25 Şubat 2016 Perşembe

Hidrofobik kaplama

Bu özelliğe süper hidrofobik kaplama denir. Tüm Yüzeyler İçin Süperhidrofobik Kaplama – Nasiol SHBC. SHBC yüzeye uygulandığında çok yüksek derecede süper hidrofobik özellik göstererek tüm endüstriyel uygulamalar için yüzeyin temiz kalmasını sağlamaktadır.


Hidrofobik kaplama

Michigan Üniversitesi’ nden araştırmacılar süper hidrofobik nano yüzeye çarpan sıvı damlalarının zıplamasına neden olduğunu belirtiyor. Süper hidrofobik kaplama için yaygın olarak kullanılan malzeme silikadır. Silika, jel yapısı sayesinde hemen her yüzeye uygulanabilmektedir. Bir diğeri ise Oksit-Polistiren olarak isimlendirilen ve daha kalıcı etkisi olan jel temelli kaplamadır.


Bir çoğumuz videolarda bir ayakkabı üzerine veya bir eldiven üzerine suyla ıslatıldığında suyun ayakkabı ve eldiven üzerinden akıp gittiğini görmüştür. Ana fonksiyonu yüzeyi suya karşı korumak ve gelen suyu olduğu gibi yansıtarak yüzeyden uzaklaştıran nano boyutlu kaplamaya süper hidrofobik kaplama denir. Yüzyılı aşkın süredir üretilmeye çalışılan ve tamamen su tutmayan yüzey, gelişmiş lazer teknolojileri yardımı ile Rochester Üniversitesi bilim insanları tarafından üretildi.


Bunların yaklaşık kadarı diğer boya ve kaplama , araba boyası ve kadarı bina kaplama şeklindedir. Ultra-Ever Dry neredeyse her sıvıyı tam anlamıyla. Hydrophobic kaplamanın adıdır esasen. Epoksi ile ilgili tüm bilgiler ayrıca epoksi zemin kaplama ve izolasyon çözümleri, epoksi boya ve yapıştırıcı üretimi yapan işyeri web sitesidir.


Normal cam ile kıyaslandığında kendi kendini temizleme özelliğine sahip camın yüzey davranışı, kirin yüzeye yapışmasının zorlaşması şeklinde değişim göstermiştir. Videoda hidrofobik kaplamanın nasıl yapılacağı aşama aşama tüm detaylarıyla beraber gösteriliyor. Hidrofobik (Su İtici) Kaplama Her daim uygun görüş netliği. TEKSTİL SIVI SIZDIRMAZ KAPLAMALAR. Daldırma yöntemi ile vernik kaplama Camlar ultrasonik banyoda temizlendikten sonra cam tutucularına yerleştiriliyor.


Hidrofobik kaplama

Böylece her iki tarafa da istenilen kalınlıkta daldırma yöntemi ile siloksan tabakası vernikleniyor. Vernik kaplamaya göre daha kırılgan,çizikler daha çoklu çizikler halinde HİDROFOBİK KAPLAMA. Kaplama darbelere, ısıya, aşınmaya karşı dayanıklı ve kendi kendini yenileme özelliğine sahip.


Bu kaplamayı kullanışlı kılan asıl özelliği esnek olması. Sıradan hidrofobik kaplamalar , suya. Ancak, silikon hidrofobik değil de hidrofilik bir malzeme olduğundan, bu aşamanın ardından silikon yüzeyin üzerine bir de hidrofobik bir kaplama koymanız gerekiyor. Anti-refle kaplamanın avantajları nelerdir?


Hidrofobik kaplama

Camın dış yüzeyinde ve iç yüzeyinde oluşan yansımaları engeller. Hayalet görüntüleri ortadan kaldırır. Yansımasız camlar sayesinde daha keskin ve net bir görüntü sağlar.


Günümüzde anti-refle kaplama ile hidrofobik kaplama da vardır. Son dönemde piyasaya sürülen akıllı cihazların suya ve toza karşı sertifikalandırılması artık standart bir özellik haline gelmeye başladı. Bu şekilde boşluklara giremeyen yağlar ve kirler camın düz yüzeyinde kalmakta, camın temizlenmesini çok kolaylaştırmakta ve camın isli ve lekeli görüntüsünü en aza indirmektedir. Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun sekilde çerez konumlandırmaktayız. Kimya Dergisi Ücretsiz Online Kimya Dergisi.


Bu çok özellikli kaplamanın önümüzdeki yıllarda başta mobil cihazlar olmak üzere, otomobil camları ve güneş enerji panelleri gibi bir çok alanda kullanılması planlanıyor. Dolayısıyla ayrı bir madde olmadığı için uzun süre geçse de özelliğini yitirmiyor ve metalin yüzeyini kaplamaya devam ediyor. Yağmurdan sonra bir doğa gezisine çıkıp bitkilerin yapraklarına dikkatlice bakarsanız, su damlacıklarının genelde yayılmak yerine. Nano-hibrit kaplama fluocarbon reçine ve çok dallı dendrimer hydrocarbon matrisinin karışımından oluşmuş ve bu nano-hibrit kaplama maddesi, kimyasal yani başka bir deyişle ağaç içermeyen (woodfree) ve mekanik odun hamurlu, farklı gramajdaki kağıtlar üzerine uygulanmıştır.


Anti statik sayesinde toz, kir ve leke oluşumunu engeller, kolay temizlenir. Bilgisayar, telefon, dijital ekran, araba farı gibi yayılan zararlı ışınları filtre eder. Asit yağmuru bile bu kaplamaya zarar veremez. Seramik boya koruma kaplaması su iten ve yüzeyin temizlenmesini kolaylaştıran oldukça hidrofobik veya su itici bir kaplamaya sahiptir.


Bu hidrofobik doğa ve nano seramik teknolojisi nedeniyle, bu kaplamanın uygulandığı yüzey, temizlendikten sonra daha uzun süre özelliğini korur. Gerçek kişiye özel, tüm alanlarda maksimum görüş açısı, çok yumuşak geçişler ve çok hızlı adaptasyon. ZOGRANİT İLE DOĞRU UYGULAMADA 60A VARAN ISI VE ENERJİ TASARRUFU SAĞLIYOR.


Nano Mikron Japon Teknoloji. Bir araca seramik kaplama uygulanması durumunda, yüzeyde su damlacıkları tutunamayacak ve aşağı kayacaktır. Do you want to remove all your recent searches? Cseramik uygulaması yapılan yüzeyler.


Arastirmalar neticesinde en uygun cozumun seffaf kaplama olduguna karar kildim. Ayrica cok saglikli oldugunu da dusunmuyorum, neticede hidrofobik bir kaplama ve zamanla ozelligini yitiriyor. Seramik kaplama islerinde cok fazla hile hurda dondugunu okudum. VOVA, size en iyi deneyimi sağlamak için çerezler kullanıyor.


Son derece hidrofobik ve oleofobik, istikrarlı ve yıllarca kaybolmayacak bir üründür. Rust-Oleum NeverWet kaplama buz oluşumunu önlemek için bir çözümdür, su-itici kaplama ile korunmuş yüzeye su damlacıkları tutunamayacağından, bu yüzeyler buzlanma riskinden korunmuş olur. Sert Metal Kaplama , Tungsten Karbür Kaplama , Krom Karbür Kaplama ve Seramik Kaplama başta olmak üzere farklı özellikteki bir çok üstün vasıflı kaplamalar ile kaplamaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar