7 Haziran 2016 Salı

Beton donatı teli

BETONATEL Çelik Teller betonda homojen bir donatı dağılımı sağlar. Dinamik ve ani yüklemelere karşı çelik telli beton daha yüksek direnç gösterir. Teller beton mukavemetini, aşınma direncini, yangın dayanımını artırması ve çatlak oluşumunun engellenmesi amacıyla kullanılmaktadır. Hasır demir gibi geleneksel tali donatı sistemlerinde, paslanmadan (oksidasyon) oluşan korozyon yolu bu uygulamada teller bitişik. Değişik çap ve boylardadır.


Her iki ucu kancalıdır ve beton içine katılarak homojen bir dağılım elde edilir. ELİK FİBER TEL MAKRO SENTETİK FİBER. Tüm endüstriyel zeminlerde doğrudan hazır betona karıştırılarak kullanılır. Sahadaki donatı imalatı hatalarının önüne geçilmiş olur.


Tel donatılı beton hidrolik bağlayıcı,agrega ve çelik telin karışımı ile üretilen betondur. Dramix çelik telleri betona transmikserde veya beton santralinde ilave edilebilir. Uçları kancalı yapısıyla betona en iyi ankrajı sağlar. Homojen dağılmış donatı , kaplamanın her noktasında çekme gerilmesine karşı direnç sağlar.


Tel Çivi, Çelik Çivi, Galvanizli Çivi PAS PAYI. Perde Paspayı, Norm Paspayı E-KATALOG. STEELMİX, beton mikserinin içine azar azar ilave edilir. Aksi halde çelik teller topaklanma yapabilir.


STEELMİX çelik telli beton , standart beton pompaları ile pompalanabilir. Dikkat: STEELMİX kullanımı betonun akışkanlığını azaltabilir. Endüstriyel olan beton zeminlerde, yoğun yükleme ve olumsuz hava şartları nedeni ile yapısal çatlaklar oluşur. Bu çatlakların giderilmesi için dramix çelik tel donatı sistemi geliştirilmiştir. Döküm işleminden önce beton malzemesine belirli bir miktar eklenen bu teller , betonun her tarafında dağılmaktadır.


Yaygın olarak inşaat demirlerini bağlamaka amacıyla kullanılan demir bağlama tellerimiz standart olarak mm çapında ve kg’ lık ufak kangallar şeklinde üretilir. Uçlarından kancalı ve tutkallı çelik teller beton içine katıldığında karıştırılarak homojen bir dağılım elde edilir. PP elyaf, zemin saha betonu , püskürtme beton , beton donatı teli , steel fibre, steel mesh Makro Sentetik Fiber Yüksek mukavemet ve esnek saf polimerden imal edilmiş olup yapısal sentetik fiberlerden oluşmaktadır.


Günümüzde zemin betonları ve ayrıca beton boru imalatları, tünel püskürtme beton kaplamaları ve beton prekast cephe kaplamaları gibi uygulamalarda çelik tel donatı kullanımı, geleneksel çelik hasır donatı ihtiyacını hemen hemen ortadan kaldırmış ve önemli seviyede maliyet ve zaman tasarrufu getirmiştir. Hasır uygulamalarında olduğ u gibi teknik uygulama güçlüğ ü yaşanmaz. Diğ er uygulamalarda ki gibi vakit ve iş kaybı yaşanmaz. Tureng Dictionary and Translation Ltd.


Kategorilere ayrılmış milyondan fazla sözcük ve sözcükleri farklı aksanlarda dinleme seçeneği. Tünel ve maden aynı değildir. Bu nedenle biz uygulamalara uygun olan teli öneririz.


Sentetik veya çelik olsun, kalıcı veya geçici kaplamalar için amacımız size en uygun lifli çözümü sunmaktır. Bağlama teli mutlaka bulunmalıdır. Aksi takdirde beton dökülürken pompa etkisi ile dökülebilmektedir.


Deprem çirozlarının çapı ve aralığı, etriye çap ve aralığı ile aynı olmalıdır. Artık aynı eğilme dayanımını sağlayan tel donatılar aynı zamanda boyutlu olarak betonun içine yayılarak çatlak genişliğini çelik hasıra göre nispeten sınırlandırmaktaydı. Ayrıca çelik hasır işçiliği ortadan kalkmış ve zaman avantajı sağlanmıştı. Temel betonu dökülürken donatıların sabit kalması için “U” şeklinde yapılan ve bağ teli ile bağlanan demirler (Yatay atılan demir ile de (tevzi gibi) dikmelerin birbirlerini tutarak düzgün şekilde kalması sağlanır. Alt ana donatılar , sıklaştırmalar, sehpa donatıları demirci bağ teli ile belirli aralıklar ile bağlanır.


Donatıyı mutlaka dıştan kavramalıdır. Sonrasında üst kademedeki temel donatı imalatları yapılıp, temel betonu da dökülerek işlem tamamlanır. Bu çelik tellerin betonun kenarlarında, köşelerinde ve yüzeyinde de olmasını sağlar, böylelikle betonun ek yerlerinden kırılması engellenir. Van Organize Sanayi Bölgesinde bulunan üretim tesisleri 4. Teller betonun darbe dayanımını, aşınma direncini artırması ve çatlak oluşumunun engellenmesi amacıyla uzun yıllardır inşaat sektöründe çelik hasır yerine kullanılan fiber donatı malzemeleridir. Bu amacına ek olarak beton içindeki donatının korozyondan korunması için beton dış noktasından itibaren bırakılması gereken mesafedir.


Beton donatı teli

Polipropilen lifler sadece taze betonda rötre çatlaklarını kontrol etmek amacı ile kullanılır. Bildiğiniz üzere yapılarda beton tek başına değil, donatı olarak çelik malzeme ile birlikte kullanılır, ikisi birlikte betonarme adını alır. Paslı donatı demirlerinin üzeri tamamen açılmalıdır. Beton Direkli Tel Çit Montajı. Demirlerdeki pas, çelik tel fırça veya tercihen kumlama yöntemleri ile temizlenmeli ve harcın nüfuzunu sağlamak için tozdan arındırılmalıdır.


Ancak, ön gerilmeli betonun modern gelişimi genel olarak, Fransa’dan Eugene Freyssinet’e atfediliyor. Freyssinet, betonun öngerilmesinde yüksek mukavemetli çelik tel kullanımını başlatmıştır. Kanat tahtaları gergi telleri ile beraber olduklarından, gergi telleri yan kanat tahtasındaki klepelerden kesilir ve kanat tahtaları çıkarılır. Moment sıfır noktalarında, rabitz teli ya da betonun akmasını engelleyen alternatif bir yöntemle betonu bitirmek doğru bir yöntemdir.


Beton donatı teli

Kiriş ve döşemelerde kesme kuvvetlerine karşıtakviye donatı eklenebilir. Gerekli durumlarda profesyonel destek alarak aderansı sağlamak için kimyasal malzemeler kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar