Olası İstanbul depreminde en çok etkilenecek ilçeler. Avcılar gibi sulak yerlerden ev almaktansa daha fazla para vererek kayalık bir zemine sahip olan semtleri tercih etmek daha önemlidir. Binalar çok katlı olmadığı için risk İstanbul ortalamasının altında.
Bölge’yi kapsayan ilçeler şöyle sıralanıyor: Adalar, Ataşehir, Beykoz. Faya nisbeten daha uzak bir bölgede bulunuyoruz. Kayabaşı’nda depreme dayanıklı bin konut yapılacak.
DEPREM RİSKİNE KARŞI YAPILAN ÇALIŞMALAR. Ahmet Ercan görüntülü yanıtlıyor. Ancak önemli olan depreme hazır olmak. Binaları depreme dayanıklı olarak inşa etmek çok büyük bir maliyet mi gerektiriyor ki o kadar çok bina göçüyor? Peki hocam İstanbul ’daki en tehlikeli yerler nereler?
Bu sorunun cevabını sizler için hazırladık. Anadolu yakasının hemen hemen her yeri çok güvenli. Bu harita ise zeminlerin depremde göstereceği davranışı özetliyor. TÜ Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.
Evinizin depreme dayanıklı olup olmadığını nasıl tespit edersiniz? Bu ilçeler arasında da 6’sında binalar tarandı. Toplam 1bin 9binanın yaklaşık yüzde 30’unun riskli olduğu tespit edildi.
Halk Ekmek stoklarında günlük hammadde, su ve. Aynı düzenlemeyle büyükşehir ve ilçe belediyelerine yakın yetkilere sahip olan belde belediyeleri çarpık kentleşme sorununu büyüttükleri gerekçesi tümüyle kaldırırldı. GÜNCEL SİYASET YAZARLARIMIZ EKONOMİ SPOR DÜNYA SAĞLIK YAŞAM TEKNOLOJİ KÜLTÜR-SANAT İLÇELER TÜRKİYE MAGAZİN YEREL Asayiş.
Mevcut bina stokunu depreme dayanıklı hale getirerek işe başlamamız gerekiyor. Avcılar Belediyesi olarak biz depreme İstanbul ’un tüm ilçelerinden daha iyi hazırız. Bu güzergâhtaki Beylikdüzü, Esenyurt gibi ilçeler sırasını Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Arnavutköy gibi ilçelere bırakmış durumda. Avrupa Yakası’nda böyle bir alan tespit ettim. Baktığımız zaman yılda bir 6‘nın üzerinde büyük bir deprem meydana gelmiş.
Depreme dayanıklı yeni bir. Herkes şuan İstanbul ’u düşünüyor. Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul ’ da depreme dayanıklı iki büyük yeni ilçe için çalıştıklarını açıkladı. Büyükşehirlerden başlayarak merkez ilçeler ve taşraya yayılan bir denetim. Yılmaz, “İnsanlar öncelikli olarak afete hazırlık eğitimlerine katılmaları gerekiyor.
Bu yoğunluğu azaltma ve binaları depreme dayanıklı hale getirme çalışmaları azaltma çalışmalarımız devam. Hasar raporu ile incelenen ve daha sonrasında dayanıklılık raporu talep edilen yapılarda, satış ve kiralama işlemleri yapılırken, depreme dayanıklı evler belirli özellikleri ile de kendini ortaya çıkarıyor. Bir yapının depreme dayanıklı olup olmadığını araştırırken. Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Haluk Özener’in, “En iyi ihtimalle 7. Marmara depremiyle ilgili inşaat ve jeofizik mühendisleri odası da uyarılarda bulundular.
BAĞCILAR DA TAŞINACAK Bu senenin sonuna kadar konuyla ilgili çalışacaklarını kaydeden Özhaseki. Bilim insanları tarafından gün geçtikçe yaklaştığı belirtilen büyük İstanbul depreminde en çok risk taşıyan bölgelerin risk haritasını sizin için değerlendirdik. Haritaya göre, en riskli bölgeler şehrin nüfusunun en yoğun olduğu yerler. AFAD Müdürlüğü tarafından belirlenmiş alanda toplanacak. Beyaz Masa Çağrı Merkezi’nde hat sayısı 400’e çıkarılacak.
Telsiz sistemleri için şiddetindeki depreme dayanıklı betonarme bina ve adet telsiz kulesi bulunuyor. Dönüşümü depreme dayanaklı bu bölge üzerinden yürüteceğiz” dedi. Olası bir İstanbul depreminde, ilçe risk altında. Japonya’ da meydana gelen büyüklüğündeki depremin ardından gözler yine Marmara’ da beklenen depreme çevrildi. Fırat Üniversitesi’nde düzenlenen panelde İstanbul , Elazığ ve Erzincan olmak üzere büyük ilde deprem uyarısını tekrar eden Prof.
Naci Görür de bir kentin depreme nasıl. Yeni kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamda İstanbul ’ da depreme dayanıklı iki ilçe kuruluyor ve riskli ilçeler bu yeni ilçelere taşınıyor. Bundan yıl önce çıkarılan kentsel dönüşüm yasası kapsamında milyon binanın dönüşümünü yetersiz bulan hükümet harekete geçti.
Hürriyet Ankara Büro’ya konuk olan Özhaseki, “Öyle askeri alanlar var ki, şehrin hafif kenarlarında, iki tane ağaç bile yok.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.