19 Eylül 2018 Çarşamba

Kıldan büyük çuval

Kıldan büyük çuval

OĞU KILDAN DOKUNMUŞ BÜYÜK ÇUVAL bulmaca sorusunun cevabını içeren sözlük sayfası. Her tür bulmaca sorusunu sözlüğümüzün geliştirilmiş arama motorundan arayabilirsiniz. Binlerce bulmaca sorusu ve bulmaca cevapları sayesinde çözemeyeceğiniz bulmaca kalmayacak.


HARAR ÖNEMLİ NOT : Bilgi bankamızda yer alan bulmaca sözlüğünde 20. Içine çok şey alabilen, geniş, büyük eşyalar için kullanılır. Bulmaca sözlüğü, Bulmacada. Ayrıca, h harfi ile başlar, r harfi ile biter.


Kıldan yapılan büyük çuval. Kıbrıs adası ile ilgili Padişah II. Eğlenceyi ve şarabı seviyor. Bazı tarihçilere göre, II. O da bunun üzerine adayı alır.


Lala Mustafa Paşa adayı aldığında, geri İstanbul’a döner. GARARE: (C: Garâyir) Büyük kıl çuval , harar. GARARE ile alakalı bazı sözcükler ve anlamları.


Giyim eşyâsı buğday, un ve benzeri maddelerin nakli ve muhâfazası için kullanılan yün ve kıldan yapılmış eşyâ. Hararlar daha ziyâde gübre ve saman taşımakta kullanılır. Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü. Araba üzerine gerilerek kenarları arabanın korkuluğuna tutturulan ve içine saman veya tahıl doldurulan büyük kıl çuval.


Vücudun ortasından geçen çizgiyle dar açı yapan çizginin gösterdiği ve ilerinin karşıtı olan yön. Yedi harar malı bir seferde kamyona yükledi. Harer kısaca anlamı, tanımı. Hafik -Sivas Sille -Konya. Kıl çuvallar aynı tezgahlarda veya daha basit tezgahlarda dokunur.


Harar gibi bir şey getir de, kullanılmayan kıyafetleri dolduralım. Tüm eşyalarını harar gibi bir şeye koyup yola çıktık. Harar: Çoğu kıldan dokunmuş, büyük çuval. Ala çuvallar yörüklerin seyyar çulha dedikleri çadır tezgahlarında dokunur.


Devamını Oku çuval : Pamuk, kenevir veya sentetik iplikten dokunmuş büyük torba. Bu torbanın alabileceği miktarda olan Örnek: Yanımızda, ne olur ne olmaz diye alınmış yarım çuval peksimet vardı. Daha önceden bahsetmiştim mutlaka, öğrencilikten kalma kıl çuval büyük büyük minderlerim var benim. Artık kullanılmıyorlar ve ben içlerini çıkardım kaldırmıştım.


Kars Dili Şivesi Sözlüğü. Harap olma durumu, yıkkınlık. Daha Fazla Detay Marka : Hobi Marketim. Bir çeşit saklambaç oyunu. Leave A Reply Cancel Reply.


Güncel Türkçe Sözlük bardan (I) sf. Yük taşımak için kullanılan çanta veya çuval. Anahtar Kelime: çuval , Haral Ne Demek Cevap Eklemek için Giriş Yapmalısınız.


Eğer yanış kullanılacaksa basit olduğu için bıtırak, sinek, meneğ, şakka yanışları tecih edilir. Bu tür çuvallar da saman taşımada kullanılır. Adına da “Harar” denilir. Ala Çuval : Nakışça zengin, çok renkli, giyecek eşyalarının saklandığı çuvallara denir.


Giyecek ve bu türden eşyalar için yünden dokunmaktadır. Tezgahlara mutat, ip ağacı, ipacı gibi isimler verilmektedir. Yüzde olanlarda, nakışlar yatık geniş yollar içine sıralanmıştır. Bu çeşit çuvallar çoğunluktadır. Rüyada yeni ve büyük harar görmek, çok hayır ve menfaate, küçük fakat yeni harar az hayır ve menfaate, eski ve yırtık harar zarar ve kedere yorumlanır.


Saman taşımak için kıldan yapılan büyük çuval , teliz. Harar nedir: Genellikle çoğu kıldan dokunmuş, büyük çuval. Bu sitede yer alan tabirler, çeşitli eski kaynaklardan yararlanılarak eklenmiştir. Vahşi hımar, yabani eşek. Memleketten KV lerde geldiler çuval çuval erzak getirmişler sağolsunlar kilo köy peyniri kilo süzme yoğurt Yarım çuval patates Yarım çuval soğan lt üzüm pekmezii İki lt tahin.


Kuru nane kılı tereyağ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar