8 Ekim 2015 Perşembe

Parafudurlar

Parafudr yüksek gerilim tesislerini aşırı gerilimlere karşı korur. Yüksek gerilimin sistemde ve sisteme bağlı cihazlarda (veri kabloları, güç kaynağı vb gibi) meydana gelebilecek hasar ve arızalara karşı ve özellikle yıldırım düşmesi gibi nedenlerden dolayı meydana gelen dış yüksek gerilimden, yıldırımdan korunma ve elektronik cihazları korumak için parafudrlar. Parafudurlar koruyacağı devreye paralel bağlanır. Yapısı, bir direnç ile buna seri bağlı bir ark söndürme eklatöründen meydana gelmiştir.


Parafudurlar

Eğer alçak gerilim şebekesinde parafudr kullanılacak ise kA darbe anma akım değerine sahip parafudr kullanılmalıdır. Eğer parafudr orta gerilimli trafo merkezinde kullanılacak ise kA yada kA darbe anma akım değerlerine. Değerli ekipman yıldırım ve anahtarlama aşırı gerilimlerinden korunabilir.


Temel kurallara uyulursa modern metal oksit durdurucular aşırı gerilimlere karşı tam koruma sağlar. Tesiste, kurallara uygun bir topraklama sistemi olması gerekmektedir. Parafudrlar tesislerde kullanım alanlarına göre tip parafudr vardır.


Dağıtım Hatlarında Oluşan Yüksek Gerilim Nedenleri. YG tesislerinde ve havai hatlarda meydana gelen arızaların pek çok nedeni vardır. Bunların başında da aşırı gerilimler gelir. Aşırı gerilimler, iç ve dış aşırı gerilimler olmak üzere ikiye ayrılır. Alçak, orta ve yüksek gerilim için ile kutup arasında, farklı kesme kapasitelerinde B, C ve D sınıfı parafudur çeşitleri mevcuttur.


Yüksek iskonto ve özel fiyatlardan ilk Siz Haberdar Olun. Bu sayede gerilimin yükselmesi önlenir. Bir miktar yükseliyor yinede) Fakat unutulmaması gereken şey her parafudurların tanımlı güçleri vardır.


Yani belli miktar enerjiyi üzerine belli bir süre boyunca çekebilir. Yıldırımın meydana getirdiği aşırı gerilimler, cihazlarda oluşan hasar oranın ila arasında sebep olur. PVC KABLOKANALI KUTULU 40x40.


Temel olarak silikon gövdeli yapıya sahip metal oksit DA serisi parafudurlar , işletme esnasındaki performansı en üst düzeyde karşılamaktadır. Dış gövde doğrudan enjekte edildiğinden içine nem almaz. Fiyat ve Çeşitlerini Görüntüle. Merhaba, tesisimizdeki panolara parafudr montajı yapılacak.


Bu parafudur içerisine sığması mümkün değil. Valf tipi parafudurlar daki diskler çok yüksek dirence sahip oldukları için diskler arasında ark oluşmaz. Kullanılan gerilime göre disk sayısı arttırılabilir. Silisyum Karpitli Parafudr. Teknik Paylaşım Platformu, teknik içerikli bilgi ve tecrübelerin paylaşımı için teknik elemanlar tarafından hiçbir maddi çıkar söz konusu olmadan kurulmuştur.


Bu elemanlar yüksek gerilim sigortaları, parafudurlar , kuşkonmazlar, izolatörler, koruma iletkeni, topraklama ve koruma röleleridir. Biz bu modülde parafudur ve yüksek gerilim sigortalarınıele alacağız. Uygun fiyat avantajından yararlanın. If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. You can follow any responses to this entry through the RSS 2. Both comments and pings are currently closed. Atlama aralıksız metal oksit parafudurlar Başlık (İng) : Surge arresters Part 4: Metal oxide surge arresters without gaps for a. Bunlarda ark akımı, değişken dirençler yardımıyla kolayca kesilebilecek bir değere kadar indirilir ve bu dirençlerle seri bağlı elektrotlar yardımıyla kesilir. ABB ürün zinciri, tamamı bu uygulamalar için tasarlanmış devre kesiciler, yük ayırıcılar, sigortalı yük ayırıcılar, kartuşlu sigorta taşıyıcılar, kaçak akım koruma anahtarları, şebeke izleme röleleri, ölçüm cihazları, parafudurlar , gerilim ve akım sensörleri, uzaktan anahtarlama kontaktörleri, sigorta kutuları. TL TL ile başlayan fiyatlar.


Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği 1. Topraklamalar Yönetmeliği 2. SİGORTALAR YG şebekelerinin herhangi bir noktasında meydana gelen arızanın o hatalı iş-letme elemanı üzerindeki koruma elemanı tarafından ortadan kaldırılması gerekir. PARAFUDUR YERİNE MONTAJ VE BAĞLANTILARI 2. OVR serisi, elektrik şebekesindeki yıldırım ve işlemlerden kaynaklanan geçici akım ve darbelere karşı elektrik sistemleri ve ekipmanlarını korumak için tasarlanmıştır. Elektrik enerjisinin depolamaması nedeniyle üretilen enerjinin müşteriye iletilmesi her an sürekli ve devamlı çalışan sistemlerin kurulması ile mümkündür. Ve bu devamlılık trafolar,direkler,teller,izolatörler, parafudurlar ve bunun gibi araçların sağlıklı çalışması ile mümkündür.


Parafudurlar

Genellikle birbirinden uzak olan. ELEKTRİK PANO SANAYİ TİCARET. MPA PANO, kurulduğu tarihten itibaren elektrik pano imalat ve montajında her geçen gün kalitesini arttırarak sektöründeki yerini almıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar