11 Ekim 2016 Salı

Bina çürük raporu

Raporun alınmaması ya da olumsuz sonuç vermesi halinde proje kapsamına dahil edilmek istenen binanın yenilenmesi mümkün olmayacaktır. Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı tespit edilen yapılara çürük raporu verilebiliyor. Bina çürük raporu nasıl alınır?


Bakanlığa, belediyelere, il özel idarelerine, büyükşehir belediyelerine, büyükşehir ilçe belediyelerine veya Bakanlıkça lisanslandırılacak, kurum ve kuruluşlara çürük bina tespiti yaptırılabiliyor. Binanın yıkılıp yenilenmesi konusunda maalesef adım atılmamakta. Kat sahibi olarak çürük raporu alıp binanın yıkım sürecine girilmesini istiyorum. Rapor sonucunda, binanın çürük olduğu ortaya çıktıktan sonra ki süreci biliyorum. Ancak bu konuda hala çekincelerim mevcut.


Davalar ile bu süreç daha ne kadar uzayabilir. Mülk sahiplerine bildirilen çürük raporu karşısında şoke olan vatandaşlar binalarının sağlam olduğunu iddia etti. Tespiti yapılan çürük bina ay içinde yıkılır! Apartmanın zemin katındaki iş yerlerini satın alarak daireye dönüştürmek isteyen kişiye karşı çıkan bina sakinleri, söz konusu şahsın şikayeti üzerine tebliğ edilen çürük. Geri Ekonomi Alırım bir çürük raporu yıktırırım binayı.


Evinde oturmak isteyen kat malikleri de “alırım çürük raporu , yıkarım binanı” diye tehdit ediyor. Komşularına sinirlendi, binaya çürük raporu aldırdı. KOMŞULARINA KIZDI BİNA İÇİN ÇÜRÜK RAPORU ALDI. Yapılan tespitler sonunda binası çürük olarak rapor verilen vatandaş için adımlık bir süreç de başlamış oluyor.


Eğer sizin de binanıza bu şekilde çürük raporu verilmişse ya da binanızı yenilemek istiyorsanız, bu adımları takip etmeniz gerekiyor. Raporu ” tehdit olarak kullanılıyor ve binalara el konuluyor. Değerli alanları hedef seçen müteahhitler, akla hayale gelmeyecek yöntemlerle kat maliklerini canından bezdirerek yeniden yapım işini ele geçiriyor. Yıkılıp yeniden yapılacak bina için mal sahiplerinin 3’te onayı gerekli. Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının Sosyal Medya Raporu Açıklandı.


Yılı İhracat Şampiyonları Belli Oldu. Eski Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesi binasında deprem analizi yapıldı. Bozok Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi tarafından yapılan analizde binaya çürük raporu verildi.


Hâlbuki, “ çürük binayı şirketimiz yıkıp yapsın. Yaptığımız harcamayı peşin alınmış kira kabul edin ve kira süresinden düşelim” teklifimiz kabul edilmiş olsa idi, belediye yeni bir bina sahibi olacak, kamu zerre kadar zarara uğramadan bütün taraflar kazançlı çıkacaktı. Bunu bir türlü anlatamadık. Ayrıca binamıza çürük raporu almadık ama bina ciddi manada çürük rapor alımında hiçbir sıkıntı çıkarmadan çürük raporu verirler. Kentsel dönüşüm kapsamında yılda bin bina yıkıldı!


Bugün ev sahibim aradı, ve Binanın çürük raporu olduğu için yıkılacağını, bu yüzden nisana kadar boşaltmam gerektiğini bildirdi. Oturduğunuz bina çok eskidi, olası bir afette yıkılma riski olduğunu düşünüyorsunuz, binayı kentsel dönüşüm kapsamına sokmak isteyebilirsiniz. Depremde büyük yıkım yaşanabileceği gerçeği ise imar barışıyla gelen asıl tehlikeyi ortaya koydu. Bu inceleme sonucuna göre ‘güvenli’ raporu alındıktan ya da güçlendirme gerekiyorsa bu işlem yapılıp sonrasında imar barışına izin verilmeli. Eğer bina çürükse, güvenli çıkmazsa da acilen boşaltılıp yıkımı sağlanmalı.


Bu yapılmadığı sürece milyonlarca binanın. Daha kaliteli soru ve cevaplar için : 1) Soru ve cevapların yanında bulunan yukarı ( )ve aşağı( ) okları kullanarak, soru ve cevapları artı ya da eksi puan ile değerlendirebilirsiniz. Yüzde sınırı geliyor Bakan açıkladı! Bu sebeple bina çürük raporu , kentsel dönüşümün başlayabilmesi adına büyük önem arz etmektedir.


Adana’da katlı binanın zemin katında bulunan dükkanları satın alarak ev yapmak isteyen bir kişi, apartman sakinlerinin. AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, belediye hizmet binasının çürük olduğunu belirterek, Harcanan milyon liraya karşılık bu bina depreme dayanıklı mıdır? Antalya Kent Konseyi, yerel seçimler öncesinde ‘Kentin Öncelikleri’ raporunu hazırladı.


Raporda 1bin yapının riskli olduğu vurgulandı. Tetkik hakimi tarafından hazırlanan rapor ile dosya içerisindeki kağıtlar incelenerek gereği. Adana’da bir apartmanın zemin katındaki iş yerlerini satın alarak daireye dönüştürmek isteyen kişiye karşı çıkan bina sakinleri, söz konusu şahsın şikâyeti üzerine tebliğ edilen çürük raporu ile karşılaştı.


Bundan tam sene önce şuan içinde bulunduğumuz bina için bilimsel raporlar hazırlanmıştı. Rapora göre belediye sarayının çürük olduğu söz konusu raporlarla tescillenmiştir. Rize’de toplam daireli dört bina gözle görülür biçimde yan yatmasına rağmen halen içinde oturum devam ediyor. Tehlike oluşturan binalar için ‘riskli yapı’ raporu hazırlandı.


Bilirkişi raporları bunu gösterecek şeklinde konuşan Oktay Aktaş, kolonlardaki midye kabuklarının kumun kalitesiz. Kanun gereğince riskli alanlardaki binalar ve riskli olarak tespit edilen binaların yıkımı için karar çıkmakta, malikler buraya yeni yönetmeliklere uygun bina inşa edebilmektedir. Oturduğu binanın riskli ve güvensiz olduğunu düşünen malikler, yapıya riskli raporu alarak kentsel dönüşümü başlatabilir. Tapu binasında Çürük bina eylemi.


Bina çürük raporu

Adana’da depreme dayanıksızlığı belgelenmiş, hakkında yıkılması uygundur raporu verilmiş Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün hizmet verdiği binada çalışan memurlar, sendikaları ile basın açıklaması yaparak, bir an önce tehlikeli binanın boşaltılmasını istedi. Tarikat okuluna çürük raporu. Bölgedeki zemin hareketi alınacak tedbirlerle önlenene kadar yurt binasında bina 1. Rüşvetle hasarlı binalara sağlam raporu aldılar hasarlı binaları makyajladılar ve yıldır kapısında mühür bulunan sitedeki daireleri satışa çıkardılar depremde az ve orta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar