4 Nisan 2016 Pazartesi

Çatı su yalıtımı

Çatı su yalıtımı

Tüm yalıtım malzemelerinin birbiri ile uyumlu olması durumunda da sorun yaşanmamaktadır. Sİka Yapı Kimyasalları A. Ancak seramikler su geçirimsiz olsalar da, tek başlarına su yalıtımı sağlamazlar. Seramik derzleri ve çatlayan seramikler suyun geçişi açısından risk oluşturan bölgelerdir.


Braas nefes alan su yalıtımı çözümleri, etkin bir çatı altı havalandırma ortamı sağlanmasına, ortamdaki nemin uzaklaştırılarak bakteri ve küf oluşumunu engellenmesine ve böylece daha sağlıklı ve konforlu yaşam alanları tesis edilebilmesine yardımcı oluyor. Yapılarda su yalıtımı , suyun veya nemin yapı içine girmesine veya yapı elemanlarını sürekli bir biçimde etkileyerek teknik ve görsel olarak bozmasına engel olmak amacıyla uygulanır. Türkiye dışında ise Irak, Bulgaristan, Suudi Arabistan, Kıbrıs. Aşağıya su sızmaması ve insanların üzerinde dolaşmasının sorun olmayacağı şekilde tüm çatının mebran veya fayansla döşenmesi gerekmektedir.


Kat da bulunan dairenin dış cephesinden içeri 30cm çapında su. Tasarımcı bu seçimi yaparken özellikle çatı alanının büyüklüğünügöz önüne almalı ve büyük alanlı yapılarda (otel, ofis, apartman v.s.) işlevsellik, yalıtım sistem ömrü, hafiflik gibi özelliklerinden dolayı teras çatı sistemini seçmelidir. Su Yalıtım Membranları ( Çatı , zemin.vb) ve fiyatları.


Polyurea sprey püskürtmede yekpare uygulama yapıldığından ek yeri oluşmaz. Evlerde su yalıtımı genellikle mantolama, çatı yalıtım sistemleri başta olmak üzere çeşitli su yalıtım teknikleri ve malzemeleri ile yapılır. Evlerde ve sanayi yapılarında su yalıtımı yaptırmak, son zamanlarda yaygınlaşan ve büyük rahatlık sağlayan bir sistemdir. Kullanıma hazır, elastik su yalıtım ürünleri.


Camyününün içinde birikecektir. Ancak, çatı yalıtımı ile sağlanacak sıcak çatı koşulu, yağış sularının çatı altına geçmesine engel olup, su buharının da havaya geçişini de engelleyeceğinden, alınacak çatı yalıtım önlemi ile su buharının kolayca dışarı çıkması sağlanacaktır. Kar ve yapmur sularının uzaklaştırılması, eğimli ve kaplama esaslı çatılarda çatınınşekli yönünden önemli bir sorun oluşturmaz fakat eğimli olmayan çatılarda bu suların küçük eğimler vasitası ile su gider bölgelerine ulaştırılması gerekir. Bu malzeme özellikle geleneksel eğimli çatı türlerinde kiremit olarak kullanılır ve günümüzde alternatifleri mevcuttur. Altında ise baskı çıtası ve onun da altında nefes alan su yalıtım membranı bulunmaktadır.


Çatı su yalıtımı

Ancak kullanılan binalar için çatılarda su yalıtım zafiyetine karşı yapılacak birkaç çözüm olabilir. Yoğuşma tahkiki mutlaka yapılmalıdır. Sıcak çatılarda, su yalıtım örtüleri en üstte olduğu takdirde, ısıl şokları (gecegündüz, yaz- kış sıcaklık farkları dolayısıyla) azaltmak amacıyla, güneş ışını yansıtıcı ve bir bitiş tabakası ile korunmalıdır. Su yalıtımı sayesinde nemin önlenmesi, insan konforu açısından olumsuzluk yaratan bu kötü kokuların yayılma olasılıgını da ortadan kaldırır.


Su yalıtımı , suyun odalarımıza damlamasını engelleyerek konforlu yapıların elde edilmesini saglarken, bakteri, küf vb. Dyofleks Sıvı Çatı İzalasyon Malzemesi Lt 10. Eğer terasta duvar var ise yan taraflar pah pandı ile kapatılır ve armürlerle güçlendirilmesi gerekir. Onduline Avrasya çatı kaplama malzemeleri ve su yalıtım ürünleri kusursuz bir sistem olarak üretilmekte ve çatınızın ihtiyaç duyduğu tüm özelliklere sahiptir. Oluklu levhalardan membranlara, shingle çatılardan yeşil çatılara kadar birçok çatı kaplama malzemesini inceleyebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.


Bir bina ya da yapının ömrünü uzatmak ve yapısal bütünlüğünü korumak için, su kaçaklarının önüne geçilmesi büyük önem arz eder. Her türlü hava koşullarına karşı dayanıklı ve uzun yıllar sorunsuz kullanılacak çatı sistemleri oluştururken, çatılarda su yalıtımı konusu öne çıkmaktadır. Su sızıntısı görülen çatılar sebebiyle yaşanan sorunlar ciddi boyutlara ulaşabilir. Endüstriyel Çatı Yalıtımı.


Bu hafif çatı sistemi rüzgar, kar ve yağmurun yol açtığı ek yükleri taşıyabilecek şekilde hafif bir yalıtım malzemesine ihtiyaç duyar. Fabrika çatı izolasyon her türlü çatıların yapıldığı fabrika çatıları su yalıtımı veya ısı yalıtımı ile yapılmaktadır. HAVUZ İZOLASYONU Su tahliye delikleri, su girişleri, pencereler, beton yapıdaki duvar ve zemin. Ahşap çatılar genellikle çok yaygın olarak kullanılan çatı türüdür. Ahşap iskeletin üzerine osb membran, trapez ve sandviç panel gibi bir çok altarnatifin uygulanması açısından elverişlidir.


Balkonların su yalıtımında kullanılan, şeffaf su yalıtımı ürünüdür. Sırlı fayans ve seramik yüzeylere çok iyi. Trapez çatı su izolasyonu-İZOSPREY 2. Su ile temasında bozulmaz, çürümez ve koku yapmaz. Buhar bariyerine gerek duyulmaz.


Sprey poliüretan güneş görmeyen tavan detaylarında uygulama sonrası bırakılabileceği gibi, alçı sıva yapılarak kaplanabilir veya direkt olarak istenilen renkte boyanabilir. Buna rağmen negatif ve pozitif su basıncına karşı bir yalıtım malzemesi olarak da kullanılabilmektedir. Projede, ısı yalıtımı ( çatı mantolama) ürünü Thermomanto Sistem, su yalıtımı ürünü Divoroll Universal S, kuru mahya sistemi Figaroll Plus, eğimli vadi dere ürünü Kanatlı Oluk Vario-S gibi birçok Braas ürünü kullanılıyor.


Isı Yalıtım Kaplaması ISONEM THERMAL-ROOF su ve ısı yalıtımlı likit olarak uygulanan bir kaplamadır. THERMAL ROOF NASA tarafından Uzay shuttle programı çerçevesinde geliştirilmiş seramik mikro kürecikler ile güçlendirilmiştir. THERMAL ROOF un seramikle güçlendirilmiş parlak beyaz formülü güneş ışınlarının ini yansıtır. Austrotherm - Çatı Isı Yalıtımı ;. Uygulanan su yalıtım örtüsü bina terası için su izolasyonu sağlarken EPS ısı yalıtım levhasını üstten sarar, eğim betonu üzerine uygulanan buhar kesici örtü de alttan sarar böylece EPS ısı yalıtım levhasını her iki taraftan korumuş olur. Artık konumunuzu seçerek size özel avantajlardan yararlanabilirsiniz.


Konuma Özel İndiriÜrünleri adresinize özel indirimlerle satın alabilirsiniz. Aynı Gün Teslimat: Siparişiniz aynı gün içinde adresinize teslim edilir. Catizo Çatı İzolasyon Çözümleri olarak anahtar teslim çatı yapımı, çatı tadilatı, çatı tamiratı ve çatı izolasyonu alanlarında hizmet sunmaktayız. Poliüretan enjeksiyon uygulamalarıyla garantili su yalıtımı , poliüretan sprey köpük uygulamalarıyla da garantili ısı yalıtımı çözümleri üretiyoruz.


Otopark (Dış Ortam) Kaplama. Teras ve Çatılarda Su İzolasyon.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar