18 Ekim 2016 Salı

E fatura nasıl kesilir

E fatura nasıl kesilir

Fatura nasıl kesilir konusuyla ilgili bir mail aldım. E-Fatura Nasıl Kesilir Örnekleri. Fatura kime kesilir nasıl kesilir gibi sorularla uğraşmadan Foriba profesyonel dijital çözümleri ile e-Fatura işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Dönüşüm sürecinde belirlenen standartları tamamlayıp sisteme entegre olmak, e-Fatura işlemlerini kolaylaştırmak, güncel değişikliklere uyum sağlamak profesyonel. Perakende satış yapan firma ve alıcı taraf e-fatura sistemine kayıtlı ise kesilecek olan faturanın e-fatura olarak düzenlenmesi gerekmektedir.


Bilindiği üzere geriye dönük fatura kesme sınırı gündür. Mevzuatta kağıt fatura için geçerli süreler e-Fatura için de tatbik olunur. Mal teslimi ve hizmet ifası halinde gün içerisinde fatura düzenlenmelidir. Mali mühür, kurumsal bir e-imza çeşididir. Türkiye’de yerleşik bir e-Fatura kullanıcısına düzenlenen e-fatura ile ihracat e- faturası arasındaki en önemli fark, mal ihracında düzenlenen e- faturanın sadece Gümrük ve Ticaret Bakanlığına ulaşmasıdır.


Sağladığı pratiklik hız ve kullanım kolaylığı yanı sıra tamamen online olan e-fatura işlemler doğanın korunması için de son derece büyük katkı sağlamaktadır. Türkiye’de yerleşik bir e - Fatura kullanıcısına düzenlenen e - fatura ile ihracat e - faturası arasındaki en önemli fark, mal ihracında düzenlenen e - faturanın sadece Gümrük ve Ticaret Bakanlığına ulaşmasıdır. Yapılması gereken şey ise entegre olmuş faturanın seçimi ve geri iadesine onay verilmesidir.


Fatura sürecinde, konsinye süreci nasıl olacak? Mevcutta “0” bedelli bir fatura ile GÇB düzenlenir. Yurtdışındaki depoya mal sevk edilir sonra parçalı satışlarda gerçek fatura kesilir , GÇB düzenlenmez. Bu noktada hangi fatura ihracat faturası olacak?


Sıfır “0” bedelli fatura mı, gerçek fatura mı? Fatura kesmek isteyen bir işletmenin öncelikli olarak fatura adı verilen belgeyi edinmesi gerekir. Siz de e - fatura sistemine dahil olarak bu avantajlardan. NOT : Mali Müşaviriniz ile görüşerek varsa Vergi Tip Kodu seçilmelidir.


Serbest Bölgedeki e - Fatura kayıtlı kullanıcısı olan alıcı firmaya faturanın teslimi nasıl olacak? Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) listelediği en popüler soru ve cevaplardan yola çıkarak biz de e -ihracat faturasının nasıl kesildiğini açıklamaya çalıştık. Gümrük Beyanamesi ekinde çıkan bir e - Fatura olduğu için fatura gönderilirken GTB’nin Vergi Kimlik Numarası (VKN) seçilerek gönderilmeli. Böylece elektronik olarak düzenlenen fatura GTB’nin posta kutusuna düşecek. Turkcell, vodafon gibi gsm firmaları e - fatura mükellefi olmadığımız halde basılı fatura göndermiyorlar!


Bu nasıl oluyor bilgi alabilir miyiz? Fatura Uygulamasına kayıtlı olmayan mükelleflere e -Arşiv Uygulaması kapsamında düzenlenen faturanın kâğıt ortamında teslim edilmesi esastır. Siz e - fatura geçseniz dahi, bu firmalarla bir fatura alışverişiniz var ise o zaman onlara normal fatura kesebilir, onlar da sizlere normal fatura kesebilirler. Fatura , satın alım işlemini gerçekleştiren tarafından, satıcıya hitaben kesilir.


Alım yapıldığında kesilen asıl faturada malın fiyatı ne ise iade faturasında da aynı olmalıdır. Normal fatura giri şi nasıl yapılıyor ise aynı şekilde fatura i şlenir. Dolayısı ile, satışa konu olmayan mal teslimlerinde (işlenmek üzere gelen ve işlenmiş olarak işçilik faturası ile malın sahibine gönderilen malın kendisi ve işçilik faturası ) irsaliyeli fatura ile tesliminin mümkün. Arşiv faturası düzenleme izni almış kurumlar ise ihracat faturalarını e -Arşiv izni kapsamında elektronik olarak oluşturuyor ve Gümrük işlemlerinde kullanılmak üzere.


Gönderilmiş olan bir e - faturanın reddi ya da harici yollarla itirazı sonrasında faturanın göndericisi aynı e - fatura numarasını tekrar kullanamaz. E - Fatura ’ ya Nasıl Geçebilirim? Farklı bir fatura numarası ile e - fatura gönderimi gerçekleştirilmelidir. Logo fatura kesme işlemi sırasında en çok kullanılan fatura türlerini inceleyeceğiz ve fatura kesme mantığı aynı olduğundan tüm fatura türlerine değinmeyeceğiz. Bu yöntemleri izleyerek e - fatura ve e arşiv fatura da.


Logoda e - Fatura olarak gönderimi yapılabilen fatura türleri nelerdir? Bu faturalar nasıl gönderilir? Fatura Tipi her tür fatura için seçilebilmektedir. TL Üzerindeki Fatura edelinin anka, PTT veya Finans Kurumu Aracılığıyla Ödenmesi Gerekir.


E - fatura ve e -arşive geçiş aşamaları nasıl gelişti? Fatura birbirini takip eden sıra numaralı bir şekilde anlaşmalı matbaalarca bastırılır veya kırtasiyeden boş alındıktan sonra NOTER e tasdik ettirilmek suretiyle kullanılabilir. Bu yazımızda, proforma fatura ne demek, proforma fatura nasıl düzenlenmekte, proforma faturada hangi bilgiler yer almakta, proforma fatura nasıl kesilmekte gibi çeşitli konulara değineceğiz.


Proforma faturanın kanuni ve mali hiçbir yükümlülüğü bulunmaz. Açık fatura düzenlenirken satıcı kaşe ve imzayı faturanın ÜST kısmına basar. GİB’in sitesinden elektronik olarak başvuru yapabilirsiniz. Maddesinde ise, vergi kanunlarında yazılı sürelerin nasıl hesaplanacağı hususu düzenlenmiş, sürenin gün olarak belli edildiği durumlarda başladığı günün hesaba katılmayacağı belirtilmiştir.


Faturanın düzenlenmesi için bu sürenin beklenilmesi gerekir mi? Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile e - fatura uygulamasına kayıtlı olan mükelleflerin birbirlerinden aldıkları mallar ve sağladıkları hizmetler için elektronik fatura gönderme ve alma zorunluluğu 01. Cvp: Zirve de e - Fatura.


E fatura nasıl kesilir

Devamını Okumak İçin Kayıt Olun! Yorum Sayısı: 2Üyelik Tarihi: 12. Arşiv Fatura ile e - Fatura Uygulaması Arasındaki Farklar. Kâğıt baskısı hukuken bir değer ifade etmez.


GİB aracılık görevi görür. Kullanımı belirli şartlarda zorunludur. Elektronik belge olarak basılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar