29 Haziran 2018 Cuma

Internet alışverişlerinde kredi kartı güvenliği

Eksiye düşme derdi, borçlandırma riski yoktur. Debit Card olan banka kartları (ATM Kartı ) da bir ön ödemeli kart olup, internet alışverişlerinde güvenle kullanılabilir. Bir ön ödemeli kart çeşidi olan sanal kartlar ise vadesiz hesap veya kredi kartına bağlı olarak çalışır.


Visa kart tarafından kullanımı zorunlu hale getirilmiş, günümüzde ise tüm ödeme sistemleri tarafından kullanılmaktadır. Alışverişlerinde Kart Bilgilerimi Nasıl Koruyabilirim? Bunların haricinde kredi kartı şifrenizi de sorarlarsa, şifrenizi asla vermemelisiniz. Kullanmakta olduğumuz platform güvenli midir, daha önce bu platform üzerinden alışveriş yaptık mı? Bankaların bir kısmı bu ödeme yönteminde kredi kartı bilgilerinin olduğu ekranda güvenlik amacıyla kredi kartı şifrenizi de soruyor ve bu ekranda bu bilginin verilmesi sakıncalı değil, çünkü şifrenizi doğrudan kendi bankanıza bildiriyorsunuz.


Pay ile internetten yapacağınız alışverişlerinizde kredi kartı veya hesap bilgilerinizi girmeden, sadece cep telefonu numaranızı girerek ödemelerinizi daha hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştirebilirsiniz. CVV kodu silinmiş ise, bankanızın müşteri temsilcisini arayarak kart yenilemesi yapmanız gerekmektedir. Kart yenileme hakkında, “ kredi kartı yenileme ücretleri ” konumuzdan detaylı bilgi alabilirsiniz. Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az.


Misafir Kullanıcı Cevap. Bunun yanında internet aracılığıyla online alışverişlerde de aradığımız ürünlere kolay ve ucuz bir şekilde ulaşmamızı sağlıyor. BDDK güvenlik önlemi olarak tüm kredi kartlarının internet alışverişlerine.


Her geçen gün kullanım oranı hızla artan kredi kartları en çok internet alışverişlerinde tercih edilmektedir. Kredi Kartı İle Ödeme Yapmak:. Bu oran ne kadar yüksek olursa o kadar daha fazla tıklanma ve güvenilirlik artacaktır. Güvenli Ortak Ödeme Sayfası, web sitesinde mağaza altyapısı olup, kredi kartları bilgilerinin girildiği güvenli ödeme sayfasına sahip olmayan Üye İşyerleri için Garanti Bankası tarafından sunulan bir hizmettir.


CVV kart güvenlik kodu, kredi kartı güvenlik numarası, banka kartı güvenlik kodu. Ancak internet üzerinde kredi kartı dolandırıcılığını,. Ayrıca CVV kodlarına bankacılık işlemlerinde de zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan yasal düzenleme gereğince, müşteri onayı alınmamış olan banka kartları ve kredi kartları (şirket ve sanal kartlar hariç) 01.


Birbirine internet üzerinden bağlanmış bir dünyada güvenlik açıkları da küresel. E-ticaret sitelerinde diğer bir dikkat etmemiz gereken konu ise web sitesi güvenliği ve ülke genelinde tercih edilme oranıdır. Her ne kadar internet alışverişlerinde 3D güvenlik ağı kullanılsa da kurumsal olmayan firmalardan alışveriş yapmamayı tercih edin. Akbank’a ait bir kredi kartı kullanıyorsanız Akbank kredi kartını internet alışverişine açma yöntemini de bilmeniz gerekiyor.


Ayrıca, potansiyel olarak suistimal edilebilecek giderilmemiş güvenlik açıklarını engellemek için işletim sisteminizi ve yazılımlarınızı güncel tutun. Birçok sitede kredi kartı ile alışveriş imkanı vardır. Güvenmediğiniz sitelerden kredi kartı ile alışveriş yapmayın. Artan kredi kartı kullanımıyla beraber kredi kartı güvenliği önem kazanmıştır.


CVV kodu teknolojinin gelişmesine paralel olarak ortaya çıkan dolandırıcılardan kredi kartı ve banka kartlarını korumak için kullanılmaktadır. Güvenliği üst düzeye taşıyan bu kodun kullanımı internet alışverişlerinde zorunludur. Kartınızın arka yüzündeki manyetik bant güvenlik kodunu içermez. Dolayısıyla satıcı ile yüzyüze yaptığınız ve pos cihazından kartınızı okutmak suretiyle yapılan alışverişlerde genellikle kullanılmaz.


Telefon ya da internet ile yaptığınız kredi kartı işlemlerinde ise çoğunlukla güvenlik kodu sorulmaktadır. Genel itibariyle kredi kartı bilgilerimizi kullanarak gerçekleştirmeye çalıştığımız internet alışverişlerinde , hiçbir zaman için kredi kartı şifremiz istenemez. Bu sayede yetkisiz kişilerce kredi kartınızın internet ortamında kullanılmasının önüne geçilmesi sağlanmaktadır. Sanal kredi kartı , internet alışverişlerinde maksimum düzeyde güvenlik sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir karttır. Bu kart ile kişiler internet üzerinden güvenli bir şekilde alışveriş yapabilirler.


Bu sistemin tek handikabı ise taksit gibi kredi kartı hizmetlerini sunamaması. CVV (CardValidation Value) olarak adlandırılan kod internet alışverişlerinde sıklıkla karşımıza çıkan bir güvenlik kodudur. Sanal kartının kart numarası ve güvenlik kodu, bağlı olduğu Play kredi kartından farklıdır.


Böylece alışveriş esnasında bilgilerin tamamen güvence altında olur. YY’da Kart Güvenlik Kodları. D secure nedir diye soracaklara şu. Her bir kart için farklı olan CVV yani güvenlik kodu, özellikle internet ortamında yapılan alışverişler için kritik bir öneme sahiptir. Ferit Gölgül, Özellikle bankacılık işlemlerinde daha dikkatli olunması gerekiyor.


Bankomat Kartı ’nıza ait hesabınızı, Havuz Hesabı uygulamasına dahil ettirebilirsiniz. Blog - En Güncel Haberler. Bu sayede kart bilgilerinin gizliliği ve alışverişin güvenliği sağlanmış olur. Bu sistem sayesinde Sport Works sizin kredi kartı bilgilerinizi göremez. Ayrıca da kredi kartı sahiplerinin diğer alışverişlerinde olduğu gibi internet alışverişlerinde de kesinlikle itiraz hakkı mevcuttur.


Bankaların ve internet sitelerinin aldığı gelişmiş güvenlik önlemleriyle, internetten alışveriş yapan kullanıcılar artık kredi kartı bilgilerini paylaşmaktan çekinmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar