1 Eylül 2015 Salı

Eski tip ahşap parke

Eski parkenin üzerine uygulama yapılacaksa, eski parkenin cilası kazındıktan sonra yapılmalıdır. Ama bu tip uygulama daha pahalı ve işçiliği daha uzun ve zordur. Yapım tamamlandıktan sonra üstüne.


Bu kategorimiz içerisinde bu ikiliyi görüyor olacaksınız. Eskitme laminant parke çeşitleri farklı modelleriyle sıradan parkelerden ayrılıp, kendi içerisinde ilgi gören bir parke haline gelmiştir. Eskitme beyaz parkeler ise son zamanlarda en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Meşe, yeryüzünde kullanılan belkide en eski ve en çok tercih edilen zemin kaplama malzemesidir. Muhteşem renk ve desen kombinasyonuyla üzerine konulan mobilyayı da kendisini de ortaya çıkaran dekoratif bir ağaçtır.


Suya tam dayanıklı laminat parke var? Fakat ahşap değil plastikten üretiliyor. Serfloor fabrikası üretiyor. Su her maddenin düşmanıdır. Islak hacim harici mekanlarda sıklıkla tercih edilen parke , ahşap kökenli bir malzeme olduğundan dolayı her tarzda dekorasyon ile uyumluluk gösterir.


Ben ise evi aldığımda ahşap eski tip parke çok çürümüştü, üstüne laminant parke yaptırdım oturma odasına. Belki evimin altı bodrum ondada olabilir bilmiyorum. Sonradan ertesi yıl hol ve mutfağa daha güzel bir parke deseni gördüm ve ondan yaptırdım. Rabıta ya da parke , bütün ahşap zeminler zaman geçtikçe parlaklığını bilhassa cilalıysa koruyamaz.


Bu uygulanan temizliğe ve parke için kullandığınız koruyucu malzemelerle uzatabilir, fakat sonunda parkelerin yeniden cilalanması gerekecektir. Ahşap mekânlarda bakım aşamasında renk değişikliği yapmak mümkündür. Renklendirme işlemi renkli wax oil, ahşap renklendiricilerle, pinoteks ahşap boyaları ile zeminlerin renkleri istenilen tonlarda değişik yapılabilir. Bez ve vileda suyuna özellikle parke temizlemek için üretilen ahşap temizleyici eklemeyi unutmayın. Fayans ve granit gibi alanların temizlenmesi için kullanılan yüzey temizleyiciler parke cilasına zarar vermektedir.


Hemen hemen her tip oda tipine, dekoruna ve şekline yakışır. Ahşap eski tip balıksırtı parkelerin derin çizikleri ve uzerindeke lekeler siyahlanmalar parke tamiri ve parke zımparalanarak temizlendikten sonra ahşap parke çatlakları derin çizikler. Parkeler zaman için yıpranır ve eski güzel görünümlerini kaybedebilir. Su bazlı ahşap boyası parke renklendirmede.


Böylelikle birbirlerine monte edilebilirler. Masif ahşabın yer döşemesi olarak kullanılması dekorasyon sektöründeki en eski alışkanlıklardan biridir. Basit döşeme tahtasından başlayıp günümüzde lazer tekniği ile işlenmiş parkeye kadar uzanan masif parkenin ömrü uygulandığı binanın ömrü ile eşdeğerlidir. Cam cila aslında parke verniğidir. Eski tip , ahşap , balık sırtı parkeler için kullanılır.


Eski tip ahşap parke

Halk arasında ahşap kapı, pencere, küpeşte gibi daha önce verniklenmiş veya ahşap koruyucu uygulanmış yüzeylere uygulanır. Bu hem daha ekonomik çözüm iken hem de sıfırdan ahşap parke yaptırmak ile arasında fark kalmamaktadır. Bu nedenle işçilik kalitesini doğrudan etkiler. Ahsap dek ahsap lamine ve eski tip ahşsp parke sistre cilası ve daire boyası yillik tecrube ile yapılır.


Pergo Total Design Boyalı Ahşap Desen Parke. Kuloğlu ahşap , ahşap ev, ahşap cephe sistemleri, ahşap parke sistemleri satımı ve sauna merdiven tavan spor salonu yapımı üretmektedir. Lamine parke uygulaması ile ilgili maliyet hesabı yaparken önemli handikaplardan biri de yere yapıştırma uygulamasıdır.


Salon ölçüleri hizliresim. Halihazırda eski tip ahşap parke var. Bunların sökülmesi ücretli mi? Lamine parke , hammaddesinin tamamı doğal ahşap olan veya değişik katmanın birbirine dik yönlerde yapıştırılmasıyla imal edilen, uzun ömürlü ve dekoratif bir zemin kaplama ürünüdür.


Uygulama: Her türlü ahşap parke ve ahşap zemin kaplaması yapıştırmasında, Beton ve kalsiyum sülfat zeminler üzerine, Magnesia ve mastik asfalt üzerine, Yeterli dayanıma sahip zeminlerde, V1kontrplak üzerine, Emici olmayan yüzeylere, UZIN izolasyon şilteleri üzerine uygulanabilir. Bir kesim görüş bunu cilalatıp kullanmam, bir kesim görüş ise laminat parke yaptırmam görüşünde. Ahşap parke sağlıktır, doğallıktır, zenginliktir. Bu cümle ile yazıya girmemizin sebebi, maalesef ahşap parke üzerine tercih edilen laminat parke seçeneğinin ar.


Parke malzeme olarak ne kadara mal olur? Zira renklendirme sonrası bu tip döşenmiş parke de koyuluklar. Bu tip boyalı ahşap zeminlere çok sık rastlamıyoruz ama iyi uygulanmış örneklere bakınca hiç de fena bir fikir olmadığı ortaya çıkıyor. Günümüzde pek çok ev sahibi parke zemini kendi renginde ve yalnızca cilalanmış olarak kullanmayı tercih ediyor.


Eski bir ahşap zemin üzerine parke döşeme. Nadiren ahşap taban ideale yakın bir durumda. Artan mukavemet nedeniyle, bu tip malzemelerin fiyatı önemli ölçüde artmıştır.


Genellikle gemi yapımı ve makine mühendisliğinde kullanılır. Ana şey, düzgün olması ve önemli düşüşler olmamasıdır. Bir diğer tür ise Laminat parke olarak adlandırılan ahşap , plastik ve çeşitli kimyasalların karıştırılarak yapıldığı birbirine geçmeli olarak döşenen yapı malzemeleridir.


Merhaba, benim evimin tamamı geçmeli parke eski tip parkelerden. Kiracı olduğum içinde değiştiremiyorum. Mesela ve oluyorsa bu tip bir işlem çok maliyetlimi olur. Rengiyle oynayabilirmiyiz? Enerji tasarrufu sağlamak amacıyla, eski veya yeni tip pencereler için yalıtım filmi.


Eski tip ahşap parke

Ev veya ofisinizde zemine döşenmiş ahşap parke ile daha sağlıklı bir yaşam ve çevre sağlanmaktadır. Parkelerinizi renklendirme yapmak için üzerindeki eski cila kalıntılarını zımpara ile temizlemeniz gerekmektedir, daha sonra parkenizi renklendirmek için kullanabileceğiniz iki tip boya vardır pinotex ve su bazlı ahşap.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar