4 Nisan 2017 Salı

Yangın yalıtımı

Yangın yalıtımı

Yalıtım kaplaması nedeniyle ortaya çıkan hacim daralmaları, yapı elemanlarındaki boyut artışı, yüzeylerdeki kaplama mukavemeti gibi sonuçlar göz önüne alınmalıdır. Dolayısıyla mal kayıpları yangın yalıtımı ile azaltılmıs olur. Firetek Fp-tekrar kat uygulaması veya sonkat uygulaması yapılmadan önce yeterince kürlenmelidir. Katlar arası yetersiz kuruma veya sonkata geçilmeden önce kuruma önceki uygulama katlarının yumuşamasına veya boyada dökülmelere sebep olabilir. Ayrıca yangının sıçramaması için çatı ve cephelere de yangın yalıtımı yapılır.


Yangın yalıtımı

Kazan dairesi gibi riskli bölümlerin duvarlarına, duman gazlarının ve ısının yayılmaması için hava kanallarına ve tesisat borularının geçtikleri bölgelere de yangın yalıtımı uygulamaları yapılır. Bir yüzeyi alüminyum folyo veya siyah cam tülü kaplı taşyünü levhadır. Shrink ambalajlarda piyasaya sunulur. Granit, alüminyum, mermer veya cam cephe kaplamalarının ara bölmesinde ısı, ses ve yangın yalıtımı sağlar. Havalandırma yüzeylerinde yangın yalıtımı sağlar.


Yapıların tipine ve kullanım amacına göre ısı yalıtımı kadar, yangın ve ses yalıtımı da önem taşır. Yüksek yapılar, oteller ve toplu konutlar, Okullar ve yurtlar, Hastane ve huzur evleri. KAYDET (.dwg) detay yalıtım çelik yangın. Yorum yap: Yorum yap İptal. This site uses Akismet to reduce spam.


Learn how your comment data is processed. Yapı içerisinde bulunan yanıcı malzemelerin özellikleri ve miktarına göre yangın güvenliğine ilişkin önlemler belirlenir. S6yangına dayanıklı boyası, hem iç hem de dış mekandaki yapısal çeliklerin yangından korunması için kullanılır.


Tek komponentli ve solvent bazlı olup rengi çok açık yeşildir. Tekiz Tesisleri’nde ürettiği mineral yünlü panellerle yüksek yangın yalıtımı sağlıyor. Türk Standartları Endüstrisi (TSE) kriterlerine uygun üretilen paneller, kesintisiz üretimi sayesinde yapıların çatı ve cephelerine kolaylıkla uygulanabiliyor. Bu yazıda yükseltilmiş döşemelerin pasif yangın yalıtımı ile ilgili bilgileri okuyacaksınız.


Yüksek sıcaklıklarda ve ani ısıl değişimlerin (termal şok – ani ısınma ve soğuma) yaşandığı ortamlarda azami direnç gösterir. Böylelikle, yangın büyümeden itfaiyecilere müdahale etme imkanı tanınır, hayati ve maddi kayıplar engellenebilir ve azaltılabilir. Yüksek ısı dayanımı ve yangın yalıtımının yanında, su ve dumanı da geçirmemektedir. Ahşap yüzeylerde yangın yalıtımı sağlayan su bazlı, tek komponentli şeffaf solüsyon. Boru Biçimindeki Kaplamasız (Çıplak) Mineral Yünlerle Yapılan Uygulamalar.


Borulara Ses Yutucu Kılıf Geçirilmesi. BOR yanmaz bir malzemedir. ZO ZEK YALITIM, Hakkımızda. Lifli yapısı sayesinde, ses yalıtımı sağlar. Sınırlı miktardaki fosil yakıtları tasarruflu kullanmak ve çevre kirliliğine neden olmamak bugünün ve yarının ana gündemini oluşturmaktadır.


Ahşap elemanların yangın mukavemet hesapları yanma hızına dayandırılır. Fabrika, imalathane ve depoların her birinde en az iki bağımsız kaçış merdiveni ya da başka çıkışlar sağlanacaktır. Metal taşıyıcılı alt konstrüksiyona tek taraflı olarak istenen yangın dayanımı seviyesine uygun kalınlıkta levhaların montajı ile oluşturulan özel duvar sistemleri, yine yangına dayanıklı özel müdahale kapakları ile desteklenmelidir.


Yalıtım , izolasyon , mantolama , Isı yalıtımı , ses yalıtımı. Konutlarda, iş yerlerinde, alışveriş merkezlerinde, spor salonlarında ve yangının çıkabilme olasılığının daha yüksek olduğu tüm alanlarda yapılmalıdır. Thermobor içerisindeki bor bileşenleri sayesinde yangın ilerleme ve yangın geçiktirme gibi avantajlar sağlamaktadır. Binalarda ısı, ses ve yangın yalıtımı için kullanılan yanmaz, kaplamasız, uzun ömürlü taşyünü levhalardır. Kullanım Alanları:Kat aralarında, açık geçit üzeri döşemelerde ve binaların zemin döşemelerinde kullanılır.


Yangın Geciktirici Boyalar. Cellubor prefabrik yapılarda ısı ses ve yangın yalıtımı açısından önemlidir. Dış ve iç duvarların yekparesiz doldurulması ısı ve ses yalıtımında avantaj sağlamaktadır. Yapıya yük bindirmemesi, hızlı uygulanması, yapım zamanı açısından önem teşkil etmektedir. Pencere Isı Yalıtımı Nokta Detayları.


Günümüzde, ısı yalıtımı kadar yangın yalıtımı da, önem verilen bir bina güvenlik unsuru olarak göze çarpmaktadır. Binaların yaşam konforunu artıran, uzun yıllar korunmasına olanak sağlayan diğer yalıtım türleri de “ Su Yalıtımı ” ve “ Ses Yalıtımı ” olarak bilinmektedir. Borlüks İçerdiği bor mineralli bileşeni sayesinde yangın yalıtımı sağlar. Borlüks 1yerli malı ürünler ile üretilerek ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Termomaster isi yalitim sivasi satis ve ugulamasi.


Yangın yalıtımı

Kapadokyali yalitim Aydin - Izmir Bolge bayii Mermer, Dogal tas satis ve uygulamasi. Tamirat Tadilat isleri yapilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar