31 Mayıs 2016 Salı

Ahşap doğrama pencere

Ahşap doğrama pencere

Sıcak, asil, kalıcı masif ahşap pencere. Modern teknolojiyle üretilen ahşap pencereler nitelikli binaların vazgeçilmezi oldu. Binaların ışık almasını ve havalandırılmasını temin etmek maksadıyla, duvarlara bırakılan pencere boşlukları, camlı bir çerçeve ile kapatılır. Bunlar ilk bakışta göze çarptığından yapının mimarî güzelliğini etkiler.


Bu nedenle uygun şekilde ve biçimlerde tertiplenmeleri gerekir. Türkiye’de doğan ve on yıl içerisinde Avrupa’nın öncü ahşap pencere üreticilerinden biri haline gelen Arbor’un gücü, ürünlerinin tasarım ve kalitesine dayanmaktadır. Arbor ürün gamında yer alan tüm pencereler , üstün yalıtım ve minimum bakım özelliğine sahiptir. Bu şekilde pencere alüminyum olarak sağlam ve dayanıklı ve aynı zamanda ahşap pencere gibi doğal görünüme sahiptir. Kemerli ahşap pencere , tek kanatlı, çift açılım sistemleri, cam bölme çıtaları ile her türlü isteğe cevap.


Masif ahşap eğrilip bükülmediği için, rüzgar yüklerine dayanıklıdır. Hızsızlar da ahşap pencereleri sevmezler. Restorasyon projelerinizde kalıcı ve estetik çözümler getiren ithal, 1. Kalite ve doğallıktan ödün vermeyen ürün anlayışı. Görünen yüzeyden bir çivi dahi çakmayız.


Cepheye çakmadan önce boyarız. Köşe birleşimi yapılan doğramalar ithal su bazlı boyalar ile renklendirilerek dış etkenlere karşı koruma altına alınır ve istenilen çalışma sistemine göre uygun ithal mekanizma ile. PVC - AHŞAP PENCERE DOĞRAMA.


Uygulama yapılacak mekânda eşya varsa başka yere taşınır. Projelendirme ve tasarım sonucunda gerekiyorsa kırma işleri yapılır. Ayrıca ahşap paslanmaz, korozyona uğramaz, mor ötesi ışınların etkisiyle kırılganlaşmaz. Kapı doğramaları : Bir yapıya girişi ve bölmeler arası geçişi sağlayan yapı türüdür.


Ahşap doğrama pencere

Bu modül ahşap doğrama -kaplama alanında, imalat ve montajı ile ilgili bilgi ve çizim becerileri anlatıldığı bir nin öğrenme materyalidir. Kullanım alanı azalan ahşap doğramalar , günümüzde diğer pencere çeşitlerine nazaran daha az tercih ediliyor. Bunun nedeni ise, diğer pencerelerin avantajlarının, bu doğrama pencerelerde olmaması ve bunun da bir dezavantaj olarak algılanması olarak görülüyor. Kullanıcıya getirdikleri dezavantajları vardır.


Isı yalıtımı yeterince sağlanamamaktadır. Sürekli bakım gerektirmektedir. Toz ve nem yalıtımı yeterince yapamamaktadır. Emek Doğrama geçmişten bugüne ahşap doğrama ,dış cephe,tarihi yalıların restorasyonu, pergola, giyotin pencere , ahşap evden tatil köyü gibi sayısız işlerle hizmet vermektedir. Zengin kapı çeşitleri ve modellerinde uygun fiyat.


Yıllar boyunca pencere ve kapı imalatında kullanılan ahşap , zamanla ağaç kesimi, bakım zorluğu, maliyet dezavantajları nedeniyle popülerliğini yitirmişti. Pencere evin dışarıya açılan kapılarındandır. Son yıllarda ise bahsigeçen dezavantajların ortadan kalkması ile birlikte özellikle lüks inşaatlarda ahşap doğrama sistemleri tercih edilir hale gelmiştir. Böylece dış koşullardan korunarak, iç mekanda kullanılan diğer ahşap mobilyalarınız gibi neredeyse bir kullanım sağlarlar. Belfa´nın ahşap alüminyum pencereleri en ağır hava koşullarına bile direnç göstermekte olup yıllar sonra bile ilk günkü güzelliğindedir.


Aynı ısı değişimi ahşap doğramada hiçbir değişiklik yapmaz. PVC pencere üreticilerinin “bakım istemez” sloganları çok ilginçtir. PVC ve alüminyum bakım kabul etmiyor ki! Hedefiniz en özgün şekilde pencerenizi yenilemekse, size ahşap çerçeveli pencereleri öneriyoruz.


Farklı mekanlara farklı çözümler sunan TOSYA AHŞAP modern, klasik, yerel ve sektörel değişik birçok mekana uygun üretimlerle tüm taleplere cevap verebilir durumdadır. Ahşap bakımı ve tamiri kolay. Ancak mimari açıdan da samimiyet demek ahşap.


PVC doğrama zamanımızın en önemli yapı elemanlarından biri. Bu açıdan, doğrama pencere ve kapı çizim modülünün, ahşap sektöründe önemli bir yeri vardır. Bu modül de, ahşap kapı ve pencerelerle ilgili piyasada kullanılan çeşitleri ve uygulama teknikleri ile çizim örneklerini bulabilirsiniz.


Doğal bir yapı malzemesi olan ahşap ile alüminyum profilerin birlikteliğinden oluşur. Bu tarz kompozit doğramalar , başta estetik, bakım gerektirmeme ve mukavemet açısından dünyada hergeçen gün kullanımı artan bir üründür. Bu boşluklardan dolayı buralardan hava, ısı, nem, toz, gürültü v. Bununla birlikte, pvc profilden üretilen pencere ve kapılar ahşap pencereler gibi bakım gerektirmez, ömürleri binaların ekonomik ömürleri ile paraleldir.


Kereste ve ahşap doğrama. Ahşabın taşıma gücü, eğrilme ve bükülmeye direnci, ısı değişiklikleriyle boyut değiştirmemesi, pencere üretimi için en ideal malzeme olmasını sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar