17 Mart 2016 Perşembe

Suntadan dolap yapımı

Ahşap masadan sonra atölyede malzemeleri koyabileceğim bir dolaba ihtiyacım vardı. Yapımı çok vaktimi almayacak işimi görecek, çok amaçlı kullanabileceğim, bir çalışma yapmak istedim ve fotoğraflarda gördüğünüz ahşap dolabı yaptım. Ahşap Masa ve Ahşap Dolap yapımı yazılarımda genellikle atölyede kullanabileceğiniz, çam kerestesinden masa ve dolap yapımını anlatmıştım.


MUTFAK DOLABI MONTAJI NASIL YAPILIR NASIL SABİTLENİR. Mutfak Dolabı Nasıl Kurulur Adım Adım Montajı İzleyin Sizde Kurabilirsiniz. Eski Ayakkabılıktan Balkon Dolabı Yapımı. Kullanmadığımız eski ayakkabılığımızı mutfak balkonu için yeniden şekillendirerek değerlendirdik.


Hangi strafordan kullanmayı. Sağlam güzel bir yapıştırıcı,isterseniz şirin görünmesi için biraz kenar danteli ve dolap çekmece düğmeleri. Burda resimde gördüğünüz gibi çeşitli gıdaların boş kartonlarından faydalanmışlar fakat siz sağlam olması konusunda israrcısanız tabi o zaman ince suntalardan kullanabilirsiniz. Vitrinden dolap yapımı için gerekli malzemeler suntadan raf ve kapakları için tül. Eğer isterseniz cam yerlerini boyayabilirsiniz fakat iç kısmındaki camları başka bir şey için kullanıp suntadan raflar yapmalısınız.


Kiler Dolapları Mutfak Masaları ve Bankları Ofis Mobilyaları Duvar Üniteleri ve Raflar Kitaplıklar Sehpalar Konsollar Ayakkabılık ve Vestiyer Ayakkabılık ve Vestiyerler. Amaçlı Dolaplar Outlet Ürünleri. Banyo dolabı bir kültürün günümüze aktarılmasıdır. Birkaç çeşit malzemeden üretilmektedir.


Bisiklet jantından sehpa yapımı. Eski bir dolap altlığını sehpa altlığı olarak kullandım. Evde raf yapımı modelleri arasında en basit uygulanan modellerden biri olan halatlı kitaplık yapımı için buyurun malzemelere. Sonraki İçerik Kırmızı Beyaz Çizgili Mutfak Dolapları Modelleri. LGİLİ İÇERİKLER YAZARIN DİĞER İÇERİKLER.


Richmond Brooks diye bir firma bunu yapıyor. Bir kapağı eksik olan mutfak dolabını da yine kara tahtaya çevirerek hem tamir ettim hem de mutfakta bir bütünlük sağlamış oldum. Bakalım neler alımışız ve neler yapmışız?


Basit ve Ucuz El Yapımı Hediye Fikri. Kendin Yap: Kasnakla Aydınlatma Nasıl Yapılır? Paralel Evren Amsterdam’a Yolculuk. Bu dolap 3litre taşır mı sizce? Genelde mobilyalar maliyet açısından suntadan yapılıyor eğer özel yapım değilse.


Akvaryum Hobisi Sohbetleri. Mutfak dekorasyonu olarak kullanılan mutfak dolabı modelleri, mutfak dolabı fiyatları, çeşitleri ve ürünleri yer almaktadır. Bilgi Hayvanların Kuluçka Süreleri ve Kuluçka Makinası Yapımı. Yapacağınız üretim potansiyeliniz baz alarak uygun bir dolap hazırlayın, bu dolap suntadan imal edilebilir.


Temin edeceğiniz dolabın ısı izolasyonu ne kadar iyiolursa. Ledli mavi gece lambası yapımı Zeytinyağlı doğal sabun yapımı Şerit led den masa lambası yapımı. Mini terrarium yapımı Pet şişeden elektrikli süpürge yapı. Sunta kullanarak bir dolap yaptık. Bunu tamamen bittiğinde paylaşacagım.


Ondan artan sunta parçasıyla da kalp yaptım. Maket bıçağı ile üstünden bastırarak geçtim. Kolayca koptu ve kalp ortaya çıktı.


Kenarlarını da düzeltip meşe rengi veren vernikle cilaladım. Vintage Stil Tasarım Dolap. Peki masif mobilyanın mdf ve suntadan farkı nedir. MDF suntadan daha ağır olsa da, mutfak dolapları için de bu yönden en uygun maddedir. Fiyat olarak MDF , suntadan daha pahalı olsa da, daha uzun yıllar kullanılacağı için, verilen paraya değmektedir.


Mutfak dolaplarının gövde kısımlarının yapım aşamasında tercih edilen iki ana detay mevcuttur. Bazı firmalar suntadan banyo dolapları imal ederler buda banyomuzu yıkarken banyo dolabına su geldiği taktir de dolabımızın zamanla çürüyüp çabuk eskimesine yani zay olmasına neden olmaktadır. Banyoda ve kapı girişlerinde sıkça kullandığımız paspasların el yapımı olanları fabrikasyon ürünlere oranla daha özgün.


Masif malzemelerden ucuz suntadan pahalı olan mdf ise en sık tercih edilen malzemedir. Saman Ev yapımı Ekin hasadı başladı. Mdf de oldukça dayanıklı bir malzemedir. Dolayısı ile saman balyalarıda hazırlanıyor. Eğer samandan bir ev yapacaksanız balya almanın en uygun zamanını kaçırmayın.


Birde nasıl yapacağınız ile ilgili aşağıda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar