7 Mayıs 2018 Pazartesi

Demir metraj

Zen Grup Mühendislik Enerji İnşaat Ankara. Web Tasarım, Hosting Aslihan. Demir metrajına gelirsek. Basit mantık şu: demir uzunluğuxbirim ağırlık. Aşağıda paylaşacağım demir metraj cetvelinde göreceksiniz ki, her çapın birin ağırlığı farklı.


Demir metraj

Her çap için toplam demir uzunluğu bulunmalı. Daha önce açılmışmı bilmiyorum ama elimde olan bir dosyayı sizlerle paylaşmak istedim. Ekte bulunan excel dosyasında formülü hazır olarak yazılmış bir demir metraj cetveli bulunuyor. Siz sadece demirinizin çapını,boyunu,adedini ve benzerini yazıyorsunuz.


Kendisi gereken kısıma otomatik olarak atıyor. Satırları excel formatından dolayı istediğiniz kadar. Daha kaliteli soru ve cevaplar için : 1) Soru ve cevapların yanında bulunan yukarı ( )ve aşağı( ) okları kullanarak, soru ve cevapları artı ya da eksi puan ile değerlendirebilirsiniz.


Diğer beton, kalıp vs vs tüm işlerde ise genel metraj cetveli mi kullanıyorum. TCad her türlü betonarme donatı çiziminde profesyonel şekilde donatıları pozlayıp, metrajını almak için Autolisp ve Visual Lisp dili kullanılarak hazırlanmış bir programdır. Aslında demir metrajı ile birlikte beton metrajı , kalıp metrajı ve benzeri tüm metraj hesaplama işlemleri zorlu ve dikkat gerektiren bir adımdır.


Ancak inşaat sektörü içerisinde oldukça pahalı bir maliyete sahip olan demir , daha çok dikkat edilmesi gereken bir yapı elemanıdır. Metraj Cetvellerinin Doldurulması. Sonra bu kaydelilen excel verilerini excelde işleyerek demir metrajı çıkarıyoruz. DEMİR METRAJI HAZIRLANMASI Simdi de bir tabliye demir metrajı nasıl yapılır onu yukardaki sekil uzerinde ogrenelim. Assagida metrajı inceleyiniz.


Günümüzde demir metrajından kaynaklı sorunların, hatta projelerde bulunan donatı adet yanlışlıkların bile otomatik olarak önüne geçen metraj programları, sektörde büyük oynayan firmaların merkez ofisleri ve şantiyelerinde çoktan yerini almıştır. Bu excel tablusu ile sac çelik metrajı yapabilirsiniz. Hatta ufak tefek değişikliklerle her türlü metrajda kullanmanız mümkün.


Oska Ürünleri Windows Windows ve Windows Sürümleri ile Uyumludur. Artık güncel dil dosyasını ücretsiz olarak web sitemden dağıtacağım. Eklenmesini istediğiniz dilin bir örneğini gönderdiğinizde dil dosyasına eklenecek.


Betonarme demiri (donatı) metrajı Ağırlık olarak hesaplanır. Mahaller tanımlanırken projedeki aks adları veya mahal kodları kullanılmalıdır. Donatı detay planlarından hesaplanılır. Varsa bağlı olmayan field kontrolü 2. Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi inşaat demiri farklı donatı çaplarında ve genellikle standart metre boyunda üretilerek sevkiyatı yapılır.


Ben de metrajı örnek plan parçaları üzerinde anlatmak istiyorum. Yine metraj hesaplarında en zorlu süreçlerden biri de demir metraj hesaplamalarıdır. Her bir demirin toplam uzunluğu 1cm. Okuduğumuz değerleri yukarıdan indirdiğimiz boş demir metraj tablosuna giriyoruz. Anahtar Teslimi Götürü Bedel İşlerde Hakediş.


Demir metraj

Teklif Birim Fiyatlı İşlerde Hakediş. Fiyat Farkları ve Açıklamaları (Örnek Çözümler) 13. Proje Bedelleri Hesabı (Örnek) 14.


Kamu kurumları ve özel sektöre yıldır mühendislik projeleri hizmeti veriyorum. Altyapı ve statik projelerini metrajlarıyla beraber hazırlayıp teslim ediyorum. Terimler : mbeton kaç mkalıp, 1mbeton kaç ton demir , boya metrajı , demir tonajı, metraj , metraj hesaplama, pratik metraj ,. Destekleyen: Özelleştirilebilir şablonları kullanarak size özel web sitenizi oluşturun.


Yaklaşık metraj birim ölçüleri aşağıdadır. Bir İnşaat Ansiklopedisi. Lisplerle DDE parametrelerini okuyup, yazabiliriz. Karşılığındaki ağırlıkları ise metre başına demirin kaç kilogram olduğunu gösterir. Bu işlemi hesap makinesiyle yapmak uğraştıracaktır bu yüzden sizlere excel de hazırladığım donatı metraj programını veriyorum.


Bu programda adet,uzunluk, gibi bilgileri girip metrajınızı tamamlayabilirsiniz kolay gelsin. Kaynak belirtildiği sürece alıntı yapılabilir. Arkadaşlar acil olarak bana verilmiş bir planda döşeme pilye uzunluğu hesaplama kiriş donatı ve pilyeleri hesaplaması ilgili açıklamalı döküman lazım. Modern tasarımlı arayüzleri, benzersiz çıktı ve metraj tabloları ile prestijinizi artırır. Tünel kalıp çelik hasır metraj hesaplama yöntemleri.


Firmamızdan en iyi fiyat teklifini alabilmek için hemen üst kısımda yazan telefonlarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar