24 Kasım 2014 Pazartesi

Midyat mezar taşları

Web sitemizde yaptığımız çalışmaları görebilir, iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz. Bir ara yerini mermer yapılı mezarlara bırakmışsada taş işçiliğinin tekrar canlanmasıyla vatandaşlar tekrardan vefat eden akrabalarının mezarlarını bol işlemeli taşlarla kaplatmaları. Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında, vatandaşlardan gelen başvurular doğrultusunda Hasankeyf İlçe Merkezinde bulunan ve nakil başvurusunda bulunan 5adet mezar , yeni mezarlık alanına taşındı.


Baba mesleği olan ‘ Taş İşlemeciliği’ni yıllık tecrübeye sahip olan babaları Ömer Göksu’dan almışlardır. Taş mezarlar atölyemizde yapılan eserlerin başında gelmektedir. Vefat eden yakınlarım için, Mezar ihtiyacım vardı.


Medeniyetlerin Taşı “Mardin Taşı ” ve Özellikleri. Mezar , balkon korkulukları ve harpusta gibi sanat eserlerinde kaba işçilik yanında ince işçilikte. DSİ Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı, eski mezarlıktan yeni yerleşim bölgesi yakınında kurulan mezarlığa şu ana kadar mezarın. Onlar bırakınca bizler devraldık. O zamandan beri devam ettiriyoruz.


Midyat mezar taşları

Makinelerle artık seri üretime geçtik. HAFTA’DA İÖİ GENÇLERBİRLİĞİ ZİRVEYE KONARKEN, HİÇ GALİBİYETİ BULUNAMAYAN GERCÜŞ BAĞLAR 10’UNCU HAFTADA GALİP GELMESİNİ BİLDİ. Hafta karşılaşmaları bol gollü zev. Asur ve Roma, Bizans, Zengi ve Eyyübi dönemlerine ait eserlerin yanı sıra, etnografik değerlerin de sergilendiği müzede, mozaikler, mezar taşları , sütun başlıkları gibi arkeolojik kalıntılar da bulunuyor. Yası yürekten yaşadığını göstermek ve ölüyü onurlandırmak için en kıymetli varlıklarını feda ederek sunarlar.


Midyat dışında birçok yere taşı gönderiyoruz. AK PARTİ CHP MHP DİĞER PARTİLER GÜNDEM. Mardin’de restorasyon mezar taşı gibi el sanatı ile taşları.


Batman’ın Hasankeyf ilçesindeki Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak eserleri korumaya yönelik düzenlenen çalışmalar kapsamında tarihi eserlerin taşınması devam ederken isteyen Hasankeyflilerin mezarlıkları da taşınıyor. Ardından Mardin şehir merkezine dönüyoruz. Hertürlü taş cami ve ve Mezar kaplam desen. Yeşim Alıçın Sayfasına Hoş Geldiniz. Manastırın alt kısmında bir odası mezar odası mevcut, burada birçok sayıda rahibin kemiklerinin olduğu öğrendik.


Bugün üzerleri beton ile kaplı ve artık burada yer olmadığı için görev yapan rahipler mezarlığa gömülüyorlarmış. Mezar başındaki şahıslar-Seyro Duran mezarı -Merhumenin mezar taşı -Merhume mezarı -Merhumenin oglu Kemal Duran Roportaj-Köy muhtarı Celal Dalan röportaj-Cenaze arabası -Cenaze sahipleri. Atilla Taş hakkında sürpriz karar! Sedat Peker, savcının karşısında da geri adım atmadı! Mezartaşı- Mezar görüntüsü-Olay yeri inceleme ekipleri-Cenaze arabası-Merhum mezarı - Mezarın duvarı matkap yardımı ile yıkılırken- Mezarın etrafındaki demir sökülürken- Mezar.


Bana sayısız seçenek sunup ilgilendiler. Kendileriyle tanıştığım için çok mutluyum. Mezar taşı bile olmayan İnal ailesi yıllık hukuk mücadelesini kazandı. Mor hobel’in mezarı , kilisenin güney duvarındaki kavistedir.


Kapılar ceviz den 4yıllık, güneş tapınağında taşların arasında çimento yok. Mor Hobel ve Mor Abrohom” ismiyle söylenmiştir. Gelüşke hanında kahve molası verdik. Press question mark to see available shortcut keys.


Mardin de restorasyon mezar taşı gibi el sanatı ile taşları. Mezopotomya Ovası’nın görüntüsünün en iyi izlendiği ve havuzunda akan suyun akışıyla doğumdan ölüme kadar insan hayatı ve sonrasının simgelendiği Kasımiye Medresesi’ni geziyoruz. Meydanda kendimi keserim.


Taş ve gümüş işlemesi eğitimlerinin ardı. Esrarla Yakalanan Şahıs Gözaltına Alınd. Anıtlı köyünde bulunan Meryem Ana Kilisesi, Gülgöze ve İzbırak köylerinin eşsiz taş dokusu zamanın pasına direnmiş alanlardır. MİDYAT bir bütündür öyle yok estel. Hasankeyf’te talep eden vatandaşların mezarları titizlikle yeri Hasankeyf’e taşınıyor.


SINIFI O OKULDA OKUDUM ESTEL DE DEĞİL CUMHURİYER MAH. Kavak, “Genelde mezar taşı , kapı taşlarına çok. Açıkçası ben daha toplu daha bir bütün halinde bir yerleşim bekliyordum. Daha doğrusu düz bir çizgi çizin, üzerine de birbirine eşit mesafelerde üç nokta koyun. DSİ tarafından taşınma işlemleri tamamlanan mezarlar , yapılan düzenlemelerin ardından tek tip hale getirildi.


Yapımı devam eden mezarlar tamamlandığında farklı bir görünüme bürünecek. Burada arada filmler çekiliyormuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar