29 Mayıs 2018 Salı

Civata tork değerleri tablosu

Civata tork değerleri tablosu

Aşağıdaki tabloda verilen civata tork değerleri örnek niteliğindedir. Uygulamanızdaki tork değerlerini proje tasarımcısı ya da civata imalatçısından istemeniz doğru olacaktır. CİVATA TORKLARI, VİDA SIKMA DEĞERLERİ. Bu vesile ile artık kendi sitem üzerinden bakarak tork değerlerine ulaşabilirim, bir nevi kendi arşivimi de yapayım dedim.


Bu tablodaki tork değerleri Hi-Force tarafından tavsiye edilen maksimum değerler olup civataların minimum akma noktasının 70’i baz alınarak hesaplanmıştır. Ayrıca Hi-Force’un geliştirdiği ve ileriki sayfalarda açıklamaları yer alan “BoltRight” yazılımını kullanılarak da ihtiyaç duyulan tork değerleri elde edilebilir. Kritik uygulamalar için civata imalatçısı ve proje tasarımcısı ile irtibata geçilip tork değerlerinin alınması gerekir.


Tork değerleri bilindiği gibi birbirine sabitlenecek parçaların üzerinde oluşturulan sıkma kuvvetinin, müdahale edilebilen ve seri üretim şartlarında kolaylıkla ölçülmesine ve kontrol edilmesine olanak veren bir yansımasıdır. Yer sağlayıcı: SitenizOlsun. TAVSİYE EDİLEN TORK DEĞERLERİ TABLOSU. ASTM A1sınıfı B(emperyal) veya benzer kalitelerdeki saplamalara uygulanacak doğru tork değerlerinin belirlenmesi için bir kılavuz niteliğinde kullanılması uygundur. Dişli bağlantılar cıvata ve somun olmak.


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı. CIVATALAR ve SOMUNLAR ÖZET. Vidanın değerleri bölüm dairesi çapı dile tanımlanır. Diğer çaplar başka maksatlarla kullanılır. Fakat hatve her üç çap içinde aynı büyüklüktedir.


En iyi civata tork değerleri seçimlerini, Üreticilerini ve Ucuz Kaynaklarını ve Yüksek Kaliteli civata tork değerleri Ürünleri, turkish Konuşan Market Alibaba. Bilgi Toplumu Hizmetleri. Genellikle somun ile birlikte kullanılır. Tork bir kol yardımı ile sabitlenmiş, dönen bir noktaya kuvvet etki ettiğinde yaratılır. Tablodaki veriler normal şartlar göz önüne alınarak kullanıcıya rehberlik etmek amacıyla oluşturulmuştur.


Mekanik elemanların bağlanmasında cıvatalar sıkıldıklarında üzerlerine aldıkları çekme gerilimi (tension) ile bağlantıyı sağlar. Civataların kalitelerine göre uygulanacak maksimum tork değerleri ve akma mukavemetlerini TABLO den bulabilirsiniz. Hidrolik tork aletleri, civata ve saplamaları, piston. Civataların gevşetme tork değerleri , maruz kaldıkları ortama göre veya katına çıkabilmektedir. Kullanma yerinden dolayı civata boyunun kısa olması durumunda üstteki sol dizayn edilmiş somun yüksekliği kontra somun boyutunda olacaktır.


Tork , motordan hareket parçalarına (tekerlek, dişli, paletvb) iletilen itme kuvveti ya da dönme momentidir. Yandaki şekilde gösterildiği gibi bir motorun şaftına bağlı bir tekerleğin bulunduğu bir düzenekte tork , kuvvetin motor şaftına olan uzunluk ile çarpımına eşittir. Her cihazın piston çapına göre kapasitesi farklıdır.


IBT serisi 7barda maksimum 4. Diğer basınç ve tork değerleri aynı orantıda devam eder. Günümüzde pek az tamirci civata sıkma işlemi yaparken Tork Anahtarı kullanmaktadır, genelde lokma anahtar veya düz anahtar ile el kararı sıkma işlemi gerçekleştirmektedirler, ama bir civata için doğru kuvvette sıkılması çok önemlidir, peki neden ? GGden yapılmıú bir motor kapağı ve silindir, 5. Civata ve civata gurup resimlere tıklayarak 2. Bu test belgesindeki veriler civata ve ortam koşullarına göre değişiklik gösterebilir. De erler milimetre olarak verilmi _tir.


Güven Kutay (651kB) Ön germeli civataların kabaca seçimi, Yalnız yük etkisindeki ön germeli şaft civatalarının detaylı hesabı,. Tablo 1-b, Konstruksiyon elemanlarının mukavemet değerleri. Alman standardı için civataların sıkılmasında kullanılan Tork değerlerini aşağıdaki linkten bulabilirsiniz. Firmamızda imalatını yaptığımız kaplinlerin taşıyabileceği Nominal Burulma Momenti ( TORK ) değerleri DIN 7normuna uygun olarak test edilerek ölçü tablolarında Newtonmetre (Nm) cinsinden belirtilmiştir. Mukavemet hesabı kritik kesit olan diş dibi kesitine göre.


Bu değerleri nerelerden ölçtünüz ne tip bir uygulama yapıyorsunuz bilmekte fayda var. Bahsettiğiniz tork değeri için hareket kısmının torkunun çevrim oranı ile çarpılması sonucu verir. Basıncın baskı yüzeyi ile çarpılması o yüzeye etkiyen kuvveti verir.


Basınç ile debi çarpımı ve uyarlaması gücü verir. Not : Kelebek vana tork değerleri sıvı akşıkana göre (su) ortam sıcaklığındaki değerlerde ölçüm yapılarak elde edilmiştir. Bu tablolarda 0-arasındaki bütün rakamların birinci ve ikinci vites seçeneğine göre tork değerleri bulunur. Kullanıcı bu tablo yardımı ile seçimini yapar. Cıvata Kalitesine Göre Tork Değerleri Nedir.


Torklama tablosu makine ile birlikte sevk edilir. Kafa kısmı altıgen olduğudan anahtar ile kolayca sıkılabilir. Bu konuda güç ve tork değerleri binek otomobillerde birbirine yakın değerlerde tutulurken örneğin bir jipte tork yönüne kaydırılmıştır.


Misal bir binek otomobil 1HP güç, 1Nm tork değerine sahipken aynı motorun kullanıldığı bir jip 1HP güç, 2Nm tork değerine sahip olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar