24 Mayıs 2016 Salı

Ahşap parke temizliği

Su ile temizliği çok sık yaparsanız özellikle masif ahşap parkeler zamanla bel verecektir. En az haftada bir kez parkeleri çizmeyecek yumuşak aparat taktığınız elektrikli süpürge ile toz almalısınız. Piyasada son derece kaliteli ahşap temizleyiciler bulabilirsiniz ama eğer tedarik edemiyorsanız arap sabunu ve sirke karışımını da kullanabilirsiniz. Düzenli olarak derinlemesine yapılan temizlik , parke temizliğinin nasıl yapıldığını bilmek kadar önemlidir. Bu sayede ahşap parkelerinizin çizilme riskini azaltmış olursunuz.


Ahşap parke temizliği

Bu nedenle temizlik sırasında parkeyi mümkün olduğunca az ıslatmaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde zamanla yüzeyde şişme ya da parke aralarında açılma olabilir. Su ile karıştırdığınız solüsyonu sprey şişe ile sıkıp paspasla silmek iyi bir yöntemdir.


Eğer kullandığımız bez parke üzerinde, yoğun bir ıslaklık bıraktıysa bunu kuru bir bezle gidermemiz şart. Arap sabunu kokusundan hoşlanmıyorsanız temizlik suyuna birkaç damla lavanta ya da portakal esansı damlatabilirsiniz. Ancak temizlerken ıslak bırakılmamalıdır. Temizlik işlemi de parkenin çeşidine göre değişiklik gösterir.


Doğal görünümü ve sağlıklı olması, ahşap parkelerin hala tercih edilmesini sağlar. Evlere şık görünüm kazandıran ahşap parkeler , temizliği en zor döşemelerden biridir. Sert ve aşındırıcı malzemelerle muamele edilirse çabuk çizilir ve orijinal görünümünü kaybeder.


Genel Öneriler Bir parkenin dayanıklılığı ve direnci o parkeye yapılan doğru ve düzenli bir bakımla ilgilidir. Dikkatli kullanılıp, bakım yapılırsa çok uzun yıllar boyunca ilk günkü halini muhafaza edecektir. Doğru şekilde cilalanmış ahşap parkeler , tüm zemin kaplamaları içinde bakımı ve temizliği en kolay zemin yüzeyleridir. Bakımları halı ya da diğer esnek zemin kaplamalarına göre çok daha dertsizdir. Ahşaf ve masif parkeler ise ahşabın kurutulmasıyla yapılıyor.


Bundan dolayı da fiyatı diğerlerine oranla daha yüksek. Peki temizliği için ne kullanabilirsiniz? Her Kadının Görünce Hemen Yapmak İsteyeceği En İyi Tül Perde Beyazlatma, Kar Gibi Beyaz Çözüm - Duration: 3:16. Minute Rhythmic İdeas 117views. Suyu iyi emen yapıda bir bez kullanmalı, gerekirse temizledikten sonra kuru bezle silmeli ve evi havalandırmalısınız.


Pvc zemin kaplamalarına göre daha çok temizlik ihtiyacı olan laminat parkeleri bazen dip köşe temizlemek gerekiyor. En iyi bilinen temizlik ürünü olarak “su“ ilk çağlardan bugüne kadar her derdimize devadır. AHŞAP PARKE TEMİZLİĞİ VE BAKIMI. Vakumlama ve ıslak-kuru paspaslama yapılır.


Ahşap parke temizliği

Haftada 2-defa kaymayan cila ile parlatılır. Döşeme uygulaması tamamlandıktan saat sonra uygun temizleyici ya da nemli bezle silinmelidir. Farklı ahşap temizleme ve bakım yolları için aşağıdaki yazımızı incelemeniz yeterlidir. Zemin kaplamasının parlaklıgını koruyan ideal bir temizleme etkisi gösteren hos kokulu zemin temizleme ürünüdür. Ekstra olarak parke temizliği için su kullanmak da hem ahşaba hem de cilaya zarar verir.


Bu nedenden dolayı parke temizliğinde ahşap zeminler için özel olarak üretilen yüzey temizleyiciler en etkili ve en iyi seçim olacaktır. Ev dekorasyonuyla ilgili verdiğimiz hizmetten daha iyi faydalanmak için lütfen başka bir tarayıcıyı ücretsiz olarak indirin. Bilhassa ahşap parkeler hem en çok kullanılan hem de iki büyük düşmanı olan zemin kaplamalarıdır. Ustayi gonderdim vazgectim derken mehmet akif ilik usta teklif verdi.


Ahşap parke temizliği

Rakam diger ustadan yuksekti ama kendinden emin ve tutarli sozleri beni ikna etti, ayni gun usta ile anlastik. Parke Temizliği İpuçları. Bir miktar suyun içerisine biraz arap sabunu ve yarım çay bardağı sirke katarak hazırlanan karışım içerisinde yıkanan temiz bir bezle silinen parke de oldukça temiz olacaktır.


Ahşap ve parke yüzeyler hassas olduğundan daha özel temizlik ürünleri gerektirir. Artık parkelere uygun elektrik süpürgeler üretilerek tekerleklerinin ve süpürge başlıklarının çizilmeler ve cilasını kaldırmak gibi sonuçlarla karşılaşmamak için yüzeye zarar vermemesi amaçlanıyor. Estetik görünümü, halıfleksleri unutturan temizliği ve sağlıklı özellikleri ile modern dekorasyonların ilk tercihleri olan ahşap parke modelleri arasında çok farklı tonlarda renk seçenekleri bulabileceksiniz. Deterjansız Hijyenik temizlik , Yüksek Buhar basıncı. LAMİNE PARKE TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR ? Yapışkan madde, mürekkep, ruj, şerit sürtünme izleri gibi zor lekeleri önce ahşap temizleyici ile ovarak silinizi ardından mineral suyu ile nemlendirilmiş bez ile temizleyiniz.


Yanmış, kopmuş, çizilmiş parkeler için tedarikçinizle görüşünüz. Ama çok kötü heryer kırık, dökük, çizik. Her cins parke ve ahşap yüzeyde (kapılar, pencereler, mutfak dolabı vb.) kullanılır. Ahşaplarınızın ömrünü uzatmaya yardımcı olur. Antistatik özelliği ile tozlanmayı geciktirir.


Kullanım Talimatı: litre suya ml ürün ilave ederek kullanınız. Ahşap parkelerin temizliği için kesinlikle ahşap yüzey temizleyicileri kullanılmalıdır. Beyazlatıcı çamaşır suyu veya ağır kimyevi içeren temizlik malzemeleri parkenin ömrünü kısaltır, cilanın çabuk yıpranmasına neden olur.


Kısa bir anlatım ile size yardımcı olmak istiyoruz. Yüzey Temizliği Nasıl Yapılır. Marley Temizliği Nasıl Yapılır: Arap sabunuyla silmek en iyi yöntemdir. Arada bir ise son silme suyuna çamaşır yumuşatıcı. Ruj, mürekkep, etiket gibi yapışkan maddelerin ahşap üzerinde leke oluşturması durumunda ahap temizleyici ürünleri kullanarak parkenin üzerini ovun.


Sonrasında bir bezi ya da kumaş parçasını suyla nemli hale getirerek bu temizlik malzemesini temizleyin. Evlerinizin şık bir görünüme sahip olmasını sağlayan ahşap parkeleriniz en az halılarınız kadar bakımı ve temizliği zor olan döşemelerdir. Ahşap parkenin zarar görmemesi için elektrik süpürgesinin ucuna yumuşak bir aparat takılarak toz alımı sağlanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar