29 Ekim 2015 Perşembe

Yeşil çatı

BTM Yeşil Çatılar ürünleri. Yeşil çatı fikrinin arkasındaki ekolojik bakış açısı, bu konudaki malzeme seçimine de esas olmakta, kiremit üretiminde ortaya çıkan yan ürünler veya atıklar, etkin ve çevreye yararlı bir biçimde değerlendirilmektedir. En hafif yeşil çatı türüdür. Ekstensif yeşil çatılar, su geçirmez membran için cazip koruma sağlar ve su akışını büyük oranda azaltır. Yeşil çatı tamamlandığında, yılda bir veya iki defa denetim sağlanacaktır.


Geri dönüşümlü malzemelerden üretildiği için atmosfere salınan karbondioksit miktarını azaltır. Genellikle bina çatıları, pergola çatıları ve otopark çatıları bu yöntemle bitkilendirilmektedir. Yeşil Çatı , bina sahibinin çevreye olan duyarlılığının göstergesidir. Ekonomik Çatı Çözümü Nedir? Yeşil çatı sistemleri doğrudan tek başına ısı ve ses yalıtımı yapmasa da, katmanlaşma sayesinde olumlu etki etmektedir.


Yeşil bina sistemlerine yapılan yatırım, kanalizasyon sistemi ile su arıtma sistemi işletmesinde ve yatırımlarında da tasarruf sağlar. Yeşil çatı uygulamalarının hava kalitesini de iyileştirdiği bilinmektedir. Yeşil çatı fiyatları kullanılacak çatı malzemelerine ve yapılacak yeşillendirme uygulamasının özelliğine göre değişiklik göstermektedir. En alt katmanı çatı konstrüksiyonu olarak kabul edersek, diğer katmanlar sırasıyla su yalıtımı, kök tutucu tabaka, nem tutucu tabaka, filtre ve drenaj tabakası, bitki taşıyıcı tabaka ve bitkilerden oluşur.


Yeşil çatı

Yeşil çatı alanının, her bir metrekaresinin bitki köklenme derinliğinin her bir santimetresi için “on” taban puanı olarak saptanmıştır. Her bir yeşil çatı sistemi, yeni bir yaşam alanı anlamına gelmektedir. COMPLETA - Önceden bitkilendirilmiş kullanıma hazır yeşil çatı saksı sistemi: COMPLETA, önceden bitkilendirilmiş, kullanıma hazır, geri dönüşümlü polipropilenden üretilen, hem su tutma hazneli drenaj levhası hem de saksı olarak işlev gören yeşil çatı saksı sistemidir.


Atıl durumda olan teras alanlarının yeşillendirilerek görsel şölene dönüştürmek giderek daha popüler olmaya başlamıştır. Sadece çimlendirmenin yapıldığı basit bir ekstensif sistemden, terasınızı onlarca bitki ve ağaçla süsleyebileceğiniz intensif detaylara kullanım amacınıza göre çok geniş bir seçim yelpazesi bulunmaktadır. Yabancı sitelerden derlenen çatı detayı çizimleri, kırma çatı , oturtma çatı , ahşap çatı gibi farklı çatıların çatı detaylarını ve pek çok Autocad çatı planı, Autocad çatı kesiti ve Autocad çatı görünüşü ve çatı perspektifi.


Yeşil çatı

Kentleşmenin ortaya çıkardığı sorunlara yönelik çözümler üreten Knauf Insulation, şimdi de “ yeşil çatı sistemleri” dönemini başlattı. Knauf Insulation Genel Müdürü Emre Gürcan, yeşil çatıların hem estetik ve doğal görünümleri, hem de ekonomik ve çevresel faydaları ile artan kentleşmenin getirdiği sorunlara büyük oranda çözüm sağladığını ifade etti. Binaya hizmet eden ortak alan olarak düzenlenecek yeşil çatı uygulamalarında, çim, bitki, çiçek ve küçük ağaç türlerinin yetiştirileceği en az 0. Bina taşıyıcı sistemi toprak yükü de hesaplanarak çözülüp, çatıda su ve ısı yalıtımı sağlanacak. Yeşil çatı sistemini uygulayan firma sayısının artması ve rekabet nedeniyle metrekare fiyatları şu anda 6-euro civarında. Piyasada dişe diş bir rekabet olduğunu ifade eden firmaların yetkilileri, rekabetin fiyatları aşağı çektiğini söylüyor.


NanoGreen,ekstansif yeşillendirmeli düz yeşil çatılar için perforasyonlu HDPE kabarcıklı levha, PP iltrasyon jeotekstil tabaka, nem tutucu jeotekstil keçe ve LDPE kök koruma folyosundan oluşan ideal bir sistemdir. ONDUGREEN yeşil çatı sistemi hangi tip çatılarda uygulanabilir? Her tip çatıda uygulanabilir. Ahşap, çelik, betonarme gibi her türlü altyapının üzerinde uygulanabilirken aynı zamanda düz çatı , beşik çatı , tonoz çatı gibi tüm çatı tiplerinde de uygulamaya müsaittir.


Bu sistemde kullanılan bitkiler, çatılardaki olumsuz iklim koşullarına dayanıklı olmalı ve az su tüketimi olan örtücü türler tercih edilmeli. Yeşil çatı sistemi, bitki ve toprak örtüsü ile kaplanacak teras alanlarında su yalıtımı, suyun drene edilmesi ve su tutma özelliğini içinde barındıran sistemin genel adıdır. Bu sayede güvenli bir iniş sağlanmış olunur.


Su tahliyesi mevcut eğim sayesinde problemsiz bir şekilde oluklara ulaşabilmektedir. Bu tip çatılarda substrat doğrudan drenaj levhalarının içine doldurulmalıdır. Beton yapıların içinde sıkışıp kalan şehir insanının havası yeşil çatılarla değişiyor… Sanayileşme ve kentleşme sonucunda doğa hızla tahrip olurken tüm dünyada yeşile olan ihtiyaç da artıyor. Flexobit su yalıtım malzemesi kullanılarak uygulanan yalıtım detayları. DWG içerisinde bodrum perde yalıtım detaylarını, dilatasyon detayını, temel izolasyonunu, teras çatı parapet izolasyonunu, yeşil çatı bahçe izolasyonunu bulabilirsiniz.


Standart Membran Yeşil Taksit Avantajı ve Koçtaş Güvencesiyle Kapınıza Kadar Gelsin! Membran doğal arduvaz kaplı, mm polyester keçe taşıyıcılı. Plastik ve alüminyum çim ve peyzaj sınırlama ürünleri,ekolojik zemin ızgaraları,corten steel ürünler.


Yapıya verilen yükün önemli ölçüde düşük olduğu seyrek sistem ile yeşillendirilen çatıların bakımı yılda bir veya iki kez yapılır. Mekan Bitkiler”,”Dış Mekan Bitkiler” ve “Peyzaj”la ilgili yaptığımız çalışmalar ve sektördeki birçok projede yer alarak edindiğimiz tecrübeler işlerimizin sürekliliğini sağlarken bizlere kılavuz olmaya devam ediyor. Yeşil ve açık alanların gittikçe azaldığı kent ortamında şehir halkının yeşil alanlara olan ihtiyacı, planlanmış çatı ve teras bahçeleri ile belli bir oranda karşılanabilir. Türkiye genelinde ihtiyaç sahiplerinin yaşayacağı konut projelerini gerçekleştirmek. Yeşil çatı ‘ ise dünyada ekolojik şehirleşme için artarak teşvik edilen bina ölçeğinde uygulamalara verilen ad.


Yaşam kalitesi, mutluluk, sağlık ve huzur gibi ifadeler zorlu hayat mücadelesinde her insan için gittikçe artan bir önem kazanıyor. Bitkilendirilmiş yeşil çatı sistem bileşenlerinde gerekli bindirme payları yapılarak ürünlerin düzgün serilmesi de sistemin doğru çalışması açısından önem taşımaktadır. Sistem bileşenleri uygulandıktan sonra ürünler uzun süre açıkta bırakılmamalıdır. Yapıyı etkileyen güneş ışınlarının etkisini azaltır.


Ona göre yeşil bir çatı , binanın üzerine inşa edildiği arsa kaybını kullanıcılara değerli bir açık alan olarak geri kazandırır. Biz de bu ilkeden hareketle çevresel fayda, enerji kullanımında ve ısı adası etkisinde tasarruf sağlayacak yeşil çatı örneklerini bir araya topladık. Yeşil Bina Uygulama Özelliklerinden Bazıları. Ye şil Çatı , “ çatı bahçecili ği” veya “bitkilendirilmi şçatı teknolojisi ” Ye şil Çatılar , ilave donanım olmaksızın binanın enerji performansını, hava kalitesini ve kent ekolojisini iyile ştirir, ya ğmur suyunun yarattığı problemlere yenilikçi çözümler üretir.


Shingle Yeşil -kırmızı 2. MÇatı Kaplama Şingıl 9TL ve ücretsiz kargo ile n11.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar