23 Mart 2016 Çarşamba

Civata sıkma torkları

Tork, somun veya cıvatanın kafasına sıkma yönünde uygulanan bükme veya döndürme kuvveti olarak tanımlanır ve şekil 4’te görüldüğü gibi “kuvvet” ve “kuvvet kolu” olarak farklı ölçünün sonucu olarak meydana gelir. Bu çalışmanın amacı, hesaplama yoluyla elde edilen sıkma tork değerinin, gerçek koşullar altında uygunluğunun deneylerle test edilmesi ve sonuçların kıyaslanmasıdır. Bir civataya torklama işlemi yapacağınızı ve civatanın tork değerinin Nm olduğunu farzedelim.


CoCa CoLa Cans أفضل من أي وقت مضى - Duration: 8:39. Elektrik ürünlerindeki civataların sıkma torkları. Civatalar için hazırlanan tork tablolarına uyarak baralara bağlayacağım kablo pabucu vs. Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız. IBT serisi, günümüzün yüksek teknolojisiyle donatılmış havalı ağır lokma ile çalışan kare sürücülü hidrolik tork anahtarı modelidir.


Akülü darbeli somun sıkma makineleri. Kompakt ancak çok güçlü - Bosch akülü darbeli somun sıkma makineleri hızlı bir şekilde büyük vidaları sıkmak, somunları sıkıştırıp gevşetmek ihtiyacı duyan kullanıcılar için en iyi çözümdür. Dünyada en yaygın olarak kullanılan bağlama elemanı hiç şüphesiz vida ve civatalardır. Hava darbeli tabancalar ile yapılan sıkmalarda sıkma tork değeri belirsizdir. Kuvvet Durumu ve Sıkma Momenti Somunun sıkılmasıneticesinde cıvata eksenel doğrultuda uzamaya zorlandığından ön yüklemekuvveti oluur.


Somun hiç sıkılmaz veya temas yüzeyine oturacak kadar sıkılır. Akım değerleri farklı olan elektrikli makinalar arasında farklı kapasitelere sahip ürünleri inceleyebilirsiniz. Somun altına rondela konmadan önce Tork -Gerginlik rondelası , üzerine rondela konur ve somun sıkılır.


Sıkma esnasında yüzeydeki çıkıntılar iç tarafa doğru baskı yaparak rondela dış çapından turuncu renkli siikon dışarıya çıkar. Böylece civata çapına göre belli bir torkta sıkılmış ve cıvata gerginliği. Saat yönündeki tork civata - somun mesafesini kısaltır. Eğer bir dirençle karılaılırsa (sıkı tırma kuvveti gibi), uygulanan tork ile. Kapak contası için civatalar 2. Ne eksik ne de fazla bu yüzden hata olmaması için ayarlı tork anahtarı kullanılması gerekir ki kişiden kişiye farklılık olmasın.


Kullanım alanları: Ağır hizmet tipi civata ve somun sıkma -sökme. Edilebilir Somun Sıkma Tabancaları. Ayarlanan tork değerine ulaşan akülü tork anahtarı kendini durdurur ve civatanın tam istenen değerde sıkıldığından emin olursunuz. TorcUP’ın yeni geliştirdiği dijital tork anahtarları ile çalışmak oldukça keyif verici. Sıradan akülü tork anahtarları bir tork.


Civatalar belli bir tork için tork anahtarı veya elle amaca uygun anahtarlarla sıkma işlemi yapılarak montajı yapılır. Tork ve sıkma işlemi uygulamada tork gerilmelerine karşı bilinmeyen sürtünmeler, malzemeden gelen etkiler, cıvata boyutu, rondela yüzeyleri,işleme hassasiyeti, korozyon gibi çeşitli etkenler olabilmektedir. Sıkma işlemine ilk adımda, sonuç olarak ulaşılmak istenilen toplam tork kuvvetinin 25’ini uygulayarak ve sırası ile tüm somunları bu değer ile sıkarak başlayın. CIVATA BAĞLANTILARI Cıvatalar genellikle boşluklu yani cıvata çapı delik çapından daha küçük olarak monte edilir.


Bu durumda sıkma işleminin sonucu olarak somunun ve cıvata başının alın yüzeyleri altında bulunan parçalar belli bir kuvvet ile sıkılır. Somuna aktarılan bu moment iki yerde harcanacaktır. Cıvata da aynı kuvvet ile çekiye zorlanır. Birincisi ön yüklemeden dolayı. Civataya sıkma momenti uygulanarak tam bir dönme yaptırıldığında, ön yükleme kuvveti eksenel doğrultuda bir adım taúınmıú olur.


Bu tanıma göre verim úu úekilde olur. M8-M1yüksek germeli civata :M6-M12. Gevşemeyi önleyecek diğer hususlar ise bağlantı. Yapılan iş içinde bulunan somunları ve civataları basınçlı hava kuvveti ile çevirerek hızlıca sıkmayı ve sökmeyi sağlayan makinedir. Havalı somun sökme ve sıkma aletleri gerek ağır sanayide olsun gerekse hafif bir çok sektörde kullanılan çok faydalı bir üründür.


Bunlar tork kuvveti uygulanması (somun veya cıvatanın kafasının döndürülmesi),. CİVATA TORKLARI, VİDA SIKMA DEĞERLERİ. Tork değeri ise İngiliz ölçü standartlarında pound feet (lbf.ft) veya metrik. Cıvata-Somun Bağlantıları Makine Elemanları CIVATA -SOMUN HESABI Doç.


Hydropulse wrenches are used when high product quality is demanded. Türkçe online sözlük Tureng. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme. Dişli bağlantılar cıvata ve somun olmak üzere iki eleman ile gerçekleştirilir. Hidrolik Tork Anahtarları İle Sıkma.


Cıvata, dış yüzeyinde diş bulunan, Somun ise iç yüzeyinde diş bulunan bağlantı elemanıdır. Tork bir araç için çok önemli bir parçadır. Bu makalemizde, tork konusunda yıllardır aklımızda olan soru işaretlerine cevap bulmak için gerekli bilgileri okuyacaksınız. Torku ifade eden bir diğer oto terimi de esnekliktir.


Bu da otomobilin esnekliği olarak tanımlanır. Müşteri kalite beklentilerini en üst seviyede sağlamak için laboratuarımızda mikrowickers cihazımızla yüzey sertlikleri, rockwell cihazımızla çekirdek sertlikleri ölçülmektedir. Tork metrelerimizle sıkma torkları kontrol edilerek tüm proseslerde SPC kontrolleri yapılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar