26 Aralık 2016 Pazartesi

Muayenede cam filmi

Muayenede cam filmi

Bende araştırmalarım sonucu araca cam filmi yaptırdım. Binek araçlarda cam filmi yasağı kalkmış eskiden varmış(en ön cam hala yasak). Ticari araçlarda cam filmi yasak. Polisler bazen bilmedikleri için ceza yazabilirler veya bildikleri halde kasti olarak yazıyorlardır.


Muayenede cam filmi

Geçenlerde trafik cezası yediğimde beni çeviren. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle araçlarda cam filmi ve renkli cama yeniden yasak geldi. Bu videoyu izleyemiyorsanız, reklam engelleme (adblocker) yazılımınızı kapatıp sayfayı yenileyin.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın belirlediği standartlarda araç muayene hizmeti veren TÜVTÜRK, cam filmi ve sonradan boyanmış camlar ile ilgili düzenleme hakkında araç sahiplerini aşfuyr. Düzenleme tamamlanana kadar cam filmi muayene sırasında eskisi gibi hafif kusur olarak geçmeye devam edecektir. Bunun üzerine TUV ağır ve Hafif Kusur Tablosunda değişiklik yapıldı. Muayeneden geçemeyen araçlar için ise ay süre veriliyor. Ancak yapılan yeni düzenleme ile cam filmi serbestisi daha tam anlamıyla uygulamaya girmeden tekrar yasak kapsamına alınmış oldu.


Sadece arka camda cam filmi ve onun üzerinde de yazı vardı. Bu şekilde geçmez diyerek direk orada söktüler. Plaka da vida vardı fakar harf ve rakamları etkilemediğinden sadece tam köşeden monte edilmediğinden sıkıntı olmadı ama az daha içeri doğru monte etsek büyük ihtimal geçmezdi. Hakem heyetinin kararında bilirkişi incelemesinden bahsediyor ama bilirkişi ücretinden bahsetmiyor. Bu kararda benim düşünceme göre bir çelişki mevcut.


Benim çalıştığım şirkete bu yönde karar gelse avukatımız eğlence olsun para kazanalım diyerekten karara dava yolu ile itrazda bulunur. Aracıma ön hariç diğer camlara en kalın cam filmi yaptırmak istiyorum içinin gözükmesi imkansız olcak şekilde muayeneden geçer mi 17. Profil bilgileri Bütün Mesajlarını Bul Üyelik 17. Yani aracınızın camlarından birisinde açılıp kapanma sorunu var ise, muayenede hafif kusurlu görülürsünüz.


Ancak hafif kusurlu araçların belirgin şartlarda muayeneden geçtiğini görüyoruz. Bu durumda sizlerden bir sonraki muayeneye kadar araçtaki bu hafif kusuru gidermeniz istenir. Dostlar, ben bunun tamamen bir proje olduğunu düşünüyorum. Araçlara cam filmi takılması.


Rcamlara muayenede ve polis tarafından sorun yok. Hepsini görmek için tıklayın. Yönetmelikte üzerinde 43-R yazan fabrikasyon filmli camlar arka yan ve bagajda olmak şartıyla cezai işlemden men deniyor. Basık araçlar muayenede özenle kanala alınarak sürtüyor mu kontrol edilir.


Hem yere hem tekerler davlumbaza veya çamurluklara sürtmeyecek derecede hafif bir basıklık ise geçmektedir. Fakat oldukça fazla basılmış araçlar muayeneden kalacaklardır. Sürücünün 1derece ön görüş alanı içerisinde sağ ve solunda kalan yan camlara cam filmi ile birlikte camın toplam ışık geçirgenliğinin en az yüzde olması şartıyla cam film uygulanabilir” denildi. Amerikan park yine muayenede ağır kusur olarak kabul edilir ve muayeneden geçemez. Geri vites yada başka lamba fark etmez bütün yanmama durumları muayenede ağır kusurdur.


Arka cam sileceği iptali ağır kusur çalışmaması hafif kusurdur. Körük yağ kaçağı hafif kusur. Cam filmi hafif kusurdur. Bu cezalara itiraz edip, ceza uygulamasını iptal ettirebilmeniz mümkün. TÜVTÜRK muayene sisteminde’de değişiklilik uygulandı daha önceden TÜVTÜRK muayenede cam filmi yasağı hafif kusur olarak yazılırken şimdi ağır kusur olarak geçiyor.


Bazı kasko şirketlerinde defaya mahsus cam değiştirme imkânı sunulduğu bilgisini de paylaşmakta fayda var. Kaskonuzu yaptırırken mini onarım hizmeti ve doğal afetlere karşı kaskolanmış olduğuna dikkat ediniz. Araç cam değiştirme işlemi mini onarım kapsamında da değiştirilebilmektedir.


Kesinilikle muayenede sorun yaşamazsınız. Ancak muayeneden hafif kusur olarak geçiyor o neden peki? Bu araçlarda aynı bizim araçlarımız gibi gereken zamanlarda muayeneden geçiyor.


Eger muayenede cam filmi agır. Haftanın Videoları: Dünyanın En İyi Biçerdöverleri. Bunları İzlemeden Silaj Makinası Gördüm Demeyin. O zaman verilen bilgi numara cam filminin civarında karartma yaptığı, trafikte ve muayenede sorun çıkmayacağı şeklindeydi.


Daha sonra, faydasını görüp, rahatlığını anlayınca istemese de babamın araca da aynı filmden kaplattımdı,. TÜVTÜRK cam filmi ve sonradan boyanmış camların ‘ağır kusur’ kapsamına alındığını ve bu araçların muayeneden geçemeyeceğini açıkladı. Resmi Gazete’de yayımlanan cam filmi yasağının ardından kanuna uymama halinde trafik cezası ödeyecek olan sürücüler, TÜVTÜRK’ün cam filmini ‘ağır kusur’ kapsamına almasıyla birlikte araçlarını muayeneden geçiremeyecek.


Sitelerinde baktım hafif kusur deniyor, ama. Mesela bizim ilk muayenede Hafif kusur altında bu araçta cam filmi vardır şeklinde bir yazı vardı yani cam filmi yüzünden hafif kusur olarak geçti , şimdi sene dolucak Eylül ayında cam filminden kalırmıyız acaba ? Sabotaj Olaylarına Karşı Eğitim Verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar