kazıklara da işaretlenerek işaret yerlerinden ip çekilir. Blokaj taşları iş yerine getirilerek iri taşlar balyoz ve madırga ile kırılır.


Bir yerde bir bina yapılacağı zaman orada yüzyıllık yağışta ne kadar su birikecek ne kadar yükseklikte gibi kavramlara bakılarak hesaplamalar yapılır” diyen Kadıoğlu, Türkiye’de subasman kavramının içinin boşaltılmış olduğunu söylüyor: “Buna göre su basman seviyesi tespit edilir ve binaların girişleri, yani. Binaya kot verilen nokta ile, zemin kat döşeme düzeyi arasındaki yükseklik farkı. Ana Sayfa Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü SUBASMAN KOTU. Parapet duvarı yüksekliği cm’den azsa su yalıtım malzemesi parapet duvarına ait küpeşteye dek devam ettirilerek sonlandırılmalıdır.


Alçıpan Ölçüleri ve Çeşitleri Nelerdir? Evin kütlesi dışında, önünde ve yanında subasman yüksekliği kadar, ve kot farkı sebebiyle ön taraftan merdivenle çıkılan arka taraftan merdivenle çıkılan bir yükseltimiz var, Yan taraftan (derinlikmetre) ön tarafa (5-metre) kadar devam eden seramik döşemeli alanın ön kısmını veranda olarak değerlendirdik. Bu yönetmelikte atıfta bulunulan kanun, yönetmelik ve standartlarda değişiklik yapılması durumunda yürürlüğe giren mevzuata göre uygulama yapılır.


Birde sadece subasman a ait bir ikon komutu koymadığınız gittiniz. Onur Bey böyle yaptığımız zaman kolonun boyunu metre kısaltmış olmuyor muyuz. Bağ kirişinin yüksekliği kadar daha temeli aşağıya indirmemiz gerekmez mi? Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ve Kentsel Tasarım Müdürlüğünün görüşü doğrultusunda, arasından yol geçen parsellerde bulunan binalar arasında yapılacak bu geçişlerin genişliği en fazla (0) m, en yüksek yol kotundan kiriş altı net yüksekliği (0) m den az olmayacaktır. Mesela siz hesaplarınızda kolon boyunu metre olarak almışsanız, ancak yerindeki imalatta kolon serbest yüksekliği metreye düşmüşse burada bir kısa kolon oluşumundan söz edilebilir.


Belli bir kota kadar attığınız hseap harici subasman perdeleri, cerceve boyunca süregelen bant pencereler kısa kolon oluşumunu sağlarlar. Zorunlu hallerde yapılacak daha fazla temel derinliğindeki fark temel bedeli ataşman usulüne göre ödenir. KALAN KISIMLARINDA (BU HACİM İÇİN) 1. DERİNLİĞİNDE KURANGLEZ AÇILMASINA İZİN VERİLİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar