14 Kasım 2017 Salı

Ahşap ev yapımında kullanılan ağaçlar

Beyaz Çam Ağacından Yapılan Kütükler. Ahşap , Ağaç Satış Ofisi. Meşe sık olarak kütük ev yapımında kullanılmasa da, oldukça sağlam, ağır, dış etkenlere ve yaşlanmaya karşı dayanıklı bir yapıdadır.


Kütük ev yapımında en iyi seçeneklerden biridir, fakat çok pahalıdır. Meşe ile çalışmakta oldukça güçtür. Bu yüzden tecrübeli işçilerle çalışmanız gerekmektedir. Hava şartlarına, kimyasallara dayanıklılık bakımından en ön sırada gelen ahşap ev , ısı ve nem yalıtımı özellikleri ile en sağlıklı yaşam alanları sağlar.


Kütükler kullanılabilir hale gelmesi için birçok işlemden geçer. Rusya, Avrupa, Kuzey Amerika ve İskandinav ülkelerinde kütük evler sıkça kullanılır. MOBİLYA VE AĞAÇ İŞLERİNDE KULLANILAN AHŞAP MALZEMELER 2(Kapı ve pencere yapımında ağaç malzemenin kullanılması).


Melez, Meşe gibi koyu özodunlu ağaçlar da, az dayanıklı diri odun pencere yapımı için uygun değildir. Pencere kasası ve kanadı yapımında kullanılan doğramalık iğne yapraklı ağaç malzemenin. Kozalakları silindir biçimindedir, dalın üzerinde dik durur. Kerestesinden daha çok kağıt yapımında faydalanılır.


Faydaları Çam birçok bakımlardan faydalı bir bitkidir. Reçine endüstride çok kullanılan bir maddedir, terementin ruhu çıkartılır. Kontrplak Kontrtabla Sunta MDF Medium Density Fiberboard Formika nedir kullanım alanları yapısı yapıları malzemesi nasıl yapılır elde edilir ankara etimesgut eryaman mobilya ve ev dekorasyonu.


Nem ve ıslaklığa en dayanıklı ağaçlar Meşe Ağac. Oldukça iyi ısı yalıtımına sahiptir. Nefes alabilen bir yapıya sahiptir. Kütük evlerin yapımında kullanılan ağaçların çeşitliliği fazladır.


Rusya, Ukrayna, Avrupa, Kuzey Amerika ve İskandinav ülkelerinde kütük evler sıkça kullanılır. Ayrıca ahşap geçmişte sadece konut inşaatında değil köprü yapımında , anıtsal binalarda da kullanılmış. Yumuşak ağaçlar iğne yapraklı, sert ağaçlar ise geniş yapraklı.


Hem görüntüsüyle hem de yapısıyla doğallığı sonuna kadar yaşamanızı sağlayacak olan ahşap evler, en kaliteli ağaçlar kullanılarak üretilmektedir. Bazı ağaçlar dayanıklılığı ile ön plana çıkarken bazı ağaçlar ise daha çok esnek olma özellikleri ile ön plana çıkarlar. Bu materyallerin kullanılarak yapıldığı ahşap evler ve ayrıca bir de ağaç evler vardır. Mimari projeleri hayata geçirmek için ilk adım yapılaması planlanan yapının ya da mekânın maketinin oluşturulmasıdır. Aşağıdaki örneklerde göreceğimiz gibi evin tamamının ya da bir kısmının ahşaptan yapılmasının büyük avantajı var.


Bir kere ahşap estetik olarak çok hoş bir malzeme. Bu ev tam anlamıyla bir ahşap ev olmasa da ahşabın etkili kullanımıyla. Masif ahşap mobilyalarımızda kullanılan doğal ahşap tablalar, fabrikamızdaki kurutma fırınlarımızda profesyonelce kurutulmaktadır. Ağaçlar Hakkında Pratik Bilgiler.


Sibirya Çamı: Kolay işlenir, elastikiyeti iyi, cilalanabilir, iyi çivi tutar. Lareks: Su içinde veya nemli ortamlarda 1yıldan fazla dayanabilir. Ireko: Deck yapımında da kullanılan vazgeçilmez bir ağaç türüdür. Doğa ile iç içe yaşamamızı sağlayacak ahşap villaların imalatı sırasında kullanılan ağaçlar kalitesi bakımından çeşitlilik göstermektedir. Fırın işlemi iyi yapılmış ağaçlar ile ortaya çıkarılan bir yapı yaklaşık olarak 1ile 1yıl boyunca kullanıcısına hizmet sağlayabiliyor.


Yetiştikleri Ülkeye Göre a. Eğer seçiminiz ahşap mobilyadan yana olacaksa, almaya karar verdiğiniz mobilyanın yoğunluğu yüksek, dış hava şartlarına uyum sağlayabilecek bir ağaçtan yapılmış olmasına dikkat edin. Tik, akasya, sarı bolou gibi ağaçlar bahçe mobilyası için uygun ağaçlar arasındadır. Kullanılan camın cinsi, montajı, kasa. AHŞAP EL OYMACILIK SANATI VE AHŞAP OYMACILIKTA KULLANILAN AĞAÇLAR -1. Saunada kullanılan ağaçlar yüksek sıcaklığa karşı dayanıklı ve zamanla deforme olmayacak özellikte olmalıdır.


Bu ağaçlar çok düşük ısı geçirgenliği sayesinde asla aşırı derecede ısınmaz ve kesinlikle cildinizi tahrip etmezler. Aynı zamanda sauna yapımı ve ev tipi sauna fiyatları konusunda uygun fiyatları. Kütük sisteminde ağacımız kütük halinde biçilerek önce fırınlanır sonra emprenye bölümüne alınır. Kütüğümüz vakumlu emprenye ile ahşabımızın içine enjekte edilir.


Sedir ağacı dayanıklı olduğu için eski çağlardan beri gemi yapımında da kullanılan bir ağaçtır. Ayazağa, Emirgân, Beylerbeyi korularında ve Adalarda sedir ağaçlarını görmek mümkündür. Ceviz ve Meşe gibi ülkemizde de rahatlıkla bulabileceğiniz ağaçlar veya Mdf ile Sunta kullanabilirsiniz.


Kapı yapımında kullanılan ahşap genellikle çam türü olanlardır. Yüzeyleri suya ve ev temizlik maddelerine dayanıklıdır. Leke tutmaz, kolayca silinir.


Daima ilk günkü güzelliğini korur. Ev temizlik kimyasallarına uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar